Таг: донација

1 15 16 17 18 19 21 170 / 201 НАПИСИ
ЌЕ ОБЕЗБЕДИМЕ ПРОСТОРИЈА ЗА ОДМОР НА СПЕЦИЈАЛИЗАНТИТЕ ОТИ БЕЗ НИВ НЕ МОЖЕМЕ ДА РАБОТИМЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА ГИНЕКОЛОГИЈА

ЌЕ ОБЕЗБЕДИМЕ ПРОСТОРИЈА ЗА ОДМОР НА СПЕЦИЈАЛИЗАНТИТЕ ОТИ БЕЗ НИВ НЕ МОЖЕМЕ ДА РАБОТИМЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА ГИНЕКОЛОГИЈА

Клиниката за гинекологија и акушерство ќе обезбеди просторија за специјализантите што работат во оваа јавна здравствена установа, за да можат по долги ...
ВЕЛЕШАНЕЦОТ ТОДОР МИТУШЕСКИ ПЕНЗИЈАТА ЈА ДАВА ЗА ЦРВЕН  КРСТ

ВЕЛЕШАНЕЦОТ ТОДОР МИТУШЕСКИ ПЕНЗИЈАТА ЈА ДАВА ЗА ЦРВЕН  КРСТ

Во Велес има многу луѓе на кои им е  потребна  помош, но има  малкумина кои даваат. Тодор Митушевски со години секој месец  неговата, како што вели, с ...
АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ ОДОБРИ КОРИСТЕЊЕ НА УВЕЗЕНИОТ ИНСУЛИН, ИСПИТУВАЊАТА ПОКАЖАЛЕ ДЕКА Е КВАЛИТЕТЕН И БЕЗБЕДЕН

АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ ОДОБРИ КОРИСТЕЊЕ НА УВЕЗЕНИОТ ИНСУЛИН, ИСПИТУВАЊАТА ПОКАЖАЛЕ ДЕКА Е КВАЛИТЕТЕН И БЕЗБЕДЕН

Агенцијата за лекови и медицински помагала (МАЛМЕД) соопшти дека денес донела решение да дозволи дистрибуција на инсулин во инсулинските аптеки во зем ...
НЕМА ИНСУЛИНСКА КРИЗА ОТИ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ ДОНИРАЛ ИНСУЛИН

НЕМА ИНСУЛИНСКА КРИЗА ОТИ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ ДОНИРАЛ ИНСУЛИН

Во Македонија нема инсулинска криза, тврди Министерството за здравство, откако болните од дијабетес од Велес упатија писмо до премиерот Зоран Заев, од ...
ЕЛЕМ КАКО ЗАГАДУВАЧ ДОНИРА ПРОЧИСТУВАЧИ НА ВОЗДУХОТ ВО ДЕТСКИ ГРАДИНКИ И БОЛНИЦИ

ЕЛЕМ КАКО ЗАГАДУВАЧ ДОНИРА ПРОЧИСТУВАЧИ НА ВОЗДУХОТ ВО ДЕТСКИ ГРАДИНКИ И БОЛНИЦИ

АД Електрани на Македонија (ЕЛЕМ) донира прочистувачи на воздух во детски градинки, училишта и болници во Битола, Тетово, Кичево, Новаци и во три општ ...
ДЕЛЕГАТИТЕ НА ВМРОВСКИОТ КОНГРЕС СОБРАЛЕ 1.300 ДЕНАРИ ПОМОШ ЗА УАПСЕНИТЕ ЗА 27 АПРИЛ

ДЕЛЕГАТИТЕ НА ВМРОВСКИОТ КОНГРЕС СОБРАЛЕ 1.300 ДЕНАРИ ПОМОШ ЗА УАПСЕНИТЕ ЗА 27 АПРИЛ

Делегатите на вонредниот конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Валандово собрале 1.300 денари во кутијата за помош на, како што ги нарекуваат, „неправедно притворе ...
ЗАВОДОТ ЗА СЛУХ И ГОВОР ЗА ДЕЦА ВО БИТОЛА ДОБИ СЕНЗОРНА СОБА, ДОНАЦИЈА ОД ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА

ЗАВОДОТ ЗА СЛУХ И ГОВОР ЗА ДЕЦА ВО БИТОЛА ДОБИ СЕНЗОРНА СОБА, ДОНАЦИЈА ОД ГЕРМАНСКАТА АМБАСАДА

Германската амбасада донираше 6.000 евра за сензорна соба во Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух и говор „Кочо Рацин“ во Битола. Собата ...
ЕУРОЛИНК ДОНИРАШЕ ТАБЛЕТ КОМПЈУТЕРИ ЗА ДЕЦАТА СО ОШТЕТЕН СЛУХ, ГОВОР И ГЛАС ВО БИТОЛА

ЕУРОЛИНК ДОНИРАШЕ ТАБЛЕТ КОМПЈУТЕРИ ЗА ДЕЦАТА СО ОШТЕТЕН СЛУХ, ГОВОР И ГЛАС ВО БИТОЛА

Еуролинк осигурување денеска во Битола донираше 76 таблет компјутери за децата од Заводот за децата со оштетен слух, говор и глас и други проблеми во ...
ЕУ ДОНИРАШЕ СПЕЦИЈАЛНИ ВОЗИЛА НА ГРАНИЧНАТА ПОЛИЦИЈА ЗА ОТКРИВАЊЕ МИГРАНТИ И ШВЕРЦЕРИ

ЕУ ДОНИРАШЕ СПЕЦИЈАЛНИ ВОЗИЛА НА ГРАНИЧНАТА ПОЛИЦИЈА ЗА ОТКРИВАЊЕ МИГРАНТИ И ШВЕРЦЕРИ

Во функција за поефикасно справување со криумчарењето мигранти и бегалци на македонско грчката граница, но и детектирање на можна трговија со луѓе, ев ...
САД НА АРМ Ѝ ДОНИРАШЕ ЦЕНТАР ЗА СИМУЛАЦИИ ОД 1,4 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

САД НА АРМ Ѝ ДОНИРАШЕ ЦЕНТАР ЗА СИМУЛАЦИИ ОД 1,4 МИЛИОНИ ДОЛАРИ

Во Командата за обука на АРМ, во велешката касарна „Алексо Демниевски Бауман“, беше предаден на користење Центар за симулации. Во него, САД вложија 1, ...
1 15 16 17 18 19 21 170 / 201 НАПИСИ