Таг: гробови

НОВИ ФОРМИ НА ГРОБОВИ И НОВ РИТУАЛ НА ПОГРЕБУВАЊЕ ОТКРИЕНИ ВО ПРЕСПАНСКА НЕКРОПОЛА

НОВИ ФОРМИ НА ГРОБОВИ И НОВ РИТУАЛ НА ПОГРЕБУВАЊЕ ОТКРИЕНИ ВО ПРЕСПАНСКА НЕКРОПОЛА

Нови гробни форми како и нов ритуал на погребување се откриени во хеленистичката некропола Гимбабица кај селото Избишта во Преспа. Некрополата се наоѓ ...
ЕГИПЕТ ОТКРИ 59 КОВЧЕЗИ НА СВЕШТЕНИЦИ ОД ПРЕД 2.500 ГОДИНИ

ЕГИПЕТ ОТКРИ 59 КОВЧЕЗИ НА СВЕШТЕНИЦИ ОД ПРЕД 2.500 ГОДИНИ

Египет претстави во јавност 59 ковчези кои им припаѓале на свештеници и црковни службеници од 26. династија од пред 2.500 години. Археолозите велат де ...
САО ПАУЛО ОТКОПУВА СТАРИ ГРОБОВИ ЗА ДА ИМА КАДЕ ДА ГИ ПОГРЕБУВА ЖРТВИТЕ НА КОВИД-19

САО ПАУЛО ОТКОПУВА СТАРИ ГРОБОВИ ЗА ДА ИМА КАДЕ ДА ГИ ПОГРЕБУВА ЖРТВИТЕ НА КОВИД-19

Сао Пауло почна да откопува стари гробови за да ослободи место на своите гробишта додека се зголемува бројот на мртви од коронавирусот. КОВИД-19 до ...
МПЦ ПОВИКУВА ГРАЃАНИТЕ ДА НОСАТ МАСКА НА ГРОБИШТА ЗА ЗАДУШНИЦА И ДА ОДАТ САМО НАЈБЛИСКИТЕ

МПЦ ПОВИКУВА ГРАЃАНИТЕ ДА НОСАТ МАСКА НА ГРОБИШТА ЗА ЗАДУШНИЦА И ДА ОДАТ САМО НАЈБЛИСКИТЕ

За Задушница поповите можат да ги пеат гробовите, а граѓаните задолжително да носат маска, велат од Македонската Православна Црква –Охридска Архиеписк ...
4 / 4 НАПИСИ