Таг: инвалидитет

90 ОТСТО ОД ОБЈЕКТИТЕ И ОКОЛИНАТА ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН НЕПРИСТАПНИ ЗА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДНОСТ

90 ОТСТО ОД ОБЈЕКТИТЕ И ОКОЛИНАТА ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН НЕПРИСТАПНИ ЗА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДНОСТ

Дури 90 проценти од објектите и околината во Пелагонискиот Регион се непристапни за лица со инвалидност, истакна Д-р Нико Јанков, претседател на Мобил ...
ЛИЦАТА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ БАРААТ ПРИСТАПНИ ПЛАЖИ НА ЕЗЕРАТА ЗА ДА НЕ МОРА ДА ОДАТ ВО СТРАНСТВО ДА СЕ КАПАТ

ЛИЦАТА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ БАРААТ ПРИСТАПНИ ПЛАЖИ НА ЕЗЕРАТА ЗА ДА НЕ МОРА ДА ОДАТ ВО СТРАНСТВО ДА СЕ КАПАТ

Лицата со телесен инвалидитет не можат да ги користат плажите на домашните езера оти тие им се непристапни, па на одмор патуваат во соседството. Со го ...
АКО ОСЛЕПЕТЕ ИЛИ ОСТАНЕТЕ ИНВАЛИД НА 65 ГОДИНИ ИЛИ ПОДОЦНА, НЕ МОЖЕТЕ ДА БАРАТЕ НАДОМЕСТ ЗА ПОПРЕЧЕНОСТ, ОМБУДСМАНОТ РЕАГИРА НА ДИСКРИМИНАЦИЈА

АКО ОСЛЕПЕТЕ ИЛИ ОСТАНЕТЕ ИНВАЛИД НА 65 ГОДИНИ ИЛИ ПОДОЦНА, НЕ МОЖЕТЕ ДА БАРАТЕ НАДОМЕСТ ЗА ПОПРЕЧЕНОСТ, ОМБУДСМАНОТ РЕАГИРА НА ДИСКРИМИНАЦИЈА

Граѓаните кои се повредиле, ослепеле, стекнале телесна или интелектуална попреченост или на каков било начин се инвалидизирале со наполнети 65 години, ...
ВЕНЧАЛНАТА САЛА ВО БИТОЛА СЕГА Е ДОСТАПНА И ЗА ЛИЦА СО ИНВАЛИДИТЕТ

ВЕНЧАЛНАТА САЛА ВО БИТОЛА СЕГА Е ДОСТАПНА И ЗА ЛИЦА СО ИНВАЛИДИТЕТ

Пар млади битолчани, од кои младоженецот во инвалидска количка, без никакви потешкотии склучија брак во венчалната соба во Општина Битола благодарение ...
4 / 4 НАПИСИ