Таг: галерија

ОТВОРЕНА НОВА УМЕТНИЧКА ГАЛЕРИЈА ВО ДОМОТ НА КУЛТУРАТА „АЦО ШОПОВ“ ВО ШТИП

ОТВОРЕНА НОВА УМЕТНИЧКА ГАЛЕРИЈА ВО ДОМОТ НА КУЛТУРАТА „АЦО ШОПОВ“ ВО ШТИП

Во чест на 40 години од именувањето на Домот на културата „Ацо Шопов“ во Штип отворена е нова уметничка галерија. Фоајето на Домот е со нов современ д ...
СЕМЕЈНАТА КУЌА НА РАНКО СТРУМЕНИКОВСКИ СТАНА ГАЛЕРИЈА, ПРВИОТ БИТОЛСКИ ГРАФИЧАР КОЈ ГО СМЕНИ ВИЗУЕЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ НА ГРАДОТ

СЕМЕЈНАТА КУЌА НА РАНКО СТРУМЕНИКОВСКИ СТАНА ГАЛЕРИЈА, ПРВИОТ БИТОЛСКИ ГРАФИЧАР КОЈ ГО СМЕНИ ВИЗУЕЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ НА ГРАДОТ

Семејството на првиот графичар во Битола, Ранко Струмениковски (1936-2000), ја претвори неговата семејна куќа во музеј, галерија и графичко ателје, во ...
БРОНЗЕНИ СКУЛПТУРИ НА ДАЛИ УКРАДЕНИ ОД ШВЕДСКА ГАЛЕРИЈА

БРОНЗЕНИ СКУЛПТУРИ НА ДАЛИ УКРАДЕНИ ОД ШВЕДСКА ГАЛЕРИЈА

Шведската полиција соопшти дека најмалку двајца крадци украле предмети од уметничка галерија во Стокхолм, откако шведските медиуми објавија дека се ук ...
СКУЛПТУРАТА „ХУМАНО СРЦЕ“  НА ВАЈАРОТ СМИЛКОВ  ВО ГАЛЕРИСКИОТ КОМПЛЕКС НА ОТВОРЕНО ВО ЕГИПЕТ

СКУЛПТУРАТА „ХУМАНО СРЦЕ“ НА ВАЈАРОТ СМИЛКОВ ВО ГАЛЕРИСКИОТ КОМПЛЕКС НА ОТВОРЕНО ВО ЕГИПЕТ

За прв пат македонска скулптура трајно ќе остане во големата отворена уметничка галерија во Египет, сместена во најтуристичката дестинација во оваа зе ...
ЈАС СУМ ТАА НА СНИМКИТЕ ШТО ГО ОБИКОЛИЈА СВЕТОТ, КАКО ВИСАМ ГОРЕ НА ГАЛЕРИЈАТА, БЕВ СИГУРНА ДЕКА НЕМА ЖИВА ДА ИЗЛЕЗАМ ОД СОБРАНИЕТО, СВЕДОЧЕШЕ ПРАТЕНИЧКАТА КУЗМАНОВСКА ЗА 27 АПРИЛ

ЈАС СУМ ТАА НА СНИМКИТЕ ШТО ГО ОБИКОЛИЈА СВЕТОТ, КАКО ВИСАМ ГОРЕ НА ГАЛЕРИЈАТА, БЕВ СИГУРНА ДЕКА НЕМА ЖИВА ДА ИЗЛЕЗАМ ОД СОБРАНИЕТО, СВЕДОЧЕШЕ ПРАТЕНИЧКАТА КУЗМАНОВСКА ЗА 27 АПРИЛ

Јас бев сигурна дека нема да излезам жива од Собранието, немав доверба во никого. Ако не беше тој гнев и говор на омраза деновите пред 27 април ова не ...
СКАПОЦЕНАТА РИЗНИЦА СО ИКОНИ ВО МАЛОВИШТА ЈА ЧУВААТ САМО ДВАЈЦА КЛУЧАРИ

СКАПОЦЕНАТА РИЗНИЦА СО ИКОНИ ВО МАЛОВИШТА ЈА ЧУВААТ САМО ДВАЈЦА КЛУЧАРИ

Црквата „Св. Петка“ во Маловишта, единственото село сместено во националниот парк Пелистер, чува ризница од стотина врвно изработени икони, ремек-дела ...
6 / 6 НАПИСИ