Таг: едрилица

МАКЕДОНСКИТЕ МОДЕЛАРИ НЕ МОЖАТ ДА НАЈДАТ 9.000 ЕВРА ЗА УЧЕСТВО НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО САД

МАКЕДОНСКИТЕ МОДЕЛАРИ НЕ МОЖАТ ДА НАЈДАТ 9.000 ЕВРА ЗА УЧЕСТВО НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО САД

Од земјите на Балканот, само македонските воздухопловни моделари немаат обезбедено пари за учество на Светското првенство за слободнолетечки модели, ш ...
ПИЛОТОТ ЃОРЃИ ЧАЧКИРОВ ЌЕ ЈА ВРАЌА ОД БЕЛГРАД ПРВАТА МАКЕДОНСКА ЕДРИЛИЦА „ИЛИНДЕНКА“

ПИЛОТОТ ЃОРЃИ ЧАЧКИРОВ ЌЕ ЈА ВРАЌА ОД БЕЛГРАД ПРВАТА МАКЕДОНСКА ЕДРИЛИЦА „ИЛИНДЕНКА“

Пилотот и хроничар на македонското воздухопловство Ѓорѓи Чачкиров ќе ја враќа во Скопје првата македонска едрилица „илинденка”, која сега се наоѓа во ...
„ИЛИНДЕНКА“ Е ПРВАТА МАКЕДОНСКА ЕДРИЛИЦА, ИЗГРАДЕНА ПРЕД 65 ГОДИНИ ВО ФАБРИКАТА ЗА ВОЗУХОПЛОВИ ВО СКОПЈЕ

„ИЛИНДЕНКА“ Е ПРВАТА МАКЕДОНСКА ЕДРИЛИЦА, ИЗГРАДЕНА ПРЕД 65 ГОДИНИ ВО ФАБРИКАТА ЗА ВОЗУХОПЛОВИ ВО СКОПЈЕ

Во Македонија мошне малку или воопшто не е познато дека во почетокот на 1950-те години во Скопје била формирана фабрика за воздухоплови во која се изр ...
3 / 3 НАПИСИ