Таг: Европски суд за човекови права во Стразбур

ШЕСТМИНА МЛАДИ ПОРТУГАЛЦИ ТУЖАТ 32 ЕВРОПСКИ ВЛАДИ ВО СТРАЗБУР ЗАШТО НЕ СЕ БОРАТ ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

ШЕСТМИНА МЛАДИ ПОРТУГАЛЦИ ТУЖАТ 32 ЕВРОПСКИ ВЛАДИ ВО СТРАЗБУР ЗАШТО НЕ СЕ БОРАТ ПРОТИВ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Шестмина млади од области во Португалија погодени од пожари и топлотни бранови тужат 32 европски влади, сметајќи дека нивното недоволно дејствување пр ...
НЕ МОЖЕ ДА ИЗНАЈМИ СТАН ОТИ СТАНАЛ МАЖ, А ВО ЛИЧНА КАРТА Е ЖЕНА, ПРВОТО ТРАНСРОДОВО ЛИЦЕ СО ПРЕСУДА ОД СТРАЗБУР СТРАДА ОТИ МАКЕДОНИЈА НЕ ГО СМЕНИЛА ЗАКОНОТ

НЕ МОЖЕ ДА ИЗНАЈМИ СТАН ОТИ СТАНАЛ МАЖ, А ВО ЛИЧНА КАРТА Е ЖЕНА, ПРВОТО ТРАНСРОДОВО ЛИЦЕ СО ПРЕСУДА ОД СТРАЗБУР СТРАДА ОТИ МАКЕДОНИЈА НЕ ГО СМЕНИЛА ЗАКОНОТ

Трансродовото лице Икс родено во Македонија во 1987, кое на 17 јануари го доби првиот спор против Република Македонија во Европскиот суд за човекови п ...
МАКЕДОНИЈА СО 9.000 ЕВРА ЌЕ ОБЕШТЕТИ ТРАНСРОДОВО ЛИЦЕ, ПРЕСУДИ СУДОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО СТРАЗБУР

МАКЕДОНИЈА СО 9.000 ЕВРА ЌЕ ОБЕШТЕТИ ТРАНСРОДОВО ЛИЦЕ, ПРЕСУДИ СУДОТ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО СТРАЗБУР

Европскиот суд за човекови права во Стразбур пресуди дека Македонија треба да му исплати обештетување од 9.000 евра на трансродово лице, затоа што му ...
3 / 3 НАПИСИ