Таг: Хераклеја

1 2 10 / 16 НАПИСИ
ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ЈА ПОСЕТИЈА ХЕРАКЛЕЈА СО ОПШТИНСКО ВОЗИЛО НАМЕНЕТО ЗА НИВЕН ПРЕВОЗ ВО БИТОЛА

ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ЈА ПОСЕТИЈА ХЕРАКЛЕЈА СО ОПШТИНСКО ВОЗИЛО НАМЕНЕТО ЗА НИВЕН ПРЕВОЗ ВО БИТОЛА

Лицата со попреченост со помош на општинското возило намементо на нивни потреби денес дојдоа на кратка екскурзија во античкиот локалитет Хераклеја во ...
ЗА ПРВПАТ ХЕРАКЛЕЈА И АНТИЧКИОТ ТЕАТАР ДОСТАПНИ ЗА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДИТЕТ

ЗА ПРВПАТ ХЕРАКЛЕЈА И АНТИЧКИОТ ТЕАТАР ДОСТАПНИ ЗА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДИТЕТ

За првпат, античкиот локалитет и амфитеатарот во Хераклеја во Битола станаа пристапни за лицата со инвалидитет. Во рамките на проектот „Смарт-кул-тур“ ...
ФИЛИПЧЕ ПОБАРА ДА СЕ КАЗНИ ОРГАНИЗАТОРОТ НА КОНЦЕРТОТ НА ПЕТАР ГРАШО ВО ХЕРАКЛЕЈА ШТО МИНА БЕЗ МАСКИ И ДИСТАНЦА

ФИЛИПЧЕ ПОБАРА ДА СЕ КАЗНИ ОРГАНИЗАТОРОТ НА КОНЦЕРТОТ НА ПЕТАР ГРАШО ВО ХЕРАКЛЕЈА ШТО МИНА БЕЗ МАСКИ И ДИСТАНЦА

Министерот за здравство Венко Филипче попладнево преку фејсбук статус побара надлежните инспекции да го казнат организаторот на концертот на хрватскат ...
АНТИЧКИОТ ЛОКАЛИТЕТ ХЕРАКЛЕЈА ЛИНКЕСТИС СЕ УРЕДУВА ЗА ПОВЕЌЕ ТУРИСТИ

АНТИЧКИОТ ЛОКАЛИТЕТ ХЕРАКЛЕЈА ЛИНКЕСТИС СЕ УРЕДУВА ЗА ПОВЕЌЕ ТУРИСТИ

Ни жешкото време не ги запре реконструктивните зафати врз античкиот локалитет Хераклеја Линкестис во Битола. Проектот за адаптација и унапредување на ...
ХЕРАКЛЕЈА ЌЕ ДОБИЕ ЛИФТ ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

ХЕРАКЛЕЈА ЌЕ ДОБИЕ ЛИФТ ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Инфраструктурно ќе се уредува пристапниот пат до античкиот локалитет Хераклеја кај Битола, пристапот до амфитеатарот, ќе се постави лифт за лица со по ...
ХЕРАКЛЕЈА И ПЕЛА ВО ЗАЕДНИЧКА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА

ХЕРАКЛЕЈА И ПЕЛА ВО ЗАЕДНИЧКА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА

На развојот на туризмот во пограничниот регион, почнувајќи од Пелагонискиот Регион, Преспа и Лерин, па до Солун, работат Центарот за развој на Пелагон ...
ВЕЌЕ НЕМА ДА МОЖЕ ДА СЕ ГРАДИ ВО БЛИЗИНА НА ХЕРАКЛЕЈА

ВЕЌЕ НЕМА ДА МОЖЕ ДА СЕ ГРАДИ ВО БЛИЗИНА НА ХЕРАКЛЕЈА

Градбата на диви објекти во околината на археолошкиот локалитет Хераклеја Линкестис во Битола во иднина ќе биде максимално лимитирана, а на земјоделск ...
РЕФЕРЕНДУМИТЕ СЕ НЕПРЕДВИДЛИВИ, НО СЕ ШАНСА ЗА ЛУЃЕТО ДА ЈА ПРОМЕНАТ ИДНИНАТА, ВЕЛИ БРИТАНСКАТА АМБАСАДОРКА ГАЛОВЕЈ

РЕФЕРЕНДУМИТЕ СЕ НЕПРЕДВИДЛИВИ, НО СЕ ШАНСА ЗА ЛУЃЕТО ДА ЈА ПРОМЕНАТ ИДНИНАТА, ВЕЛИ БРИТАНСКАТА АМБАСАДОРКА ГАЛОВЕЈ

Амбасадорката на Велика Британија во Македонија, Рејчел Галовеј, која од  јули ја презеде службата во Скопје се сретна со екипата на САКАМДАКАЖАМ.МК н ...
СЛЕПИ ЛИЦА МОЖЕ ДА ГИ ВИДАТ МОЗАИЦИТЕ ВО ХЕРАКЛЕЈА

СЛЕПИ ЛИЦА МОЖЕ ДА ГИ ВИДАТ МОЗАИЦИТЕ ВО ХЕРАКЛЕЈА

Слабовидните битолчани и оние со поголеми оштетувања на видот деновиве за првпат имаа можност лично да се уверат во убавините на фигурите кои со мајст ...
БИТОЛСКАТА КУЛТНА БЕЛА ФОНТАНА УРНАТА ЗА ПАРКЧЕ СО ДВЕ ФОНТАНЧИЊА

БИТОЛСКАТА КУЛТНА БЕЛА ФОНТАНА УРНАТА ЗА ПАРКЧЕ СО ДВЕ ФОНТАНЧИЊА

Битола ја загуби култната Бела фонтана, а на нејзино место сега има две нови помали фонтани со ново паркче кое го изгради Општината. Белата фонтана од ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ