Таг: Град Скопје

1 39 40 41 42 43 47 410 / 463 НАПИСИ
СРЕДНОШКОЛСКА ЖУРКА ПРЕД БЕЛИОТ ДВОРЕЦ НА ВМРО-ДПМНЕ

СРЕДНОШКОЛСКА ЖУРКА ПРЕД БЕЛИОТ ДВОРЕЦ НА ВМРО-ДПМНЕ

Во рамките на културната програмска манифестација на Град Скопје „Улични музичари и артисти“, а во организација на конгресниот центар „Александар Маке ...
АЕК КРИЕ КОЛКУ ПАРИ ЌЕ ДАДЕ ЗА ПАНОРАМСКОТО ТРКАЛО, А ЗА 3 ГОДИНИ ДАЛА 8 МИЛИОНИ ЕВРА

АЕК КРИЕ КОЛКУ ПАРИ ЌЕ ДАДЕ ЗА ПАНОРАМСКОТО ТРКАЛО, А ЗА 3 ГОДИНИ ДАЛА 8 МИЛИОНИ ЕВРА

Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) оваа година има за давање уште 1.3 милиони евра, но не кажува дали ќе даде пари како донација за Панорамск ...
КОКА КОЛА ДОНИРА ПЕТ ПАРКИРАЛИШТА ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ВО СКОПЈЕ

КОКА КОЛА ДОНИРА ПЕТ ПАРКИРАЛИШТА ЗА ВЕЛОСИПЕДИ ВО СКОПЈЕ

Кај фонтаната во Градски парк, денеска беше пуштено во употреба првото од петте паркиралишта за велосипеди кои ги донира Пивара Скопје во соработка со ...
ИСТРАГА ЗА СПАЛУВАЊЕТО ОПАСЕН ОТПАД ОД УВОЗ И НЕИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ДРИСЛА ПРИОРИТЕТ ЗА НОВАТА ВЛАДА

ИСТРАГА ЗА СПАЛУВАЊЕТО ОПАСЕН ОТПАД ОД УВОЗ И НЕИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ДРИСЛА ПРИОРИТЕТ ЗА НОВАТА ВЛАДА

Приоритет за расчистување на новата Влада ќе бидат сомнежите околу концесијата и работењето на депонијата „Дрисла“ посебно п ...
ЖЕРНОВСКИ НАПИША ВТОРА КАЗНА ЗА ИЗВЕДУВАЧОТ НА УЛИЦАТА НА КЕЈ 13 НОЕМВРИ, ГРАДБАТА ПРОДОЛЖУВА

ЖЕРНОВСКИ НАПИША ВТОРА КАЗНА ЗА ИЗВЕДУВАЧОТ НА УЛИЦАТА НА КЕЈ 13 НОЕМВРИ, ГРАДБАТА ПРОДОЛЖУВА

  Изведувачот на спорната улица која го пресече шеталиштето на Кеј 13 Ноември денес доби уште една казна за необележано градилиште. Увид во со ...
НАД ДВА МИЛИОНИ ЕВРА СЕ ПОТРОШЕНИ ЗА ЕКРАНИ НА БАРОКНИТЕ ЗГРАДИ

НАД ДВА МИЛИОНИ ЕВРА СЕ ПОТРОШЕНИ ЗА ЕКРАНИ НА БАРОКНИТЕ ЗГРАДИ

Повеќе од два милиони евра Владата потрошила за лед екрани, поставени на новите барокни фасади на објектите од проектот ...
УЛИЦАТА НА КЕЈ НАБРЗИНА ПОПЛОЧЕНА, НЕ ГО ДОЧЕКА ЖЕРНОВСКИ ДА ЈА СТОПИРА ГРАДБАТА

УЛИЦАТА НА КЕЈ НАБРЗИНА ПОПЛОЧЕНА, НЕ ГО ДОЧЕКА ЖЕРНОВСКИ ДА ЈА СТОПИРА ГРАДБАТА

На еден ден пред  Денот на трудот, вчера среде продолжениот празничен викенд,  ударнички педесет работници ангажирани од фирмата „Аполо инженеринг“  ј ...
КОЦЕ ПРОДОЛЖУВА ДА ЈА ГРАДИ УЛИЦАТА НА КЕЈ ИАКО ИНСПЕКТОР НА ЦЕНТАР ЈА ЗАПРЕ

КОЦЕ ПРОДОЛЖУВА ДА ЈА ГРАДИ УЛИЦАТА НА КЕЈ ИАКО ИНСПЕКТОР НА ЦЕНТАР ЈА ЗАПРЕ

Иако инспектор на Општина Центар денеска наредил веднаш да запрат градежните работи на спорната сообраќајница која ќе го пресече шеталиштето на Кеј 13 ...
ОД 5 САБАЈЛЕВО ПОВТОРНО СЕ ПРЕКОПУВА КЕЈОТ ВО СКОПЈЕ ЗА СПОРНАТА УЛИЦА

ОД 5 САБАЈЛЕВО ПОВТОРНО СЕ ПРЕКОПУВА КЕЈОТ ВО СКОПЈЕ ЗА СПОРНАТА УЛИЦА

Рано утрово, во 5.45 часот продоложи изградбата на спорната сообраќајница која ќе го пресече шеталиштето на Кеј 13 Ноември за која Општина Центар на 1 ...
НА ДИВО ИСЕЧЕНИ ДВАЕСЕТИНА ПОЛУВЕКОВНИ ДРВЈА ЗА ИЗГРАДБА НА ЗГРАДА ВО БУТЕЛ, ВЛАСТА НЕ ЗНАЕ КОЈ ГРАДИ

НА ДИВО ИСЕЧЕНИ ДВАЕСЕТИНА ПОЛУВЕКОВНИ ДРВЈА ЗА ИЗГРАДБА НА ЗГРАДА ВО БУТЕЛ, ВЛАСТА НЕ ЗНАЕ КОЈ ГРАДИ

Дваесетина дрвја во дворот на старите општински и судски бараки во скопски Бутел на диво, без одобрение од ниту една институција, се исечени поради из ...
1 39 40 41 42 43 47 410 / 463 НАПИСИ