Таг: Гитерслох

ШИРЕЊЕТО НА КОРОНАВИРУСОТ ВО КЛАНИЦАТА ВО ГИТЕРСЛОХ УКАЖА НА ЛОШИТЕ УСЛОВИ ВО КОИ ЖИВЕАТ РАБОТНИЦИТЕ ОД ИСТОЧНА ЕВРОПА, МЕЃУ НИВ И МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ

ШИРЕЊЕТО НА КОРОНАВИРУСОТ ВО КЛАНИЦАТА ВО ГИТЕРСЛОХ УКАЖА НА ЛОШИТЕ УСЛОВИ ВО КОИ ЖИВЕАТ РАБОТНИЦИТЕ ОД ИСТОЧНА ЕВРОПА, МЕЃУ НИВ И МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ

Премиерот на германската сојузна држава Северна Рајна-Вестфалија, Армин Лашет, прогласи карантин во областа Гитерслох по масовното ширење на коронавир ...
ДЕЛ ОД ЗАРАЗЕНИТЕ БУГАРСКИ И РОМАНСКИ РАБОТНИЦИ ОД КЛАНИЦАТА ВО ГИТЕРСЛОХ ИЗБЕГАЛЕ НА БАЛКАНОТ

ДЕЛ ОД ЗАРАЗЕНИТЕ БУГАРСКИ И РОМАНСКИ РАБОТНИЦИ ОД КЛАНИЦАТА ВО ГИТЕРСЛОХ ИЗБЕГАЛЕ НА БАЛКАНОТ

Дел од романските и бугарските работници од кланицата во Гитерслох, кое е ново големо жариште на коронавирусот во Германија, избегале дома, пишуваат г ...
2 / 2 НАПИСИ