Таг: јаболка

1 214 / 14 НАПИСИ
ПОВЕЌЕ ЈАБОЛКА НА ЗЕМЈА ОТКОЛКУ НА ГРАНКИ, АБНОРМАЛЕН РОД ВО ПРЕСПА ПОРАДИ КЛИМАТСКИОТ СТРЕС

ПОВЕЌЕ ЈАБОЛКА НА ЗЕМЈА ОТКОЛКУ НА ГРАНКИ, АБНОРМАЛЕН РОД ВО ПРЕСПА ПОРАДИ КЛИМАТСКИОТ СТРЕС

Сјајот и бедата на Преспа, вака преспанци ја коментираат моменталната состојба во овоштарниците каде има повеќе паднати јаболка на земјата отколку по ...
ГРАДОТ ГИ ДОТОЛЧИ ЈАБОЛКАТА ВО ПРЕСПА

ГРАДОТ ГИ ДОТОЛЧИ ЈАБОЛКАТА ВО ПРЕСПА

Пустош по ресенските овоштарници остави циклонот Флоријан кој вечера попадне ја зафати Преспа со силни врнежи од град. По трет пат ова лето наврна гра ...
ГРАДОТ ПАК ГИ СОТРЕ ЈАБОЛКАТА ВО ПРЕСПА

ГРАДОТ ПАК ГИ СОТРЕ ЈАБОЛКАТА ВО ПРЕСПА

Нова катастрофа ги погоди овоштарите во Преспа. Градот и оваа пролет уште непорастени ги оштети јаболката во најбогатиот регион во земјава со јаболков ...
ГРАДОТ ГИ СОТРЕ ЈАБОЛКАТА ВО ПРЕСПА

ГРАДОТ ГИ СОТРЕ ЈАБОЛКАТА ВО ПРЕСПА

Пустош во овоштарниците остави градот со големина на орев, кој вчера попладнето падна во Преспа. Според проценките на земјоделците, пролетните мразеви ...
1 214 / 14 НАПИСИ