Таг: градинки

1 2 3 9 10 / 84 НАПИСИ
ВРАБОТЕНИТЕ ВО КУМАНОВСКИТЕ ГРАДИНКИ УШТЕ НЕ ЈА ДОБИЛЕ ЈУНСКАТА ПЛАТА, ОД ПОНЕДЕЛНИК НА ПРЕДУПРЕДУВАЧКИ ПРОТЕСТ

ВРАБОТЕНИТЕ ВО КУМАНОВСКИТЕ ГРАДИНКИ УШТЕ НЕ ЈА ДОБИЛЕ ЈУНСКАТА ПЛАТА, ОД ПОНЕДЕЛНИК НА ПРЕДУПРЕДУВАЧКИ ПРОТЕСТ

Поради неисплатена јунска плата, вработените во градинката „Ангел Шајче“ во Куманово од понеделник ќе започнат предупредувачки протест. Одлуката била ...
ДЕЦАТА ВО ГРАДИНКИТЕ ДА НЕ СЕ ИЗНЕСУВААТ ВО ДВОР ПОСЛЕ 11 ЧАСОТ, ТРУДНИЦИТЕ ДА НЕ ОДАТ НА РАБОТА, ПРЕПОРАЧА ВЛАДАТА ПОРАДИ ТОПЛОТНИОТ БРАН

ДЕЦАТА ВО ГРАДИНКИТЕ ДА НЕ СЕ ИЗНЕСУВААТ ВО ДВОР ПОСЛЕ 11 ЧАСОТ, ТРУДНИЦИТЕ ДА НЕ ОДАТ НА РАБОТА, ПРЕПОРАЧА ВЛАДАТА ПОРАДИ ТОПЛОТНИОТ БРАН

Бремените жени и лицата над 60 години од утре (19 јуни) до 23 јуни да бидат ослободени од работа, а децата во градинките да не се изнесуваат на отворе ...
ДА ИМА ПОМАЛКУ БЛАГО ВО ХРАНАТА НА ДЕЦАТА ВО ГРАДИНКИТЕ, АПЕЛИРА Д-Р ПЕТРОВА ОД ВЕЛЕШКИОТ ЦЕНТАР ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ДА ИМА ПОМАЛКУ БЛАГО ВО ХРАНАТА НА ДЕЦАТА ВО ГРАДИНКИТЕ, АПЕЛИРА Д-Р ПЕТРОВА ОД ВЕЛЕШКИОТ ЦЕНТАР ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Храната која ја јадат децата во градинките, во ОУ „Блаже Конески“ и средношколскиот интернат „Лазар Лазаревски“ во Велес одговара на пропишаните препо ...
ДЕЦАТА СО ПРИМЕНИ 3 ДОЗИ ДИТЕПЕР ВАКЦИНА ОД 18 МАРТ МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ГРАДИНКА, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

ДЕЦАТА СО ПРИМЕНИ 3 ДОЗИ ДИТЕПЕР ВАКЦИНА ОД 18 МАРТ МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ГРАДИНКА, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

Министерот за здравство Илир Демири денеска ја потпиша вчерашната одлука на Комисијата за заразни болести, со која децата кои во последните 6 месеци с ...
ДЕЦА КОИ ВО ПОСЛЕДНИВЕ 6 МЕСЕЦИ ПРИМИЛЕ ТРЕТА ДОЗА ДИТЕПЕР ВАКЦИНА МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ГРАДИНКА, ОДЛУЧИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ДЕЦА КОИ ВО ПОСЛЕДНИВЕ 6 МЕСЕЦИ ПРИМИЛЕ ТРЕТА ДОЗА ДИТЕПЕР ВАКЦИНА МОЖЕ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ГРАДИНКА, ОДЛУЧИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Децата кои во последните 6 месеци се вакцинирани со трета доза ДиТеПер може да одат во градинка, одлучи Комисијата за заразни болести. Притоа тие треб ...
50 ОТСТО ОД ДЕЦАТА ВО СКОПСКИТЕ ГРАДИНКИ СЕ НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА ДИТЕПЕР, ВО ВНАТРЕШНОСТА СЕ ВАКЦИНИРАНИ НАД 95 ОТСТО, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

50 ОТСТО ОД ДЕЦАТА ВО СКОПСКИТЕ ГРАДИНКИ СЕ НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА ДИТЕПЕР, ВО ВНАТРЕШНОСТА СЕ ВАКЦИНИРАНИ НАД 95 ОТСТО, РЕЧЕ ДИРЕКТОРКАТА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

Педесет отсто од децата кои одат во градинките во Скопје се невакцинирани со ДиТеПер или се нецелосно вакцинирани, а низ Македонија опфатот со оваа ва ...
ИАКО ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ НЕ ПОБАРАЛЕ, ГРАДИНКИТЕ ВО СКОПСКИ ЦЕНТАР И КАРПОШ ПОКРАЈ ВАКЦИНАЛЕН КАРТОН БАРААТ И ДОПОЛНИТЕЛНА ПОТВРДА ЗА ЗДРАВО ДЕТЕ

ИАКО ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ НЕ ПОБАРАЛЕ, ГРАДИНКИТЕ ВО СКОПСКИ ЦЕНТАР И КАРПОШ ПОКРАЈ ВАКЦИНАЛЕН КАРТОН БАРААТ И ДОПОЛНИТЕЛНА ПОТВРДА ЗА ЗДРАВО ДЕТЕ

Дел од градинките во Скопје деновиве ги известуваат родителите дека освен вакциналните картони издадени од вакциналните пуктови, во рок од неколку ден ...
ЕДЕН МЕСЕЦ Е ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА ГОЛЕМА КАШЛИЦА, МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО НЕ КАЖУВА КОГА ЌЕ ИМ НАЛОЖИ НА ИНСПЕКТОРИТЕ ДА ЗАБРАНАТ ПРИЕМ НА НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА ВО ГРАДИНКИТЕ

ЕДЕН МЕСЕЦ Е ПРОГЛАСЕНА ЕПИДЕМИЈА НА ГОЛЕМА КАШЛИЦА, МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО НЕ КАЖУВА КОГА ЌЕ ИМ НАЛОЖИ НА ИНСПЕКТОРИТЕ ДА ЗАБРАНАТ ПРИЕМ НА НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА ВО ГРАДИНКИТЕ

Помина речиси еден месец како Центарот за јавно здравје Скопје прогласи епидемија на голема кашлица во градот, а министерот за здравство Илир Демири д ...
ДА СЕ ЗАСИЛИ ИНСПЕКЦИСКИОТ НАДЗОР ВО ГРАДИНКИТЕ ЗА СЛЕДЕЊЕ НА НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА, ПРЕПОРАЧА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ДА СЕ ЗАСИЛИ ИНСПЕКЦИСКИОТ НАДЗОР ВО ГРАДИНКИТЕ ЗА СЛЕДЕЊЕ НА НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА, ПРЕПОРАЧА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Да се зголеми инспекцискиот надзор на Државниот санитарен и здавствен инспекторат (ДСЗИ) во градинките со цел да се види дали се почитува препораката ...
ЖИВЕЕМЕ ВО ХАОС ЗАТОА ШТО УРБАНИСТИТЕ НЕ ПЛАНИРААТ ЗА ГРАЃАНИТЕ, ТУКУ ИМ ГИ ЦРТААТ ЖЕЛБИТЕ НА МОЌНИЦИТЕ – ПОДКАСТ СО АРХИТЕКТОТ РАДОЊИЌ

ЖИВЕЕМЕ ВО ХАОС ЗАТОА ШТО УРБАНИСТИТЕ НЕ ПЛАНИРААТ ЗА ГРАЃАНИТЕ, ТУКУ ИМ ГИ ЦРТААТ ЖЕЛБИТЕ НА МОЌНИЦИТЕ – ПОДКАСТ СО АРХИТЕКТОТ РАДОЊИЌ

Во Скопје владее урбанистички хаос бидејќи зградите се цртаат по желба на градежници и политички моќници, а не според стандарди, вели архитектот Миoдр ...
1 2 3 9 10 / 84 НАПИСИ