Таг: хомосексуалност

ГРЦИЈА ЖЕСТОКО ЈА КРИТИКУВА НОВАТА СЕРИЈА НА „НЕТФЛИКС“ ЗА АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ, ТВРДИ ДЕКА НЕМА ДОКАЗИ ДЕКА БИЛ ВО ЉУБОВНА ВРСКА СО СВОЈОТ ПРИЈАТЕЛ ХЕФЕСТИОН

ГРЦИЈА ЖЕСТОКО ЈА КРИТИКУВА НОВАТА СЕРИЈА НА „НЕТФЛИКС“ ЗА АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ, ТВРДИ ДЕКА НЕМА ДОКАЗИ ДЕКА БИЛ ВО ЉУБОВНА ВРСКА СО СВОЈОТ ПРИЈАТЕЛ ХЕФЕСТИОН

Грчката министерка за култура Лина Мендони ја критикуваше новата серија на „Нетфликс“ за Александар Македонски, опишувајќи ја како „фикција со крајно ...
ХОМОСЕКСУАЛНОСТА НЕ Е ЗЛОСТОРСТВО, ВЕЛИ ПАПАТА ФРАЊО

ХОМОСЕКСУАЛНОСТА НЕ Е ЗЛОСТОРСТВО, ВЕЛИ ПАПАТА ФРАЊО

Папата Фрањо ги критикуваше законите кои ја забрануваат хомосексуалноста, додавајќи дека Господ ги сака сите свои деца такви какви што се. Тој исто та ...
13 ЧЛЕНКИ НА ЕУ ГО ОСУДИЈА НОВИОТ УНГАРСКИ ЗАКОН ПРОТИВ ПРОМОВИРАЊЕ НА ХОМОСЕКСУАЛНОСТА МЕЃУ МЛАДИТЕ

13 ЧЛЕНКИ НА ЕУ ГО ОСУДИЈА НОВИОТ УНГАРСКИ ЗАКОН ПРОТИВ ПРОМОВИРАЊЕ НА ХОМОСЕКСУАЛНОСТА МЕЃУ МЛАДИТЕ

Тринаесет членки на Европската Унија го осудија новиот унгарски закон кој забранува промовирање на хомосексуалноста меѓу малолетниците, опишувајќи го ...
УНГАРИЈА СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД ЕВРОВИЗИЈА ОТИ БИЛА ПРЕМНОГУ ГЕЈ

УНГАРИЈА СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД ЕВРОВИЗИЈА ОТИ БИЛА ПРЕМНОГУ ГЕЈ

Унгарија нема да учествува на Евровизија наредната година и се шпекулира дека ваква одлука е донесена затоа што музичкото натпреварување било премногу ...
АМЕРИКАНСКИТЕ ПСИХОАНАЛИТИЧАРИ СЕ ИЗВИНИЈА ШТО ХОМОСЕКСУАЛНОСТА ЈА ТРЕТИРАА КАКО БОЛЕСТ

АМЕРИКАНСКИТЕ ПСИХОАНАЛИТИЧАРИ СЕ ИЗВИНИЈА ШТО ХОМОСЕКСУАЛНОСТА ЈА ТРЕТИРАА КАКО БОЛЕСТ

Американската асоцијација на психоаналитичари се извини што во минатото ја третирала хомосексуалноста како ментална болест, додавајќи дека тоа придоне ...
КАНАДА ЌЕ ИМ ИСПЛАТИ 85 МИЛИОНИ ДОЛАРИ НА ЖРТВИТЕ ОД ПРОГОНОТ НА ХОМОСЕКСУАЛЦИТЕ

КАНАДА ЌЕ ИМ ИСПЛАТИ 85 МИЛИОНИ ДОЛАРИ НА ЖРТВИТЕ ОД ПРОГОНОТ НА ХОМОСЕКСУАЛЦИТЕ

Канадската влада ќе исплати 85 милиони долари за да ги обесштети жртвите на таканаречениот прогон на хомосексуалците, дискриминација од страна на држа ...
6 / 6 НАПИСИ