Таг: ЕУ проширување

ЕУ МОРА ДА ГО УКИНЕ КОНСЕЗУСОТ ЗА НАДВОРЕШНАТА ПОЛИТИКА, ВЕЛИ ФОН ДЕР ЛАЈЕН

ЕУ МОРА ДА ГО УКИНЕ КОНСЕЗУСОТ ЗА НАДВОРЕШНАТА ПОЛИТИКА, ВЕЛИ ФОН ДЕР ЛАЈЕН

Европската Унија мора да реагира побрзо на геополитичките промени и да го укине едногласното одлучување во надворешната политика, изјави претседателка ...
ЌЕ ЈА ПРЕИСПИТАМЕ ПОДДРШКАТА ЗА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЕУ АКО КАЈ СОСЕДИТЕ СЕ ВРАТИ НАЦИОНАЛИСТИЧКАТА РЕТОРИКА, КАЖА ГРЧКИОТ МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

ЌЕ ЈА ПРЕИСПИТАМЕ ПОДДРШКАТА ЗА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЕУ АКО КАЈ СОСЕДИТЕ СЕ ВРАТИ НАЦИОНАЛИСТИЧКАТА РЕТОРИКА, КАЖА ГРЧКИОТ МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

Грција ќе ја преиспита својата поддршка за проширување на Европската Унија ако во Северна Македонија се врати националистичката реторика, изјави алтер ...
МАКЕДОНИЈА ГИ ИСПОЛНУВА УСЛОВИТЕ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ, ПРОБЛЕМИТЕ СО БУГАРИЈА ИТНО ДА СЕ РЕШАТ, СЕ ВЕЛИ ВО НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ НА ЕУ

МАКЕДОНИЈА ГИ ИСПОЛНУВА УСЛОВИТЕ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ, ПРОБЛЕМИТЕ СО БУГАРИЈА ИТНО ДА СЕ РЕШАТ, СЕ ВЕЛИ ВО НОВИОТ ИЗВЕШТАЈ НА ЕУ

Македонија и Албанија продолжуваат да ги исполнуваат условите за почеток на пристапните преговори со Европската Унија, се вели во новиот извештај за п ...
ТЕШКО МОЖЕ БУГАРИЈА ДА ЈА СМЕТАМЕ ЗА ПРИЈАТЕЛ ПОРАДИ ТОА КАКО СЕ ОДНЕСУВА КОН МАКЕДОНИЈА, КАЖА НИКОЛА ДИМИТРОВ ЗА „БИ-БИ-СИ“

ТЕШКО МОЖЕ БУГАРИЈА ДА ЈА СМЕТАМЕ ЗА ПРИЈАТЕЛ ПОРАДИ ТОА КАКО СЕ ОДНЕСУВА КОН МАКЕДОНИЈА, КАЖА НИКОЛА ДИМИТРОВ ЗА „БИ-БИ-СИ“

Тешко е моментално Бугарија да ја сметаме за пријател поради начинот на кој се однесува кон Македонија и ја блокира нашата европска иднина, вели вицеп ...
ВИЕ СТЕ ДЕЛ ОД СЕМЕЈСТВОТО, ИМ КАЖА ФОН ДЕР ЛАЈЕН НА ЛИДЕРИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН НА ПОЧЕТОКОТ НА САМИТОТ ВО СЛОВЕНИЈА

ВИЕ СТЕ ДЕЛ ОД СЕМЕЈСТВОТО, ИМ КАЖА ФОН ДЕР ЛАЈЕН НА ЛИДЕРИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН НА ПОЧЕТОКОТ НА САМИТОТ ВО СЛОВЕНИЈА

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен порача дека државите од Западен Балкан се дел од европското семејство, откако нивните лиде ...
МАКЕДОНИЈА ВЕДНАШ ТРЕБА ДА ГИ ПОЧНЕ ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ, КАЖА ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ ХАЈКО МАС

МАКЕДОНИЈА ВЕДНАШ ТРЕБА ДА ГИ ПОЧНЕ ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ, КАЖА ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ ХАЈКО МАС

Македонија и Албанија веднаш треба да ги почнат пристапните преговори за членство во Европската Унија, изјави министерот за надворешни работи на Герма ...
ПРИКЛУЧУВАЊЕТО НА ЗАПАДЕН БАЛКАН КОН ЕУ БИ РЕШИЛО МНОГУ ПРОБЛЕМИ, ВЕЛИ ЈАНЕЗ ЈАНША ВО ПРЕСРЕТ НА СЛОВЕНЕЧКОТО ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО СО ЕУ ОД 1 ЈУЛИ

ПРИКЛУЧУВАЊЕТО НА ЗАПАДЕН БАЛКАН КОН ЕУ БИ РЕШИЛО МНОГУ ПРОБЛЕМИ, ВЕЛИ ЈАНЕЗ ЈАНША ВО ПРЕСРЕТ НА СЛОВЕНЕЧКОТО ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО СО ЕУ ОД 1 ЈУЛИ

Словенечкиот премиер Јанез Јанша, чија земја на 1 јули го презема претседателството на Европската Унија, изјави дека ќе се залага за агресивно проширу ...
ИМАМЕ НЕЗАКОНСКИ ПРОТОК НА ПАРИ НИЗ ЦЕЛА ЕВРОПА, ПРЕДУПРЕДИ СПЕЦИЈАЛНАТА ОБВИНИТЕЛКА РИСТОВСКА

ИМАМЕ НЕЗАКОНСКИ ПРОТОК НА ПАРИ НИЗ ЦЕЛА ЕВРОПА, ПРЕДУПРЕДИ СПЕЦИЈАЛНАТА ОБВИНИТЕЛКА РИСТОВСКА

Специјалната обвинителка Ленче Ристовска му порача на судството дека треба да биде куче-чувар на владеењето на другите две власти, кои кај нас, како ш ...
8 / 8 НАПИСИ