Таг: јавна дебата

ВО ОКТОМВРИ ЈАВНА ДЕБАТА ЗА ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО ВО ИТНАТА ПОМОШ, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

ВО ОКТОМВРИ ЈАВНА ДЕБАТА ЗА ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО ВО ИТНАТА ПОМОШ, НАЈАВИ ФИЛИПЧЕ

За јавно-приватно партнерство во Итната медицинска помош во октомври ќе има јавна дебата кое од понудените решенија од физибилити студијата може да се ...
СО УКИНУВАЊЕТО НА МОРАТОРИУМОТ ВО ЦЕНТАР УСТАВНИОТ СУД НАПРАВИ ПРИТИСОК ЗА 30 ДЕНА ДА СЕ ИЗДАДАТ СИТЕ ДОЗВОЛИ ЗА ГРАДБА, КАЖАА АКТИВИСТИТЕ НА ЈАВНАТА ДЕБАТА „ВО КАКОВ ГРАД САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ“

СО УКИНУВАЊЕТО НА МОРАТОРИУМОТ ВО ЦЕНТАР УСТАВНИОТ СУД НАПРАВИ ПРИТИСОК ЗА 30 ДЕНА ДА СЕ ИЗДАДАТ СИТЕ ДОЗВОЛИ ЗА ГРАДБА, КАЖАА АКТИВИСТИТЕ НА ЈАВНАТА ДЕБАТА „ВО КАКОВ ГРАД САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ“

Општините и деталните урбанистички планови онака како што се изготвени не обезбедуваaт квалитетни мерки за урбано безбедно живеење, а општините се пра ...
НЕДОСТАТОКОТ НА ВЕШТИНИ И СООДВЕТНО ОБРAЗОВАНИЕ ЗА РАБОТНАТА СИЛА ВО МАКЕДОНИЈА Е ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ – ОД ДЕБАТАТА ЗА НОВИОТ ЕВРОПСКИ КОНЦЕПТ ЗА СОЦИЈАЛНИ ПРАВА

НЕДОСТАТОКОТ НА ВЕШТИНИ И СООДВЕТНО ОБРAЗОВАНИЕ ЗА РАБОТНАТА СИЛА ВО МАКЕДОНИЈА Е ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ – ОД ДЕБАТАТА ЗА НОВИОТ ЕВРОПСКИ КОНЦЕПТ ЗА СОЦИЈАЛНИ ПРАВА

Потребни се подобри и поточни податоци за тоа колку социјалните реформи навистина имаат позитивен ефект врз луѓето, широка јавна расправа за да се дој ...
ДДВ НЕМА ДА СЕ ПОКАЧУВА, ЗА ПРОГРЕСИВЕН ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК ЌЕ СЕ ДЕБАТИРА, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ

ДДВ НЕМА ДА СЕ ПОКАЧУВА, ЗА ПРОГРЕСИВЕН ПЕРСОНАЛЕН ДАНОК ЌЕ СЕ ДЕБАТИРА, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ

Стапката на данокот на додадена вредност (ДДВ) нема да се менува, соопшти Министерството за финансии, откако во дел од медиумите излегоа шпекулации за ...
4 / 4 НАПИСИ