Таг: Фестивал на монодрама

„ЈАС БИ НА МОНОДРАМА“, АМА ФЕСТИВАЛОТ ВО БИТОЛА Е ОДЛОЖЕН ЗА НАЕСЕН

„ЈАС БИ НА МОНОДРАМА“, АМА ФЕСТИВАЛОТ ВО БИТОЛА Е ОДЛОЖЕН ЗА НАЕСЕН

„Јас би на монодрама“, ваков слоган на социјалните мрежи напишаа љубителите на оваа театарска форма покажувајќи дека им недостасува Фестивалот на моно ...
ФЕСТИВАЛОТ НА МОНОДРАМА ВО БИТОЛА ЌЕ СЕ ОДРЖИ И БЕЗ ДЕНАР ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ФЕСТИВАЛОТ НА МОНОДРАМА ВО БИТОЛА ЌЕ СЕ ОДРЖИ И БЕЗ ДЕНАР ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

Интернационалниот фестивал на монодрама во Битола ќе преживее и без поддршка од Министерството за култура. Центарот за култура предводен од директорка ...
„МИНИСТЕРСТВО, ЈАС НЕ СУМ МАГИОНИЧАР“, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА БИТОЛСКИОТ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА ПО РЕЗУЛТАТИТЕ ОД КОНКУРСОТ

„МИНИСТЕРСТВО, ЈАС НЕ СУМ МАГИОНИЧАР“, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА БИТОЛСКИОТ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА ПО РЕЗУЛТАТИТЕ ОД КОНКУРСОТ

„Министерство јас не сум магионичар! Јас сум уметник и директор кој сака да работи без скршени крила“, напиша на својот фејсбук профил директорката на ...
ТЕПАЧКА ЗА КАРТИ ЗА МОНОДРАМАТА НА ТАРИК ФИЛИПОВИЌ ВО БИТОЛА

ТЕПАЧКА ЗА КАРТИ ЗА МОНОДРАМАТА НА ТАРИК ФИЛИПОВИЌ ВО БИТОЛА

Монодрамите вообичаено не привлекуваат многу публика, но тоа не е случај со претставата „Ќиро“ на познатиот хрватски актер и шоумен Тарик Филиповиќ, п ...
БИТОЛСКИОТ ФЕСТИВАЛ НА МОНОДРАМА СЛАВИ 20 ГОДИНИ, СО ПОМАЛКУ ПАРИ ОД ЛАНИ

БИТОЛСКИОТ ФЕСТИВАЛ НА МОНОДРАМА СЛАВИ 20 ГОДИНИ, СО ПОМАЛКУ ПАРИ ОД ЛАНИ

„Ние немаме проблеми со пари, немаме пари“, рече шеговито, во свој препознатлив стил актерот Петар Мирчевски, селектор на Фестивалот на монодрама во Б ...
5 / 5 НАПИСИ