Таг: Државен архив

1 214 / 14 НАПИСИ
БИТОЛЧАНИ ИГРАЛЕ ЛОТАРИЈА ПРЕД СТО ГОДИНИ

БИТОЛЧАНИ ИГРАЛЕ ЛОТАРИЈА ПРЕД СТО ГОДИНИ

Дали битолчани за време на најкрвавите борби и разурнувања во Првата светска војна, бегство на моменти од суровата реалност гледале во игрите на среќа ...
ФИЛИП ПЕТРОВСКИ РАЗРЕШЕН, ЌЕ ГО ЗАМЕНИ КИРИЛ ПЕТРОВ ОД ПАРТИЈАТА НА ОРОВЧАНЕЦ

ФИЛИП ПЕТРОВСКИ РАЗРЕШЕН, ЌЕ ГО ЗАМЕНИ КИРИЛ ПЕТРОВ ОД ПАРТИЈАТА НА ОРОВЧАНЕЦ

Владата го разреши директорот на Државниот архив Филип Петровски на денешната седница и на неговото место го постави Кирил Петров. Новиот директор на ...
ФИЛИП ПЕТРОВСКИ ПО ГРЕШКА СТАНА ПРОФЕСОР ПО ИСТОРИЈА, ИЗБОРОТ ПОНИШТЕН

ФИЛИП ПЕТРОВСКИ ПО ГРЕШКА СТАНА ПРОФЕСОР ПО ИСТОРИЈА, ИЗБОРОТ ПОНИШТЕН

Поништен е изборот за виш научен соработник на Институтот за национална историја(ИНИ) на Филип Петровски, директор на Државниот архив, поради процедур ...
ФИЛИП ПЕТРОВСКИ КАКО ПОЛИТИКОЛОГ ПРЕДВРЕМЕ ИЗБРАН ЗА НАУЧЕН СОРАБОТНИК ВО ИНСТИТУТОТ ЗА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЈА

ФИЛИП ПЕТРОВСКИ КАКО ПОЛИТИКОЛОГ ПРЕДВРЕМЕ ИЗБРАН ЗА НАУЧЕН СОРАБОТНИК ВО ИНСТИТУТОТ ЗА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЈА

Директорот на Државниот архив Филип Петровски е предвреме избран за виш научен соработник на Институтот за национална историја. Во Законот за висок ...
1 214 / 14 НАПИСИ