Таг: изложба

1 8 9 1097 / 97 НАПИСИ
МАРТИНОВСКИ СЕ ВРАТИ ОД МЕКСИКО, ЛИЧЕНОСКИ ОД ТУНИС, ИЗЛОЖБА НА СЛИКИТЕ ОД ТИТОВИТЕ АМБАСАДИ

МАРТИНОВСКИ СЕ ВРАТИ ОД МЕКСИКО, ЛИЧЕНОСКИ ОД ТУНИС, ИЗЛОЖБА НА СЛИКИТЕ ОД ТИТОВИТЕ АМБАСАДИ

Трезор од 46 слики од уметници кои ја поставија македонската современа уметност во светски контекст по Втората светска војна, по многу години поминати ...
ИЗЛОЖБА ЗА 95-ГОДИШНИНАTA ΟД РАЃАЊЕТО НА ЛИДЕРОТ НА ПРАШКАТА ПРОЛЕТ АЛЕКСАНДЕР ДУБЧЕК

ИЗЛОЖБА ЗА 95-ГОДИШНИНАTA ΟД РАЃАЊЕТО НА ЛИДЕРОТ НА ПРАШКАТА ПРОЛЕТ АЛЕКСАНДЕР ДУБЧЕК

Πо повод 95 години од раѓањето на Александер Дубчек, амбасадата на Словачка денеска организираше изложба во ЕУ Инфоцентарот насловена „Словакот кој да ...
ОД ДЕНЕС ГОЛЕМА ИЗЛОЖБА НА СКУЛПТУРИ ОД ЗБИРКАТА НА МСУ

ОД ДЕНЕС ГОЛЕМА ИЗЛОЖБА НА СКУЛПТУРИ ОД ЗБИРКАТА НА МСУ

Голема изложба на скулптури на врвни странски и домашни автори од збирките на Музејот на современа уметност (МСУ) се отвора денес во 14 часот. Ова е р ...
ВАНЕ КОСТУРАНОВ КОЈ ГИ ЦРТАШЕ МАИЧКИТЕ ЗА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СО ИЗЛОЖБА ВО СКОПЈЕ

ВАНЕ КОСТУРАНОВ КОЈ ГИ ЦРТАШЕ МАИЧКИТЕ ЗА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА СО ИЗЛОЖБА ВО СКОПЈЕ

Струмичкиот сликар Ване Костуранов и со актуелната изложба „Скршнувања“ отворена во Галеријата на МКЦ во Скопје, повторно како и многупати досега пока ...
ПРОЕКТОТ „ДОБРО СУМ“ НА МАРИЈА КОНЕСКА НА ИЗЛОЖБА ВО КОНЦЕПТ 37

ПРОЕКТОТ „ДОБРО СУМ“ НА МАРИЈА КОНЕСКА НА ИЗЛОЖБА ВО КОНЦЕПТ 37

„Добро сум“, најновиот проект на уметницата Марија Конеска, ќе биде изложен во „Концепт 37“ од утре (20 октомври). На изложбата ќе бидат претставени 1 ...
ОТЕЦ ПИМЕН СЕ ПРЕТСТАВИ КАКО СКЕЧ ГУРУ ЦРТАЧ СО ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА

ОТЕЦ ПИМЕН СЕ ПРЕТСТАВИ КАКО СКЕЧ ГУРУ ЦРТАЧ СО ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА

Отец Пимен, митрополитот Европски на Македонската православна црква-ОА, деновиве се појави со цртежи склопени во изложба насловена „Балерините и нивна ...
ЗАСИТЕН ОД ВОЈНАТА И ОД ТИТО, ТЕМПО ПОЧНАЛ ДА СОБИРА СЛИКИ – ЗБИРКАТА ВУКМАНОВИЌ ВО СКОПЈЕ

ЗАСИТЕН ОД ВОЈНАТА И ОД ТИТО, ТЕМПО ПОЧНАЛ ДА СОБИРА СЛИКИ – ЗБИРКАТА ВУКМАНОВИЌ ВО СКОПЈЕ

Во Националната галерија на Македонија - Мала станица во тек е изложбата „Епизоди на модернизмот-избор од колекцијата Вукмановиќ“, како реципрочна сор ...
1 8 9 1097 / 97 НАПИСИ