Таг: изложби

ПОЧНУВА ЈУБИЛЕЈНИОТ 60. ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛ ВО КОЧАНИ

ПОЧНУВА ЈУБИЛЕЈНИОТ 60. ДРАМСКИ АМАТЕРСКИ ФЕСТИВАЛ ВО КОЧАНИ

Од денес до сабота во Кочани, по 60.пат ќе се одржи Драмскиот аматерски фестивал ДАФ, на кој ќе се изведат претстави од Македонија, САД, Србија, Грциј ...
ДЕНЕС Е БЕСПЛАТЕН ВЛЕЗОТ ВО МАКЕДОНСКИТЕ МУЗЕИ

ДЕНЕС Е БЕСПЛАТЕН ВЛЕЗОТ ВО МАКЕДОНСКИТЕ МУЗЕИ

Со повеќе изложби и бесплатен влез, музеите во Македонија и низ светот денес го одбележуваат Меѓународниот ден на музеите и  Европската ноќ на музеите ...
ВО ОХРИД НЀ БАРАА ПО ПЛАЖИТЕ ДА НЀ ТЕПААТ ЗА ГОЛОТИЈА ВО „СВЕТА СОФИЈА“, ВЕЛИ СЦЕНОГРАФОТ КРСТЕ ЏИДРОВ ЗА ЈУБИЛЕЈОТ 35 ГОДИНИ ТВОРЕШТВО

ВО ОХРИД НЀ БАРАА ПО ПЛАЖИТЕ ДА НЀ ТЕПААТ ЗА ГОЛОТИЈА ВО „СВЕТА СОФИЈА“, ВЕЛИ СЦЕНОГРАФОТ КРСТЕ ЏИДРОВ ЗА ЈУБИЛЕЈОТ 35 ГОДИНИ ТВОРЕШТВО

„Нема македонски театар каде не сум работел“, вели сценографот и архитект Крсте С. Џидров, кој годинава слави 35 години активна театарска дејност, а ј ...
„БЕЛА НОЌ“ ВО СКОПЈЕ СО УЛИЧЕН ТЕАТАР, КОНЦЕРТИ И ИЗЛОЖБИ

„БЕЛА НОЌ“ ВО СКОПЈЕ СО УЛИЧЕН ТЕАТАР, КОНЦЕРТИ И ИЗЛОЖБИ

Дванаесеттото издание на манифестацијата „Бела ноќ“ се одржа ноќеска во Скопје и централниот настан се случи на плоштадот „Македонија“, каде настапи ф ...
4 / 4 НАПИСИ