Таг: имун систем

ИСТРАЖУВАМЕ ЗОШТО ИМУНИОТ СИСТЕМ КАЈ НЕКОИ ПАЦИЕНТИ НЕ СЕ СПРАВУВА СО КОРОНАВИРУСОТ И КАКО ДА СЕ ИНТЕРВЕНИРА, ВЕЛИ ПРОФЕСОРОТ ДИМИТАР ЕФРЕМОВ ОД МЕЃУНАРОДНИОТ ЦЕНТАР ЗА ГЕНЕТСКИ ИНЖЕНЕРИНГ И БИОТЕХНОЛОГИЈА ВО ТРСТ

ИСТРАЖУВАМЕ ЗОШТО ИМУНИОТ СИСТЕМ КАЈ НЕКОИ ПАЦИЕНТИ НЕ СЕ СПРАВУВА СО КОРОНАВИРУСОТ И КАКО ДА СЕ ИНТЕРВЕНИРА, ВЕЛИ ПРОФЕСОРОТ ДИМИТАР ЕФРЕМОВ ОД МЕЃУНАРОДНИОТ ЦЕНТАР ЗА ГЕНЕТСКИ ИНЖЕНЕРИНГ И БИОТЕХНОЛОГИЈА ВО ТРСТ

Професорот д-р Димитар Ефремов, кој раководи со Одделот за молекуларна хематологија на Меѓународниот центар за генетски инженеринг и биотехнологија во ...
БАКТЕРИИТЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕЧАТ ДЕТСКИОТ РАК, ВЕЛИ БРИТАНСКИ ИСТРАЖУВАЧ

БАКТЕРИИТЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕЧАТ ДЕТСКИОТ РАК, ВЕЛИ БРИТАНСКИ ИСТРАЖУВАЧ

Британски истражувач верува дека науката сега може да идентификува што може да ја предизвика појавата на најчестото малигно заболување кај децата. Аку ...
ДИЈАБЕТЕСОТ Е ПЕТ РАЗЛИЧНИ БОЛЕСТИ, ПОКАЖА НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

ДИЈАБЕТЕСОТ Е ПЕТ РАЗЛИЧНИ БОЛЕСТИ, ПОКАЖА НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ

Научниците велат дека дијабетесот е пет различни болести, а третманот треба да биде прилагоден за секоја одделна форма. Дијабетесот, или неконтроли ...
3 / 3 НАПИСИ