Таг: избори

1 55 56 57 58 570 / 575 НАПИСИ
ЕУ АМБАСАДОРИТЕ ЌЕ ГИ УЧАТ ГРАЃАНИТЕ ДА ГЛАСААТ СЛОБОДНО

ЕУ АМБАСАДОРИТЕ ЌЕ ГИ УЧАТ ГРАЃАНИТЕ ДА ГЛАСААТ СЛОБОДНО

Амбасадорите на Европската унија во Скопје ќе одат низ повеќе градови во земјата да ги учат граѓаните како да се ослободат од притисокот и ...
ХОЛАНДИЈА СМЕТА ДЕКА ВРАЌАЊЕТО НА ДОВЕРБАТА Е ПОВАЖНО ОД ИЗБОРИТЕ

ХОЛАНДИЈА СМЕТА ДЕКА ВРАЌАЊЕТО НА ДОВЕРБАТА Е ПОВАЖНО ОД ИЗБОРИТЕ

Холандија, земјата која во овие 6 месеци претседава со ЕУ, ги повика македонските партии да помогнат да се врати довербата во институциите и да ја поч ...
ОБСЕ БАРА ИЗБИРАЧКИ СПИСОК ВО КОЈ СИТЕ ЌЕ ВЕРУВААТ

ОБСЕ БАРА ИЗБИРАЧКИ СПИСОК ВО КОЈ СИТЕ ЌЕ ВЕРУВААТ

Организацијата за европска безбедност и соработка (ОБСЕ) преку мисијата во Скопје го поздрави вчерашното усвојување на извештајот на Државната изборна ...

74.000 ГЛАСАЧИ ГИ НЕМА ВО БАЗИТЕ НА ДЕСЕТТЕ ДРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ

74.000 гласачи заведени во Избирачкиот список никогаш не се појавиле во базите на десетте државни институции што биле предмет на обработка на експертс ...

ИЗВЕШТАЈОТ НА ДИК УСВОЕН СО 310.000 СПОРНИ ГЛАСАЧИ

Државната изборна комисија го усвои извештајот според кој 310.000 гласачи од Избирачкиот список се спорни, дознаваме неофицијално од извори во ДИК. ...

СЕДНИЦАТА НА ДИК ОДЛОЖЕНА – ПАЗАРОТ ЗА ПРОВЕРКА НА ГЛАСОВИ ПРОДОЛЖУВА

Неформалните пазарења околу бројката колку гласачи треба да подлежат на теренска проверка продолжуваат и доцна вечерва, иако седницата на Државната из ...
ФИНИ ТЕЛЕТАБИСИ

ФИНИ ТЕЛЕТАБИСИ

  1 Што беше оваа драма околу Уставниот суд, кој повторно му дозволи на претседателот да може да помилува кого сака, па и осомничени за из ...
УСТАВНИОТ СУД ПОМАГА НЕКАЗНУВАЊЕ ИЗБОРНИ ИЗМАМИ

УСТАВНИОТ СУД ПОМАГА НЕКАЗНУВАЊЕ ИЗБОРНИ ИЗМАМИ

Брзината со која дејствуваше Уставниот суд и нетранспарентното одлучување беа во голема мера без преседан, изјавија од Американската амбасада за САКАМ ...

156.000 ГЛАСАЧИ ГИ НЕМА ВО НИЕДНА БАЗА

Вкрстените проверки покажале дека само по основ на луѓе кои ги има во Избирачкиот список, а ги нема во ниту една од другите 10 бази на институциите се ...
ДИК: БРОЈКИТЕ ЗА СПОРНИТЕ ГЛАСАЧИ СЕ САМО ШПЕКУЛАЦИЈА

ДИК: БРОЈКИТЕ ЗА СПОРНИТЕ ГЛАСАЧИ СЕ САМО ШПЕКУЛАЦИЈА

Скопје, 17 март, 2016 - (META) Сè додека членовите на Државната изборна комисија не го усвојат извештајот за резултатите од вкрстените проверки, сите ...
1 55 56 57 58 570 / 575 НАПИСИ