Таг: фонд за иновации и технолошки развој

КОСТА ПЕТРОВ Е НОВ ДИРЕКТОР НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ

КОСТА ПЕТРОВ Е НОВ ДИРЕКТОР НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ

Потпретседателот на СДСМ Коста Петров е нов в. д. директор на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР). Тој на оваа функција е именуван на синоќе ...
ПРОЕКТИ НА УЧЕНИЦИ ОД 34 УЧИЛИШТА ДОБИЈА ГРАНТОВИ ОД ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ

ПРОЕКТИ НА УЧЕНИЦИ ОД 34 УЧИЛИШТА ДОБИЈА ГРАНТОВИ ОД ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ

Фондот за иновации и технолошки развој денес во Владата потпиша договори за грантови со млади истражувачи од 34 основни и средни училишта во вториот п ...
ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ ГИ ПОВИКА КОМПАНИИТЕ КОИ ДОБИЈА ГРАНТОВИ ДА КАЖАТ ДАЛИ ВО СОПСТВЕНИЧКАТА СТРУКТУРА ИМААТ ФУНКЦИОНЕР

ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ ГИ ПОВИКА КОМПАНИИТЕ КОИ ДОБИЈА ГРАНТОВИ ДА КАЖАТ ДАЛИ ВО СОПСТВЕНИЧКАТА СТРУКТУРА ИМААТ ФУНКЦИОНЕР

Компаниите на кои им е одобрена државна помош на јавниот повик од Фондот за иновации и технолошки развој, ќе треба сами да пријават дали во сопственич ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО ЗА ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ ОФОРМИ ПРЕДМЕТ ЗА ДЕЛЕЊЕТО ГРАНТОВИ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ЗА ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ ОФОРМИ ПРЕДМЕТ ЗА ДЕЛЕЊЕТО ГРАНТОВИ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ

Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција по допрен глас оформи предмет за евентуалните злоупотреби при доделувањето гр ...
ВИЦЕПРЕМИЕРОТ АНЃУШЕВ БАРА КОСОПСТВЕНИЦИТЕ НА НЕГОВИТЕ ФИРМИ ДА НЕ ГО ПРИМАТ ГРАНТОТ ОД ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДА ГИ ПОВЛЕЧАТ АПЛИКАЦИИТЕ

ВИЦЕПРЕМИЕРОТ АНЃУШЕВ БАРА КОСОПСТВЕНИЦИТЕ НА НЕГОВИТЕ ФИРМИ ДА НЕ ГО ПРИМАТ ГРАНТОТ ОД ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И ДА ГИ ПОВЛЕЧАТ АПЛИКАЦИИТЕ

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев ги повика косопствениците на неговите фирми да ја преиспитаат одлуката за аплицирање на мерките од Пла ...
ВЛАДАТА ПОДЕЛИ 10,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИНОВАТИВНОСТ НА 79 ДОМАШНИ КОМПАНИИ

ВЛАДАТА ПОДЕЛИ 10,5 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИНОВАТИВНОСТ НА 79 ДОМАШНИ КОМПАНИИ

Владата додели 10,5 милиони евра грант на 79 микро, мали и средни компании, преку владините мерки за економски раст. На конкурсот се пријавиле 236 ком ...
236 КОМПАНИИ ПОБАРАЛЕ ПАРИЧНА ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА ЗА РАЗВОЈ НА БИЗНИС

236 КОМПАНИИ ПОБАРАЛЕ ПАРИЧНА ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА ЗА РАЗВОЈ НА БИЗНИС

Државна помош побарале 236 компании за развој на бизнисот, односно толку апликации пристигнале на конкурсот на Фондот за иновативност. Од нив 208 пону ...
ДРЖАВАТА ЌЕ БИДЕ КОСОПСТВЕНИК ВО СТАРТАПИТЕ КОИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПАРИЧНА ПОМОШ

ДРЖАВАТА ЌЕ БИДЕ КОСОПСТВЕНИК ВО СТАРТАПИТЕ КОИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПАРИЧНА ПОМОШ

Државата ќе учествува со 25 отсто од средствата во основачкиот влог на мали и микро претпријатија, но најмногу до 30 милиони денари. Ова е една од мер ...
8 / 8 НАПИСИ