Таг: државна награда

АКО СЕКОЈ ГРАЃАНИН РАБОТИ ЗА ДРЖАВАТА, А НЕ САМО ЗА НЕЈЗИНИ ДЕЛОВИ, ТОА ЌЕ ДОНЕСЕ РЕЗУЛТАТ ЗА СИТЕ, РЕЧЕ АКАДЕМИК УРОШЕВИЌ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА НАГРАДИТЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

АКО СЕКОЈ ГРАЃАНИН РАБОТИ ЗА ДРЖАВАТА, А НЕ САМО ЗА НЕЈЗИНИ ДЕЛОВИ, ТОА ЌЕ ДОНЕСЕ РЕЗУЛТАТ ЗА СИТЕ, РЕЧЕ АКАДЕМИК УРОШЕВИЌ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА НАГРАДИТЕ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

Ако секој граѓанин на оваа наша заедничка држава ги исполнува на најдобар можен начин задачите што се поставуваат пред него, во рамки на одбраната про ...
НАГРАДАТА „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ЗА АКАДЕМИК ВЛАДА УРОШЕВИЌ, КАРДИОХИРУРГОТ САШКО ЈОВЕВ, УМЕТНИКОТ ИСМЕТ РАМИЧЕВИЌ И ПРОФЕСОРОТ АФРИМ ОСМАНИ

НАГРАДАТА „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ ЗА АКАДЕМИК ВЛАДА УРОШЕВИЌ, КАРДИОХИРУРГОТ САШКО ЈОВЕВ, УМЕТНИКОТ ИСМЕТ РАМИЧЕВИЌ И ПРОФЕСОРОТ АФРИМ ОСМАНИ

Академик Влада Урошевиќ, уметникот Исмет Рамиќевиќ, кардиохирургот Сашко Јовев и професорот Африм Османи се годинашни добитници на државната награда „ ...
ДРЖАВНАТА НАГРАДА ЗА НОВИНАРСТВО „ЈАСМИН“ СЛАВИ 50 ГОДИНИ, А НЕМА ДА СЕ ДОДЕЛИ ОТИ НИКОЈ НЕ ДОБИЛ МНОЗИНСТВО ГЛАСОВИ

ДРЖАВНАТА НАГРАДА ЗА НОВИНАРСТВО „ЈАСМИН“ СЛАВИ 50 ГОДИНИ, А НЕМА ДА СЕ ДОДЕЛИ ОТИ НИКОЈ НЕ ДОБИЛ МНОЗИНСТВО ГЛАСОВИ

Годинава, на нејзината 50-годишнина,  нема да се додели највисоката државна награда за новинарство и публицистика „Мито Хаџи Василев-Јасмин”,  вели Ми ...
ВИОЛЕТА ТОМОВСКА И ВЕСНА ЃИНОВСКА-ИЛКОВА МЕЃУ ДОБИТНИЦИТЕ НА ДРЖАВНАТА НАГРАДА „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

ВИОЛЕТА ТОМОВСКА И ВЕСНА ЃИНОВСКА-ИЛКОВА МЕЃУ ДОБИТНИЦИТЕ НА ДРЖАВНАТА НАГРАДА „СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

Писателот Димитар Башевски, примадоната на Националната опера и балет (НОБ) Весна Ѓиновска-Илкова и доајенката на македонската народна песна Виолета Т ...
„11 ОКТОМВРИ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО ЗА ПЕПИ МИРЧЕВСКИ, ДИМИТРИ ДУРАЦОСКИ И ЉУПЧО КОЦАРЕВ

„11 ОКТОМВРИ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО ЗА ПЕПИ МИРЧЕВСКИ, ДИМИТРИ ДУРАЦОСКИ И ЉУПЧО КОЦАРЕВ

Актерот од Битолскиот театар Петар Мирчевски, академик Љупчо Коцарев и писателот и ликовен уметник Димитри Дурацоски се годинашни добитници на државна ...
МИХАЈЛОВСКИ, ЛАЗАРОВ, АРСОВСКИ И СТАВРИДИС НАГРАДЕНИ СО „11 ОКТОМВРИ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

МИХАЈЛОВСКИ, ЛАЗАРОВ, АРСОВСКИ И СТАВРИДИС НАГРАДЕНИ СО „11 ОКТОМВРИ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Професорот, писател и преведувач Драги Михајловски, писателот и новинар Ристо Лазаров и актерот Перо Арсовски се годинашни добитници на наградата „11 ...
НЕМА ДА СЕ ДОДЕЛИ ДРЖАВНАТА НАГРАДА „МИТО ХАЏИВАСИЛЕВ-ЈАСМИН“ ЗА НОВИНАРСТВО И ПУБЛИЦИСТИКА

НЕМА ДА СЕ ДОДЕЛИ ДРЖАВНАТА НАГРАДА „МИТО ХАЏИВАСИЛЕВ-ЈАСМИН“ ЗА НОВИНАРСТВО И ПУБЛИЦИСТИКА

Годинава нема да се додели највисоката државна награда за новинарство и публицистика „Мито Хаџи Василев – Јасмин“. Министерството за култура соопшт ...
7 / 7 НАПИСИ