Таг: ЈКП Дервен

ЗА ДВА МЕСЕЦА ЛЕТОВО СОБРАН ПОВЕЌЕ ОТПАД ОД ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ОКОЛУ ВЕЛЕС ОТКОЛКУ ЦЕЛА ГОДИНА ЛАНИ

ЗА ДВА МЕСЕЦА ЛЕТОВО СОБРАН ПОВЕЌЕ ОТПАД ОД ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ОКОЛУ ВЕЛЕС ОТКОЛКУ ЦЕЛА ГОДИНА ЛАНИ

Летово, вработените од ЈКП „Дервен“ исчистиле повеќе депонии со отпад кои ги создадоа граѓаните на Велес со одлагање на сметот на места каде не е дозв ...
ВЕЛЕШKИТЕ КОМУНАЛЦИ ЛАНИ СОБРАЛЕ СТОТИЦИ КУБИЦИ ПРОЗОРИ, КАУЧИ, ЈОРГАНИ И ЈАМБOЛИИ

ВЕЛЕШKИТЕ КОМУНАЛЦИ ЛАНИ СОБРАЛЕ СТОТИЦИ КУБИЦИ ПРОЗОРИ, КАУЧИ, ЈОРГАНИ И ЈАМБOЛИИ

Дваесет и шест видови домашен габаритен отпад фрлиле велешани во текот на минатата година. Најмногу од нив, 36, биле прозори, потоа 27 каучи, 15 столо ...
ЗЕМЈОДЕЛЦИ ГО ОШТЕТУВААТ ЦЕВКОВОДОТ ОД ЕЗЕРОТО ЛИСИЧЕ ДО ВЕЛЕС ЗА ДА ПОЛЕВААТ НИВИ

ЗЕМЈОДЕЛЦИ ГО ОШТЕТУВААТ ЦЕВКОВОДОТ ОД ЕЗЕРОТО ЛИСИЧЕ ДО ВЕЛЕС ЗА ДА ПОЛЕВААТ НИВИ

Надлежните од ЈКП „Дервен“ констатирале дека цевководот кој од езерото Лисиче носи вода за пиење до Велес е оштетен на повеќе места. Неодговорни граѓа ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ГИ МЕНУВА СТАРИТЕ САЛОНИТНИ ВОДОВОДНИ ЦЕВКИ

ОПШТИНА ВЕЛЕС ГИ МЕНУВА СТАРИТЕ САЛОНИТНИ ВОДОВОДНИ ЦЕВКИ

Старите салонитни водоводни цевки во Велес ќе се заменат со нови пластични. За оваа намена годинава предвидени се 18 милиони денари. Во Општина Велес ...
ВОДАТА ВО ВЕЛЕС ПОСКАПЕ ЗА 4 ОТСТО

ВОДАТА ВО ВЕЛЕС ПОСКАПЕ ЗА 4 ОТСТО

Советот на Општина Велес донесе одлука за покачување на цената на водата. Наместо досегашните 30,40, домаќинствата ќе плаќаат 31,62 денари. Толку ќе п ...
КУЌИ ВО ВЕЛЕС СЕ ПОЛНАТ СО ВОДА ОТИ КОМУНАЛЦИТЕ ДУПНАЛЕ ЦЕВКА, ОД „ДЕРВЕН“ ВЕЛАТ ДЕКА Е ПРИРОДЕН ИЗВОР

КУЌИ ВО ВЕЛЕС СЕ ПОЛНАТ СО ВОДА ОТИ КОМУНАЛЦИТЕ ДУПНАЛЕ ЦЕВКА, ОД „ДЕРВЕН“ ВЕЛАТ ДЕКА Е ПРИРОДЕН ИЗВОР

Дел од жителите на улица Даме Груев во центарот на Велес, близу Бричкова чешма кај Којник,  реагираат откако во нивните домови пред еден месец се поја ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ПОДНЕСЕ ТУЖБА ДО УПРАВЕН СУД ЗА ЦЕНАТА НА ВОДАТА

ОПШТИНА ВЕЛЕС ПОДНЕСЕ ТУЖБА ДО УПРАВЕН СУД ЗА ЦЕНАТА НА ВОДАТА

Општина Велес преку суд бара цената на водата за пиење да не се покачува. Таа поднела тужба до Управниот суд, незадоволна од висината на цената што ја ...
ЖИТЕЛИТЕ НА НОВИОТ ДЕЛ ОД ВЕЛЕС ЧЕСТО БЕЗ ВОДА И СО РАСКОПАНИ УЛИЦИ

ЖИТЕЛИТЕ НА НОВИОТ ДЕЛ ОД ВЕЛЕС ЧЕСТО БЕЗ ВОДА И СО РАСКОПАНИ УЛИЦИ

Со месеци наназад, жителите од повеќе велешки улици реагираа на честите прекини во водоснабдувањето, но и на раскопаните улици и на тоа што никако да ...
ВЕЛЕС ЌЕ ГИ СПАСУВА ЧЕТИРИТЕ ПРЕЖИВЕАНИ ПАЛМИ

ВЕЛЕС ЌЕ ГИ СПАСУВА ЧЕТИРИТЕ ПРЕЖИВЕАНИ ПАЛМИ

Од 47-те палми засадени во Велес, само четири опстанаа. И тие деновиве се заштитени од страна на ЈКП Дервен. Преостанатите преживеани, сега се обложен ...
9 / 9 НАПИСИ