Таг: ДОМ

1 217 / 17 НАПИСИ
КОРОНАВИРУС ИМААТ ДВЕ ВРАБОТЕНИ И ЕДЕН ПАЦИЕНТ ВО ДОМ ЗА СТАРИ ЛИЦА ВО КУМАНОВО

КОРОНАВИРУС ИМААТ ДВЕ ВРАБОТЕНИ И ЕДЕН ПАЦИЕНТ ВО ДОМ ЗА СТАРИ ЛИЦА ВО КУМАНОВО

Две вработени е едно повозрасно лице сместено во Домот за стари лица „Зафир Сајто“ во Куманово се заразени со коронавирус, ја споделија од установата ...
ПЛАНИНАРИТЕ СО РАБОТНА АКЦИЈА ГО ОБНОВУВААТ ИЗГОРЕНИОТ ДОМ НА КОПАНКИ

ПЛАНИНАРИТЕ СО РАБОТНА АКЦИЈА ГО ОБНОВУВААТ ИЗГОРЕНИОТ ДОМ НА КОПАНКИ

Планинарите од Планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ на Копанки со сопствени средства и донации од граѓани почнаа да го обновуваат планинарскиот дом ...
ШТИПСКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ БЕЗ ПРЕТСЕДАТЕЛ И БЕЗ СТАРЕЧКИ ДОМ

ШТИПСКИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ БЕЗ ПРЕТСЕДАТЕЛ И БЕЗ СТАРЕЧКИ ДОМ

Околу 10.000 пензионери од Штип неодамна останаа без претседател, а од лани и без старечки дом кој досега требаше да биде изграден и во него да се все ...
ЖИТЕЛИТЕ НА ТИМЈАНИК ПРИФАТИЈА ДОМ ЗА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

ЖИТЕЛИТЕ НА ТИМЈАНИК ПРИФАТИЈА ДОМ ЗА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Во Тимјаник, неготинско, сепак ќе се отвори мал групен дом за деца со попреченост, соопшти министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, по ...
ЛИЛЕ ПОПОВСКА НЕ ГО ПОДДРЖА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ

ЛИЛЕ ПОПОВСКА НЕ ГО ПОДДРЖА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ

Пратеничките на ДОМ Лиле Поповска и Маја Морачанин, иако беа присутни во собраниската салата не го поддржаа Законот за употреба на јазиците. Тие ниту ...
ДЕТЕ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОД ДОМА, ОТИ ГАРАЖАТА НА СОСЕДОТ ГО БЛОКИРА ПАТОТ

ДЕТЕ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОД ДОМА, ОТИ ГАРАЖАТА НА СОСЕДОТ ГО БЛОКИРА ПАТОТ

Тринаесетгодишно девојче со посебни потреби во Кавадарци не може да излезе од дома поради блокираниот пристап до дома, откако соседот почнал да гради ...
ЛИЛЕ ПОПОВСКА ДОАЃА НА МЕСТОТО НА РЕНАТА ДЕСКОСКА ВО СОБРАНИЕТО

ЛИЛЕ ПОПОВСКА ДОАЃА НА МЕСТОТО НА РЕНАТА ДЕСКОСКА ВО СОБРАНИЕТО

Лилјана Поповска од ДОМ, Никица Корубин од ЛДП, Славица Шуманска Митева, Сашко Атанасов, Мирослав Јовановиќ и Бети Рабаџиевска Наумовска ќе бидат нови ...
1 217 / 17 НАПИСИ