Таг: Дрисла

1 5 6 767 / 67 НАПИСИ
ДО НОВА ГОДИНА СОВЕТОТ НА ГРАД СКОПЈЕ ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА БЕСПЛАТЕН ЈАВЕН ПРЕВОЗ И ПОСКАП ПАРКИНГ КОГА Е ЗАГАДЕНО

ДО НОВА ГОДИНА СОВЕТОТ НА ГРАД СКОПЈЕ ТРЕБА ДА ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА БЕСПЛАТЕН ЈАВЕН ПРЕВОЗ И ПОСКАП ПАРКИНГ КОГА Е ЗАГАДЕНО

Советот на Град Скопје до крајот на годината треба да донесе одлука за бесплатен јавен превоз и за скалесто зголемување на цената за паркирање во дено ...
РАДИОАКТИВЕН ОТПАД НА ДРИСЛА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОРИ, ТВРДИ ДИРЕКЦИЈАТА ЗА РАДИЈАЦИОНА СИГУРНОСТ

РАДИОАКТИВЕН ОТПАД НА ДРИСЛА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГОРИ, ТВРДИ ДИРЕКЦИЈАТА ЗА РАДИЈАЦИОНА СИГУРНОСТ

Радиоактивен отпад на депонијата Дрисла не може да се уништува и да се гори, вели Светислав Ѓорѓевиќ, директор на Дирекцијата за радијациона сигурност ...
ОЗРАЧЕНИ ЕМ БАЛАНСИРАНИ

ОЗРАЧЕНИ ЕМ БАЛАНСИРАНИ

1 Во ист ден двајца високи функционери од власта излегуваат и кажуваат застрашувачки вести. Директорот на Фондот за здравство Ден Дончев, во интервју ...
КОНЕЧНО ПОЧНА ЧИСТЕЊЕТО НА ТЕТОВСКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА

КОНЕЧНО ПОЧНА ЧИСТЕЊЕТО НА ТЕТОВСКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА

По неколку одложувања, денеска конечно започна со работа претоварната станица на која ЈКП Тетово ќе го складира и од каде ќе го транспортира градскиот ...
ТЕУТА АРИФИ 4 ГОДИНИ ВЕТУВА ЧИСТЕЊЕ НА ТЕТОВСКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА, А ЃУБРЕТО ПОЧНА ДА ПАЃА ВРЗ КОЛИТЕ

ТЕУТА АРИФИ 4 ГОДИНИ ВЕТУВА ЧИСТЕЊЕ НА ТЕТОВСКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА, А ЃУБРЕТО ПОЧНА ДА ПАЃА ВРЗ КОЛИТЕ

Дивата депонија за смет на влезот во Тетово и понатаму се шири. Сега сметот почна да се истура на надвозникот од патот, па тони и тони отпадоци му вис ...
ИСТРАГА ЗА СПАЛУВАЊЕТО ОПАСЕН ОТПАД ОД УВОЗ И НЕИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ДРИСЛА ПРИОРИТЕТ ЗА НОВАТА ВЛАДА

ИСТРАГА ЗА СПАЛУВАЊЕТО ОПАСЕН ОТПАД ОД УВОЗ И НЕИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ДРИСЛА ПРИОРИТЕТ ЗА НОВАТА ВЛАДА

Приоритет за расчистување на новата Влада ќе бидат сомнежите околу концесијата и работењето на депонијата „Дрисла“ посебно п ...
РЕАТА ОД ДИВАТА ДЕПОНИЈА СМРДИ ДУРИ ДО ЦЕНТАРОТ НА ТЕТОВО

РЕАТА ОД ДИВАТА ДЕПОНИЈА СМРДИ ДУРИ ДО ЦЕНТАРОТ НА ТЕТОВО

Дивата депонија на влезот во Тетово е темпирана еколошка бомба што од ден на ден станува сѐ поголема, а тешкиот и непријатен мирис што се шири од неа ...
1 5 6 767 / 67 НАПИСИ