Таг: економски директори

ДИВА СВИЊА

ДИВА СВИЊА

Во оваа држава се казнети само даночните обврзници што редовно си ги плаќаат даноците и казните ...
СО СПОЈУВАЊЕ НА КЛИНИКИТЕ ЌЕ НЕМА ПОТРЕБА ОД ЕКОНОМСКИ ДИРЕКТОРИ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

СО СПОЈУВАЊЕ НА КЛИНИКИТЕ ЌЕ НЕМА ПОТРЕБА ОД ЕКОНОМСКИ ДИРЕКТОРИ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Со обединување на клиниките во еден клинички центар ќе се реши прашањето дали јавните здравствени установи треба да имаат втори или организациски дире ...
МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ КОИ ОСТАНАЛЕ БЕЗ РАБОТА ЌЕ БИДАТ ПРЕЗЕМАНИ ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО СО ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ КОИ ОСТАНАЛЕ БЕЗ РАБОТА ЌЕ БИДАТ ПРЕЗЕМАНИ ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО СО ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ

Измените на Законот за здравствена заштита со кои треба да се овозможи преземање доктори од приватното во јавно здравство следната недела ќе бидат дад ...
ЌЕ ГО РЕШИМЕ И ПРОБЛЕМОТ СО ПРЕЗЕМАЊЕ ДОКТОРИ ОД ПРИВАТНИ ВО ДРЖАВНИ БОЛНИЦИ, КАЖА ФИЛИПЧЕ НА ОТВОРАЊЕТО НА ТРАУМАТОЛОГИЈА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

ЌЕ ГО РЕШИМЕ И ПРОБЛЕМОТ СО ПРЕЗЕМАЊЕ ДОКТОРИ ОД ПРИВАТНИ ВО ДРЖАВНИ БОЛНИЦИ, КАЖА ФИЛИПЧЕ НА ОТВОРАЊЕТО НА ТРАУМАТОЛОГИЈА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

Измените на Законот за здравствена заштита со кои треба да се укине рокот за директно преземање на доктори специјалисти од приватно во јавно здравство ...
ФИЛИПЧЕ ПРАВИ ПРОЦЕНКА ЗА УКИНУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИТЕ ДИРЕКТОРИ, ОТКАКО ДУИ ГИ ЗАКОЧИ РЕФОРМИТЕ ЗА ДА ГИ СПАСИ СВОИТЕ КАДРИ

ФИЛИПЧЕ ПРАВИ ПРОЦЕНКА ЗА УКИНУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИТЕ ДИРЕКТОРИ, ОТКАКО ДУИ ГИ ЗАКОЧИ РЕФОРМИТЕ ЗА ДА ГИ СПАСИ СВОИТЕ КАДРИ

Министерството за здравство допрва прави проценка за укинување на економските директори во јавните здравствени установи, откако ДУИ минатиот месец ги ...
ДУИ ГИ КОЧИ РЕФОРМИТЕ ВО ЗДРАВСТВОТО, ОТИ НИВНИТЕ КАДРИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА ПО УКИНУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИТЕ ДИРЕКТОРИ ОД КЛИНИКИТЕ

ДУИ ГИ КОЧИ РЕФОРМИТЕ ВО ЗДРАВСТВОТО, ОТИ НИВНИТЕ КАДРИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА ПО УКИНУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИТЕ ДИРЕКТОРИ ОД КЛИНИКИТЕ

Реформите во здравството за укинување на економските или вторите директори на клиниките, укинувањето на плаќањето по учинок и бришење на временската р ...
МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ТАРАВАРИ ЌЕ ГИ УКИНЕ ПЛАЌАЊЕТО ПО УЧИНОК И ЕКОНОМСКИТЕ ДИРЕКТОРИ

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ТАРАВАРИ ЌЕ ГИ УКИНЕ ПЛАЌАЊЕТО ПО УЧИНОК И ЕКОНОМСКИТЕ ДИРЕКТОРИ

Министерот за здравство Арбен Таравари најави дека прво што ќе направи по преземање на секторот здравство е да укинување на плаќањето по учинок на лек ...
7 / 7 НАПИСИ