Таг: јавен сектор

1 2 10 / 14 НАПИСИ
КОГА СЕ НА ВЛАСТ, ВМРО-ДПМНЕ ПРЕФЕРИРА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛИЦА ПРЕКУ КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ, А СДСМ ПРЕКУ ПРИВРЕМЕНИ ВРАБОТУВАЊА, ПОКАЖА АНАЛИЗА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ИЗБОРИТЕ ВРЗ ЈАВНИОТ СЕКТОР

КОГА СЕ НА ВЛАСТ, ВМРО-ДПМНЕ ПРЕФЕРИРА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛИЦА ПРЕКУ КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ, А СДСМ ПРЕКУ ПРИВРЕМЕНИ ВРАБОТУВАЊА, ПОКАЖА АНАЛИЗА НА ВЛИЈАНИЕТО НА ИЗБОРИТЕ ВРЗ ЈАВНИОТ СЕКТОР

Движењето на привремените вработувања и консултантските услуги се менува согласно промената на власта, покажа првата Анализа на влијанието на изборите ...
ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР ИМА 3.722 ПОМАЛКУ ВРАБОТЕНИ ОД 2021, ВО МНОГУ ИНСТИТУЦИИ НЕМА ПРАВИЧНА ЗАСТАПЕНОСТ, КАЖА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗИБЕРИ

ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР ИМА 3.722 ПОМАЛКУ ВРАБОТЕНИ ОД 2021, ВО МНОГУ ИНСТИТУЦИИ НЕМА ПРАВИЧНА ЗАСТАПЕНОСТ, КАЖА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗИБЕРИ

Бројот на вработени во јавниот сектор во 2022 е намален за 3.722 во споредба со 2021, кога вкупниот бројот на вработени изнесувал 134.099 лица, додека ...
ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР РАБОТАТ 129.374 ЛИЦА, ЗА 2.714 ПОМАЛКУ ОД ЛАНИ

ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР РАБОТАТ 129.374 ЛИЦА, ЗА 2.714 ПОМАЛКУ ОД ЛАНИ

Во јавниот сектор работат 129.374 лица, покажува извештајот за вработените во јавниот сектор за 2022 година. Споредбено со лани, има намалување за 2.7 ...
НЕ МОЖЕ ДИРЕКТОР НА ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ДА ЗЕМА ПОГОЛЕМА ПЛАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИЛИ МИНИСТЕР, ВЕЛИ ТРЕНЧЕВСКА ЗА ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА ПЛАТИ

НЕ МОЖЕ ДИРЕКТОР НА ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ДА ЗЕМА ПОГОЛЕМА ПЛАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИЛИ МИНИСТЕР, ВЕЛИ ТРЕНЧЕВСКА ЗА ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА ПЛАТИ

Не може директор на јавно претрпијатие да зема поголема плата од претседателот на државата или од министерот кој му е надлежен во таа област, вели мин ...
СО ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА ПЛАТИ СЕ ВРАЌАМЕ ВО РОБОВЛАДЕТЕЛСТВОТО, РЕАГИРА СИНДИКАТОТ ЗА КУЛТУРА, ВЛАДАТА ВЕЛИ ДЕКА Е ДРАФТ ВЕРЗИЈА

СО ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА ПЛАТИ СЕ ВРАЌАМЕ ВО РОБОВЛАДЕТЕЛСТВОТО, РЕАГИРА СИНДИКАТОТ ЗА КУЛТУРА, ВЛАДАТА ВЕЛИ ДЕКА Е ДРАФТ ВЕРЗИЈА

Предложениот нацрт-закон за системот на плати во јавниот сектор е своевиден преседан својствен за диктатури, квазидемократии и хибридни држави, а не н ...
ЗА ВРАБОТУВАЊАТА ПО ЕТНИЧКИ КЛУЧ ЕДИНСТВЕНА ВАЛИДНА КАТЕГОРИЈА Е РЕЗИДЕНТНОТО НАСЕЛЕНИЕ, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

ЗА ВРАБОТУВАЊАТА ПО ЕТНИЧКИ КЛУЧ ЕДИНСТВЕНА ВАЛИДНА КАТЕГОРИЈА Е РЕЗИДЕНТНОТО НАСЕЛЕНИЕ, ВЕЛАТ ОД ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА

Директорот на за Државниот завод за статистика (ДЗС) Апостол Симовски вели дека Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) погре ...
СИНДИКАТОТ ДЕНЕСКА ЌЕ ПРОТЕСТИРА ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД, ПРОДОЛЖУВА ШТРАЈКОТ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР

СИНДИКАТОТ ДЕНЕСКА ЌЕ ПРОТЕСТИРА ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД, ПРОДОЛЖУВА ШТРАЈКОТ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) денеска од 10 часот до 13 часот ќе протестира пред Министерството за труд и социјална политика (МТСП) во це ...
ЈАВНИОТ СЕКТОР БАРА ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЗА 2.806 ДЕНАРИ ИЛИ ОСТАВКИ, ПОЧНА ГЕНЕРАЛНИОТ ШТРАЈК НА ССМ

ЈАВНИОТ СЕКТОР БАРА ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЗА 2.806 ДЕНАРИ ИЛИ ОСТАВКИ, ПОЧНА ГЕНЕРАЛНИОТ ШТРАЈК НА ССМ

Вработените во јавниот сектор денеска го почнаа генералниот штрајк за зголемување на платите за 2.806 денари. Вработените од 10 до 11 часот прекинаа с ...
73,5 ОТСТО ОД ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР СЕ МАКЕДОНЦИ, 20,3 ОТСТО СЕ АЛБАНЦИ

73,5 ОТСТО ОД ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР СЕ МАКЕДОНЦИ, 20,3 ОТСТО СЕ АЛБАНЦИ

Јавниот сектор во Македонија има 132 илјади вработени, од кои 73,58 отсто се Македонци, а 20,35 отсто се Албанци, според Извештајот за вработените во ...
131.138 БУЏЕТАРИ ИМАЛО НА КРАЈ НА 2020, 1.717 ПОМАЛКУ ОД 2019

131.138 БУЏЕТАРИ ИМАЛО НА КРАЈ НА 2020, 1.717 ПОМАЛКУ ОД 2019

Во јавниот сектор се вработени 131.183 лица, заклучно со 31 декември 2020 година, кажа министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќ ...
1 2 10 / 14 НАПИСИ