Таг: фармација

ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“  ПО 15. ПАТ ДОДЕЛИ 40 СТИПЕНДИИ НА СТУДЕНТИ НА ФАРМАЦИЈА И МЕДИЦИНА

ФОНДАЦИЈАТА „ТРАЈЧЕ МУКАЕТОВ“ ПО 15. ПАТ ДОДЕЛИ 40 СТИПЕНДИИ НА СТУДЕНТИ НА ФАРМАЦИЈА И МЕДИЦИНА

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ додели 40 нови стипендии, од кои 20 за студенти на Фармацевтскиот факултет и 20 за студенти на Медицинскиот факултет при ...
„АЛКАЛОИД“ ВО 2020 ОСТВАРИЛ 210 НОВИ ВРАБОТУВАЊА, ИНВЕСТИЦИИ ОД 1,5 МИЛИЈАРДИ ДЕНАРИ И ПОРАСТ НА ПРОДАЖБИТЕ ОД 9%

„АЛКАЛОИД“ ВО 2020 ОСТВАРИЛ 210 НОВИ ВРАБОТУВАЊА, ИНВЕСТИЦИИ ОД 1,5 МИЛИЈАРДИ ДЕНАРИ И ПОРАСТ НА ПРОДАЖБИТЕ ОД 9%

„Алкалоид“ остварил 210 нови вработувања, инвестиции од над 1,5 милијарди денари и раст на консолидираните продажби од 9% во периодот јануари-декември ...
„АЛКАЛОИД“ ЌЕ ИНВЕСТИРА 11 МИЛИОНИ ЕВРА ВО НОВИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ КАПАЦИТЕТИ

„АЛКАЛОИД“ ЌЕ ИНВЕСТИРА 11 МИЛИОНИ ЕВРА ВО НОВИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ КАПАЦИТЕТИ

„Алкалоид“ ќе инвестира 11 милиони евра во проширувањето на своите производствени капацитети, кои ќе се простираат на површина од 7.000 квадратни метр ...
„АЛКАЛОИД“ СО РАСТ ОД 8% ВО 2018, ИНВЕСТИЦИИТЕ ЗГОЛЕМЕНИ ЗА 26%

„АЛКАЛОИД“ СО РАСТ ОД 8% ВО 2018, ИНВЕСТИЦИИТЕ ЗГОЛЕМЕНИ ЗА 26%

„Алкалоид АД Скопје“ објави дека остварил значителни позитивни финансиски резултати во периодот јануари-декември 2018. Според неревидираниот единеч ...
АЛКАЛОИД СО РАСТ НА ДОБИВКАТА ОД 7 ОТСТО И НА ИЗВОЗОТ ОД 9 ОТСТО ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ ОД ГОДИНАТА

АЛКАЛОИД СО РАСТ НА ДОБИВКАТА ОД 7 ОТСТО И НА ИЗВОЗОТ ОД 9 ОТСТО ВО ПРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦИ ОД ГОДИНАТА

Фармацевтската компанија „Алкалоид“ првите три месеци од оваа година остварила раст на нето добивката од 7 отсто, инвестирала нови 357,3 милиони денар ...
АЛКАЛОИД ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ОД 2,5 МИЛИОНИ ЕВРА

АЛКАЛОИД ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ОД 2,5 МИЛИОНИ ЕВРА

„Алкалоид АД Скопје“ официјално предаде во употреба три инвестициски проекти: Погон за производство на полу-цврсти фармацевтски форми (масти, креми, г ...
НЕ СИ ГИ КРИЈТЕ ДЕЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ, ВЕЛИ НИНА, ДЕВОЈКАТА ОД КАМПАЊАТА НА УНИЦЕФ

НЕ СИ ГИ КРИЈТЕ ДЕЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ, ВЕЛИ НИНА, ДЕВОЈКАТА ОД КАМПАЊАТА НА УНИЦЕФ

Широка насмевка и очи полни топлина се првото нешто што се забележува на лицето на Нина Костовска, девојката од видеото „Како ќе реагирате ако ве служ ...
И АПЕЛАЦИОНИОТ СУД ЈА ОТФРЛИ ЗАБРАНАТА НА ТРАМП ЗА ВЛЕЗ НА МУСЛИМАНИ

И АПЕЛАЦИОНИОТ СУД ЈА ОТФРЛИ ЗАБРАНАТА НА ТРАМП ЗА ВЛЕЗ НА МУСЛИМАНИ

Американскиот федерален апелационен суд го отфрли барањето на администрацијата на Трамп да ја врати забраната за влез на патници од 7 муслимански земј ...
СУДОТ ЈА БЛОКИРА НИЗ ЦЕЛА САД ЗАБРАНАТА НА ТРАМП ЗА ВЛЕЗ НА МУСЛИМАНИ

СУДОТ ЈА БЛОКИРА НИЗ ЦЕЛА САД ЗАБРАНАТА НА ТРАМП ЗА ВЛЕЗ НА МУСЛИМАНИ

Американскиот федерален судија од Сиетл привремено за целата територија на САД ја блокира забраната на претседателот Доналд Трамп за влез на патници о ...
9 / 9 НАПИСИ