Таг: Дрисла

1 3 4 5 6 50 / 60 НАПИСИ
ПОРАДИ ДЕФЕКТ НА ФИЛТЕРОТ ИЗЛЕГУВА ЦРН ЧАД ОД ПЕЧКАТА ЗА МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ВО ДРИСЛА, ВЕЛАТ ОД ИНСПЕКТОРАТОТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

ПОРАДИ ДЕФЕКТ НА ФИЛТЕРОТ ИЗЛЕГУВА ЦРН ЧАД ОД ПЕЧКАТА ЗА МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ВО ДРИСЛА, ВЕЛАТ ОД ИНСПЕКТОРАТОТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Поради дефект на филтерот на печката за медицински отпад излегува црн чад на депонијата Дрисла. Од Државниот инспекторат за животна средина за Мета ве ...
ШИЛЕГОВ ДО КРАЈ НА МЕСЕЦОВ ТРЕБА ДА ОДБЕРЕ КОЈ ЌЕ ЈА ДОБИЕ ДРИСЛА, СУДОТ МУ НАЛОЖИ ДА ГО ПОВТОРИ ИЗБОРОТ МЕЃУ ИТАЛИЈАНСКАТА И ГЕРМАНСКАТА ФИРМА

ШИЛЕГОВ ДО КРАЈ НА МЕСЕЦОВ ТРЕБА ДА ОДБЕРЕ КОЈ ЌЕ ЈА ДОБИЕ ДРИСЛА, СУДОТ МУ НАЛОЖИ ДА ГО ПОВТОРИ ИЗБОРОТ МЕЃУ ИТАЛИЈАНСКАТА И ГЕРМАНСКАТА ФИРМА

Град Скопје до 30 август треба го повтори изборот на концесионер за депонијата Дрисла меѓу германската фирма „Шолц“ и италијанскиот конзорциум ФЦЛ„Амб ...
ГРАНКИТЕ И ЛИСЈАТА ОД СКОПСКИТЕ УЛИЦИ И ПАРКОВИ ЌЕ СЕ ГОРАТ ВО „УСЈЕ“

ГРАНКИТЕ И ЛИСЈАТА ОД СКОПСКИТЕ УЛИЦИ И ПАРКОВИ ЌЕ СЕ ГОРАТ ВО „УСЈЕ“

Дрвја, гранки и лисја што се собираат низ Скопје ќе се горат во печките на „Цементарница Усје“. Наместо на депонијата „Дрисла“ дел од сувиот отпадот о ...
НЀ ПОКАНИВТЕ 24 ЧАСА ПРЕД НАСТАНОТ ВО РАБОТЕН ДЕН ДА ДОЈДЕМЕ ВО ДРИСЛА, МУ ОДГОВОРИЈА ЕКОЛОГИСТИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ

НЀ ПОКАНИВТЕ 24 ЧАСА ПРЕД НАСТАНОТ ВО РАБОТЕН ДЕН ДА ДОЈДЕМЕ ВО ДРИСЛА, МУ ОДГОВОРИЈА ЕКОЛОГИСТИТЕ НА ГРАД СКОПЈЕ

Не дојдовме на отворениот ден на „Дрисла“ оти нѐ поканивте 24 часа пред настанот кој се одржува во работен ден, реагираа дел од невладините организаци ...
ЗА ЕКОЛОГИСТИТЕ ОБЕЗБЕДИВМЕ И АВТОБУС, АМА НИКОЈ НЕ ДОЈДЕ НА „ДРИСЛА“, ВЕЛАТ ОД ГРАД СКОПЈЕ

ЗА ЕКОЛОГИСТИТЕ ОБЕЗБЕДИВМЕ И АВТОБУС, АМА НИКОЈ НЕ ДОЈДЕ НА „ДРИСЛА“, ВЕЛАТ ОД ГРАД СКОПЈЕ

Ниту едно невладино еколошко здружение не дојде денеска на отворениот ден на депонијата „Дрисла“. Од кабинетот на скопскиот градоначалник Петре Шилего ...
ПЕЧКАТА ЗА МЕДИЦИНСКИ ОТПАД НА „ДРИСЛА“ ДОБИ ФИЛТЕР ПО 18 ГОДИНИ

ПЕЧКАТА ЗА МЕДИЦИНСКИ ОТПАД НА „ДРИСЛА“ ДОБИ ФИЛТЕР ПО 18 ГОДИНИ

Печката за медицински отпад на депонијата „Дрисла“ од денеска работи со филтер кој ги апсорбира штетните честички кои се испуштаат во воздухот. Печкат ...
ОТИДЕ ДРЖАВАТА

ОТИДЕ ДРЖАВАТА

1 На денешен ден, 12 јануари, во 1991 година излезе првата колумна „Сакам да кажам“ во весникот „Вечер“. Не можам да се сетам колку пати до сега во ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО ОТВОРИ ИСТРАГА ПО ДОПРЕН ГЛАС ПРОТИВ ДРИСЛА ЗА ЗАГАДУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ОТВОРИ ИСТРАГА ПО ДОПРЕН ГЛАС ПРОТИВ ДРИСЛА ЗА ЗАГАДУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Основното јавно обвинителство Скопје отвори истрага за работењето на скопската депонија Дрисла за кривично дело загадување на животната средина и прир ...
ДРИСЛА ТРЕБА ДА СЕ ВРАТИ НА ГРАДОТ, ПА ПОТОА ДА СЕ БАРА НОВ ПРИВАТЕН ПАРТНЕР, ВЕЛИ ШИЛЕГОВ

ДРИСЛА ТРЕБА ДА СЕ ВРАТИ НА ГРАДОТ, ПА ПОТОА ДА СЕ БАРА НОВ ПРИВАТЕН ПАРТНЕР, ВЕЛИ ШИЛЕГОВ

Градоначалникот Петре Шилегов смета дека депонијата „Дрисла“ мора да се врати прво во надлежност на Град Скопје, па потоа да се распише нов оглас за п ...
ДО АПРИЛ НОВА ПЕЧКА ЗА МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ВО ДРИСЛА, А ВО НАЈКУС РОК ЌЕ БИДАТ ПОСТАВЕНИ ФИЛТРИ НА ПОСТОЕЧКАТА, НАЈАВИ МАКРАДУЛИ

ДО АПРИЛ НОВА ПЕЧКА ЗА МЕДИЦИНСКИ ОТПАД ВО ДРИСЛА, А ВО НАЈКУС РОК ЌЕ БИДАТ ПОСТАВЕНИ ФИЛТРИ НА ПОСТОЕЧКАТА, НАЈАВИ МАКРАДУЛИ

До април на депонијата „Дрисла“ ќе стигне нова печка за согорување на медицински отпад, а најскоро што може ќе бидат набавени филтри за постојниот инц ...
1 3 4 5 6 50 / 60 НАПИСИ