Таг: „Јансен“

„ЏОНСОН И ЏОНСОН“ НЕ МОЖЕ ДА ИСПОРАЧА ВАКЦИНИ ЗА МАКЕДОНИЈА ДО КРАЈ НА ГОДИНАВА

„ЏОНСОН И ЏОНСОН“ НЕ МОЖЕ ДА ИСПОРАЧА ВАКЦИНИ ЗА МАКЕДОНИЈА ДО КРАЈ НА ГОДИНАВА

До крај на годинава во Македонија нема да може да се испорача вакцината против ковид-19 на „Џонсон и Џонсон“ развиена од нејзината фармацевтска компан ...
ЕВРОПСКИТЕ РЕГУЛАТОРИ ЈА ОДОБРИЈА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ЈАНСЕН“, ОД КОЈА СЕ ДАВА САМО ЕДНА ДОЗА

ЕВРОПСКИТЕ РЕГУЛАТОРИ ЈА ОДОБРИЈА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ЈАНСЕН“, ОД КОЈА СЕ ДАВА САМО ЕДНА ДОЗА

Европската агенција за лекови (ЕМА) ја препорача употребата на вакцината против ковид-19 на „Јансен“, за која треба само една доза. ЕМА објави дека по ...
САД ЈА ОДОБРИЈА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ЗА КОЈА ТРЕБА ЕДНА ДОЗА

САД ЈА ОДОБРИЈА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ЏОНСОН И ЏОНСОН“ ЗА КОЈА ТРЕБА ЕДНА ДОЗА

„Џонсон и Џонсон“ е третата вакцина против ковид-19 чија употреба беше одобрена од американските регулатори и прва за која е потребна само една доза. ...
И БЕЛГИСКАТА КОМПАНИЈА „ЈАНСЕН“ ЈА ПОЧНУВА ЗАВРШНАТА ФАЗА ОД ТЕСТИРАЊЕТО НА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19

И БЕЛГИСКАТА КОМПАНИЈА „ЈАНСЕН“ ЈА ПОЧНУВА ЗАВРШНАТА ФАЗА ОД ТЕСТИРАЊЕТО НА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19

Во Велика Британија почна трето големо тестирање на вакцина против ковид-19, развиена од белгиската компанија „Јансен“. Таа користи генетски модифицир ...
4 / 4 НАПИСИ