Таг: донација

1 17 18 19 20 190 / 196 НАПИСИ
СЕ ИСУШИ ЕКОБИЛБОРДОТ ВО ТЕТОВО, ПОДАРОК ОД ГЕРМАНИЈА ВРЕДЕН 25.000 ЕВРА

СЕ ИСУШИ ЕКОБИЛБОРДОТ ВО ТЕТОВО, ПОДАРОК ОД ГЕРМАНИЈА ВРЕДЕН 25.000 ЕВРА

За нешто повеќе од три месеци откако беше поставена, речиси е исушена еколошката инсталација наречена “Градско дрво“, односно еколошко дрво или екобил ...
БЕТОН НЕ САМО ШТО ГО ИЗГРАДИЛ ДВОРЕЦОТ НА ВМРО-ДПМНЕ, ТУКУ ИМ ДАЛ И НАД ДВА МИЛИОНИ ЕВРА

БЕТОН НЕ САМО ШТО ГО ИЗГРАДИЛ ДВОРЕЦОТ НА ВМРО-ДПМНЕ, ТУКУ ИМ ДАЛ И НАД ДВА МИЛИОНИ ЕВРА

Според доказниот материјал во истрагата што ја отвори денеска Специјалното јавно обвинителство под називот „Талир“, уплаќањето средства од милионски д ...
БИБЛИОТЕКАТА СО 5.200 КНИГИ ЗА МОДЕРНАТА УМЕТНОСТ ИЗЛЕЗЕ ОД ДЕПОТО НА МСУ СО ПОМОШ НА „ЕУРОЛИНК“

БИБЛИОТЕКАТА СО 5.200 КНИГИ ЗА МОДЕРНАТА УМЕТНОСТ ИЗЛЕЗЕ ОД ДЕПОТО НА МСУ СО ПОМОШ НА „ЕУРОЛИНК“

Пет илјади и двесте книги и над 2.000 магазини од фондот на Музејот на современа уметност (МСУ), кои долго време беа во депото, сега се достапни на ум ...
БЕГ ДОНИРАШЕ ШТЕДЛИВА ОПРЕМА НА УЧИЛИШТЕТО ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ СО ОШТЕТЕН ВИД

БЕГ ДОНИРАШЕ ШТЕДЛИВА ОПРЕМА НА УЧИЛИШТЕТО ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ СО ОШТЕТЕН ВИД

Балкан енерџи (БЕГ) донираше модерни комбинирани бојлери и дополнителна техничка инсталација на Државното училиште за рехабилитација на деца и младинц ...
СО 15 МИЛИОНИ ДОЛАРИ УНДП И ШВАЈЦАРИЈА ГО СПАСИЈА ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

СО 15 МИЛИОНИ ДОЛАРИ УНДП И ШВАЈЦАРИЈА ГО СПАСИЈА ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

Спасено е Преспанското Езеро од деградација, вратен е животот на автохтоните риби и заштитен опстанокот на далматинскиот пеликан и големиот фонд на пт ...
ЈАПОНИЈА ДОНИРАШЕ ПОЖАРНА, БРЗА ПОМОШ И ОБНОВА НА ДВЕ ШКОЛИ

ЈАПОНИЈА ДОНИРАШЕ ПОЖАРНА, БРЗА ПОМОШ И ОБНОВА НА ДВЕ ШКОЛИ

Јапонската влада донираше 368.626 евра за амбулантно и противпожарно возило рехабилитација на две училишта, механизација за превенција од поплави и за ...
ЕУ ДОНИРАШЕ 33 ВОЗИЛА ЗА МВР ВРЕДНИ 800.000 ЕВРА

ЕУ ДОНИРАШЕ 33 ВОЗИЛА ЗА МВР ВРЕДНИ 800.000 ЕВРА

Европската унија донираше 33 теренски возила за македонското МВР, наменети за граничната полиција и за Центарот за управување со кризи. Донацијата ја ...
ИВАНОВ ПОБАРА ПОМОШ, ПА ГО ОТКАЧИ ХАН ЗА ДОНАЦИЈАТА ЗА МВР

ИВАНОВ ПОБАРА ПОМОШ, ПА ГО ОТКАЧИ ХАН ЗА ДОНАЦИЈАТА ЗА МВР

Претседателот Ѓорге Иванов не присуствуваше на денешното примопредавање на донацијата од 33 теренски возила за МВР од ЕУ, иако бил поканет од еврокоме ...
ГЕРМАНИЈА МУ ПОДАРИ НА МВР ЧЕТИРИ ВОЗИЛА ВРЕДНИ 60.000 ЕВРА

ГЕРМАНИЈА МУ ПОДАРИ НА МВР ЧЕТИРИ ВОЗИЛА ВРЕДНИ 60.000 ЕВРА

Владата на Сојузна Република Германија на македонското МВР му подари четири возила, соопшти Министерството.  Донацијата ја предаде амбасадорката на ...
ПО БАРАЊЕ НА МАКЕДОНСКАТА ВЛАДА, АМЕРИКА ДОНИРАШЕ ЧИЗМИ ЗА СПАСУВАЧИТЕ

ПО БАРАЊЕ НА МАКЕДОНСКАТА ВЛАДА, АМЕРИКА ДОНИРАШЕ ЧИЗМИ ЗА СПАСУВАЧИТЕ

По барање на македонската влада, американската амбасада денеска донираше воотпорни чизми и одела, заштитни маски, рефлектори и ламби во вредност од 30 ...
1 17 18 19 20 190 / 196 НАПИСИ