Таг: Јованка Тренчевска

ЌЕ НЕМА ЛИНЕАРНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЕНЗИИТЕ, РЕЧЕ ТРЕНЧЕВСКА

ЌЕ НЕМА ЛИНЕАРНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЕНЗИИТЕ, РЕЧЕ ТРЕНЧЕВСКА

Ќе нема линеарно зголемување на пензиите, кажа денеска министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска. Министерката рече дека како Влада ...
КАЗНЕТИ 30 ФИРМИ ОТИ ГИ ТЕРАЛЕ РАБОТНИЦИТЕ ДА РАБОТАТ НА ОТВОРЕНО НА ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ

КАЗНЕТИ 30 ФИРМИ ОТИ ГИ ТЕРАЛЕ РАБОТНИЦИТЕ ДА РАБОТАТ НА ОТВОРЕНО НА ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ

Триесет газди на фирми се казнети поради непочитување на одлуката на Владата за заштита од топлото време, односно да не се работи на отворено од 11 до ...
ИСТОПОЛОВИТЕ БРАКОВИ И МЕНУВАЊЕТО НА ПОЛОТ НЕ СЕ ТРЕТИРААТ ВО ЗАКОНОТ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ТРЕНЧЕВСКА

ИСТОПОЛОВИТЕ БРАКОВИ И МЕНУВАЊЕТО НА ПОЛОТ НЕ СЕ ТРЕТИРААТ ВО ЗАКОНОТ ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ТРЕНЧЕВСКА

Законот за родова еднаквост не е исто што и Законот за матична евиденција, вели министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска. На денеш ...
НЕ МОЖЕМЕ ДА СЕ БОРИМЕ ПРОТИВ НАСИЛСТВОТО АКО НЕ СЕ ПРИЈАВУВА, ВЕЛИ ЕЛИЗАБЕТА ЃОРГИЕВСКА

НЕ МОЖЕМЕ ДА СЕ БОРИМЕ ПРОТИВ НАСИЛСТВОТО АКО НЕ СЕ ПРИЈАВУВА, ВЕЛИ ЕЛИЗАБЕТА ЃОРГИЕВСКА

Иако не е физичко насилството во виртуелниот свет, подеднакво боли и остава трајни последици, рече денеска д-р Елизабета Ѓоргиевска, сопругата на прет ...
ДОНЕСЕН НОВ ПРАВИЛНИК СО КОЈ ПОПРЕЧЕНОСТА НЕ СЕ УТВРДУВА САМО СО  МЕДИЦИНСКАТА ДИЈАГНОЗА, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ТРЕНЧЕВСКА

ДОНЕСЕН НОВ ПРАВИЛНИК СО КОЈ ПОПРЕЧЕНОСТА НЕ СЕ УТВРДУВА САМО СО МЕДИЦИНСКАТА ДИЈАГНОЗА, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ТРЕНЧЕВСКА

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска кажа дека новиот Правилник за функционална проценка е донесен и објавен во Службе ...
ЗА НАД 4 ОТСТО Е НАМАЛЕН БРОЈОТ НА ЖРТВИ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО, НАЈПРИЈАВУВАНА Е ПСИХОЛОШКАТА ТОРТУРА

ЗА НАД 4 ОТСТО Е НАМАЛЕН БРОЈОТ НА ЖРТВИ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО, НАЈПРИЈАВУВАНА Е ПСИХОЛОШКАТА ТОРТУРА

За 4,3 проценти е намален бројот на жртви на семејно насилство во 2022 во споредба со 2021, кажа денеска министерката за труд и социјална политика Јов ...
НЕ МОЖЕ ДИРЕКТОР НА ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ДА ЗЕМА ПОГОЛЕМА ПЛАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИЛИ МИНИСТЕР, ВЕЛИ ТРЕНЧЕВСКА ЗА ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА ПЛАТИ

НЕ МОЖЕ ДИРЕКТОР НА ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ДА ЗЕМА ПОГОЛЕМА ПЛАТА ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИЛИ МИНИСТЕР, ВЕЛИ ТРЕНЧЕВСКА ЗА ПРЕДЛОГ-ЗАКОНОТ ЗА ПЛАТИ

Не може директор на јавно претрпијатие да зема поголема плата од претседателот на државата или од министерот кој му е надлежен во таа област, вели мин ...
РОДИТЕЛСКО ОТСУСТВО ОД 13 МЕСЕЦИ, ОД КОИ 9 ЗА МАЈКАТА И 4 ЗА ТАТКОТО, ПРЕДЛАГА НОВОТ ЗАКОН ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ

РОДИТЕЛСКО ОТСУСТВО ОД 13 МЕСЕЦИ, ОД КОИ 9 ЗА МАЈКАТА И 4 ЗА ТАТКОТО, ПРЕДЛАГА НОВОТ ЗАКОН ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ

Родителско отсуство од вкупно 13 месеци, од кои 9 за мајката и 4 за таткото, предвидува новиот Предлог-закон за работни односи кој е во нацрт верзија, ...
ЖЕЛБОТЕКА

ЖЕЛБОТЕКА

Ионака сите дремете на Фејсбук, читајте дека премиерот има план. ...
НЕ Е ПРИТИСОК, НИТУ УЦЕНА ТОА ШТО НАСТАВНИЦИТЕ КОИ ШТРАЈКУВААТ НЕМА ДА ЗЕМАТ ПЛАТА, ТАКОВ Е ЗАКОНОТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ТРЕНЧЕВСКА

НЕ Е ПРИТИСОК, НИТУ УЦЕНА ТОА ШТО НАСТАВНИЦИТЕ КОИ ШТРАЈКУВААТ НЕМА ДА ЗЕМАТ ПЛАТА, ТАКОВ Е ЗАКОНОТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ТРЕНЧЕВСКА

Не се работи ниту за притисок, ниту за уцена, се работи за почитување на Законот за работни односи и Колективниот договор, кажа министерката за труд и ...
10 / 10 НАПИСИ