Таг: едукација

ОД 15 НОЕМВРИ ВО СКОПСКИТЕ МУЗЕИ ЌЕ ПОЧНЕ ЕДУКАТИВНА ТУРА ЗА ПРИКАЗНАТА НА МАЈКАТА ОД НЕОЛИТОТ ДО ДЕНЕС

ОД 15 НОЕМВРИ ВО СКОПСКИТЕ МУЗЕИ ЌЕ ПОЧНЕ ЕДУКАТИВНА ТУРА ЗА ПРИКАЗНАТА НА МАЈКАТА ОД НЕОЛИТОТ ДО ДЕНЕС

Во Музејот на Македонија од 15 ноември ќе почне да се спроведува проектот „Мајка“ - Приказна за мајката, од неолитот до денес, раскажана преку делата ...
ОРТОПЕДИ ОД РЕГИОНОТ УЧАТ ФИНЕСИ ЗА ЕНДОПРОТЕТИКА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

ОРТОПЕДИ ОД РЕГИОНОТ УЧАТ ФИНЕСИ ЗА ЕНДОПРОТЕТИКА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

Специјалисти ортопеди, хирурзи од Хрватска, Србија, Црна Гора и од Косово изминативе четири години доаѓаат во Скопје на обука за ендопротетска замена ...
ПОЧНА СО РАБОТА ИНИЦИЈАТИВАТА „НАУКА ЗА ДЕЦА“ СО НАУЧНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ КОИ НАЈМЛАДИТЕ МОЖАТ ДА ГИ ПРАВАТ ДОМА

ПОЧНА СО РАБОТА ИНИЦИЈАТИВАТА „НАУКА ЗА ДЕЦА“ СО НАУЧНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ КОИ НАЈМЛАДИТЕ МОЖАТ ДА ГИ ПРАВАТ ДОМА

Од денеска почна со работа веб страница naukazadeca.mk, која промовира научна култура и ментална фискултура кај најмладите. Идејата за веб страницата ...
НЕ САКАМЕ ДА ЗАРАБОТУВАМЕ ОД ДЕЦАТА, ТУКУ ДА ИМ ПОМОГНЕМЕ ДОДЕКА СЕ ДОМА – МАКЕДОНСКИ ПРОГРАМЕРИ СО 9 БЕСПЛАТНИ ЕДУКАТИВНИ АПЛИКАЦИИ ЗА ДЕЦА

НЕ САКАМЕ ДА ЗАРАБОТУВАМЕ ОД ДЕЦАТА, ТУКУ ДА ИМ ПОМОГНЕМЕ ДОДЕКА СЕ ДОМА – МАКЕДОНСКИ ПРОГРАМЕРИ СО 9 БЕСПЛАТНИ ЕДУКАТИВНИ АПЛИКАЦИИ ЗА ДЕЦА

Тим од четворица македонски програмери објави девет мобилни апликации за деца, кои се бесплатни  и едукативни. Тие функционираат под името Playmoood.m ...
АРХЕОЛОШКИОТ МУЗЕЈ ПОЧНУВА СО ОНЛАЈН ЕДУКАТИВЕН ПРОЕКТ ЗА ДЕЦА

АРХЕОЛОШКИОТ МУЗЕЈ ПОЧНУВА СО ОНЛАЈН ЕДУКАТИВЕН ПРОЕКТ ЗА ДЕЦА

Археолошкиот музеј на Северна Македонија од денеска почнува со проектот #МузејскаЕдукација за децата преку #Цртежи. „Во овие денови на изолација за ...
ДЕЦАТА СО ДИЈАБЕТЕС НЕ ГИ ПРИМААТ ВО ГРАДИНКА ОТИ ПЕРСОНАЛОТ СЕ ПЛАШИ ДА ГИ БОЦКА

ДЕЦАТА СО ДИЈАБЕТЕС НЕ ГИ ПРИМААТ ВО ГРАДИНКА ОТИ ПЕРСОНАЛОТ СЕ ПЛАШИ ДА ГИ БОЦКА

Децата со дијабетес често се социјално исклучени, бидејќи во средината во која живеат многу ретко се прифатени од институциите и од соседите. Родители ...
БРИСЕЛ ГО СОПРЕЛ ЗАКОНОТ ЗА ВЛАДИНО РЕКЛАМИРАЊЕ

БРИСЕЛ ГО СОПРЕЛ ЗАКОНОТ ЗА ВЛАДИНО РЕКЛАМИРАЊЕ

Многу остро писмо од Европската комисија упатено до македонската Влада е причина за повлекување на законот за владино рекламирање во медиумите, дознав ...
7 / 7 НАПИСИ