Таг: Елена Гошева

ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ ОД УСТАВНИОТ СУД СИ ЗАМИНУВААТ ЕЛЕНА ГОШЕВА, САЛИ МУРАТИ И НИКОЛА ИВАНОВСКИ, А СОБРАНИЕТО АБЕР НЕМА ОД СЕДНИЦА ЗА ИЗБОР НА НОВИ СУДИИ

ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ ОД УСТАВНИОТ СУД СИ ЗАМИНУВААТ ЕЛЕНА ГОШЕВА, САЛИ МУРАТИ И НИКОЛА ИВАНОВСКИ, А СОБРАНИЕТО АБЕР НЕМА ОД СЕДНИЦА ЗА ИЗБОР НА НОВИ СУДИИ

Уставниот суд на први јуни останува без третина судии. Деветгодишниот мандат како уставни судии им истекува на поранешните претседатели Елена Гошева и ...
БРАТУЧЕДИТЕ НА МИЛОШОСКИ И ЌЕРКИТЕ НА УСТАВНАТА СУДИЈКА ГОШЕВА ВРАБОТЕНИ СО НЕПОТИЗАМ ВО АЕК, ТЕЛЕКОМ И ВОДОВОД

БРАТУЧЕДИТЕ НА МИЛОШОСКИ И ЌЕРКИТЕ НА УСТАВНАТА СУДИЈКА ГОШЕВА ВРАБОТЕНИ СО НЕПОТИЗАМ ВО АЕК, ТЕЛЕКОМ И ВОДОВОД

За Слободанка Гошева-Гиевска, ќерка на уставната судијка и експретседател на Уставниот суд Елена Гошева, непосредно пред да се формира Владата на 31.5 ...
УСТАВНИТЕ СУДИИ ПРЕДЛОЖЕНИ ОД ИВАНОВ ЈА БРАНАТ УСТАВНОСТА НА РЕФЕРЕНДУМОТ, ГОШЕВА ЈА НАПАЃА

УСТАВНИТЕ СУДИИ ПРЕДЛОЖЕНИ ОД ИВАНОВ ЈА БРАНАТ УСТАВНОСТА НА РЕФЕРЕНДУМОТ, ГОШЕВА ЈА НАПАЃА

Референдумското прашање: „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот на Република Македонија и Република Грција“ е двосмислено, конфу ...
УСТАВНИОТ СУД ЈА ПОЧНУВА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

УСТАВНИОТ СУД ЈА ПОЧНУВА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

Претседателката на Уставниот суд Елена Гошева за денеска свикала колегиум, на кој уставните судии треба да се договорат за изборот на нов претседател ...
ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ЕЛЕНА ГОШЕВА ГО ГУБИ МНОЗИНСТВОТО ВО УСТАВНИОТ СУД

ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ЕЛЕНА ГОШЕВА ГО ГУБИ МНОЗИНСТВОТО ВО УСТАВНИОТ СУД

Три недели претседателката на Уставниот суд Елена Гошева се мачи да обезбеди пет гласа за да ја избере повторно за генерален секретар на Судот Оливера ...
КАТИЦА ОД СЈО Ѝ ГО ПРОДОЛЖИ ОДМОРОТ НА ГОШЕВА ОД УСТАВЕН СУД

КАТИЦА ОД СЈО Ѝ ГО ПРОДОЛЖИ ОДМОРОТ НА ГОШЕВА ОД УСТАВЕН СУД

Само за да не ја стави на дневен ред иницијативата против Законот за Специјално обвинителство, Уставниот суд веќе втора недела воопшто не закажува сед ...
УСТАВНИТЕ СУДИИ НА АЛБАНИЈА ЗБУНЕТИ ОТИ СПИЕЛЕ ПОД ПАЛУБА НА ВАРДАР

УСТАВНИТЕ СУДИИ НА АЛБАНИЈА ЗБУНЕТИ ОТИ СПИЕЛЕ ПОД ПАЛУБА НА ВАРДАР

Претседателот на Уставниот суд на Албанија со уште неколку уставни судии и секретарот на судот, кои пред десетина дена биле во посета на Уставниот суд ...

ФИКУС ШТЕМБИЛ

  1 Американците и Европска унија рекоа дека за кредибилни извори се потребни реформи. Дури и Хан твитна дека реформите се поважни од дату ...
8 / 8 НАПИСИ