Таг: Кале

1 2 3 4 10 / 39 НАПИСИ
ПАК ИМА ПОЖАР НА СТАРИОТ ПОЛИГОН ПОД СКОПСКО КАЛЕ

ПАК ИМА ПОЖАР НА СТАРИОТ ПОЛИГОН ПОД СКОПСКО КАЛЕ

Пак избувна пожар кај стариот полигон под скопско Кале. Гори ѓубре и трева, а во близина на пожарот има паркирано неколку автомобили, кои засега не се ...
ИСКРШЕНИ СЕ СИТЕ ПРОЗОРЦИ НА ЦРКВАТА „СВ. АТАНАСИЈ“ НА ТЕТОВСКОТО КАЛЕ, ОД МПЦ ВЕЛАТ ТОА Е ЧИН НА ВАНДАЛИЗАМ И НЕЧОВЕЧНОСТ

ИСКРШЕНИ СЕ СИТЕ ПРОЗОРЦИ НА ЦРКВАТА „СВ. АТАНАСИЈ“ НА ТЕТОВСКОТО КАЛЕ, ОД МПЦ ВЕЛАТ ТОА Е ЧИН НА ВАНДАЛИЗАМ И НЕЧОВЕЧНОСТ

Црквата „Св. Атанасиј“ која се наоѓа на тетовското Кале повторно е оштетена. Овојпат, засега непознати сторители, ги искршиле сите прозорци на црквата ...
ЗА 120 ГОДИНИ ИЛИНДЕН КОВАЧЕВСКИ НА СКОПСКО КАЛЕ, ПЕНДАРОВСКИ ВО ПЕЛИНЦЕ, А ЏАФЕРИ НА МЕЧКИН КАМЕН ВО КРУШЕВО

ЗА 120 ГОДИНИ ИЛИНДЕН КОВАЧЕВСКИ НА СКОПСКО КАЛЕ, ПЕНДАРОВСКИ ВО ПЕЛИНЦЕ, А ЏАФЕРИ НА МЕЧКИН КАМЕН ВО КРУШЕВО

Под слоганот „120 години Илинден - Огниште на татковината“, годинава ќе се одбележува  2 Август, Денот на Републиката - Илинден, соопшти Владата. Трад ...
ШТИПСКИОТ МУЗЕЈ ЌЕ ГО УРЕДУВА ЛОКАЛИТЕТОТ „КАЛЕ“ КАДЕ БЕШЕ ПРОНАЈДЕН КАМЕН СО ГЛАГОЛИЧНИ БУКВИ

ШТИПСКИОТ МУЗЕЈ ЌЕ ГО УРЕДУВА ЛОКАЛИТЕТОТ „КАЛЕ“ КАДЕ БЕШЕ ПРОНАЈДЕН КАМЕН СО ГЛАГОЛИЧНИ БУКВИ

Музејот во Штип грижливо го чува пронајдениот камен на кој се испишани глаголични букви, по истражувањата на познатиот македонски архелог Блага Алексо ...
ХОТЕЛИТЕ НА КЕЈОТ ПОД СКОПСКОТО КАЛЕ ЌЕ СЕ ИЗБРШАТ И ЌЕ СЕ ПРЕДВИДИ ЗЕЛЕНИЛО И СПОРТСКИ ТЕРЕНИ КОГА ЌЕ ЗАВРШАТ СУДСКИТЕ ПОСТАПКИ

ХОТЕЛИТЕ НА КЕЈОТ ПОД СКОПСКОТО КАЛЕ ЌЕ СЕ ИЗБРШАТ И ЌЕ СЕ ПРЕДВИДИ ЗЕЛЕНИЛО И СПОРТСКИ ТЕРЕНИ КОГА ЌЕ ЗАВРШАТ СУДСКИТЕ ПОСТАПКИ

Кога ќе завршат судските процеси, хотелите под скопското Кале долж реката Вардар ќе бидат избришани и ќе се предвиди зеленило и спортски терени, кажаа ...
КУЌИТЕ КАЈ КАЛЕ И КАЈ МУЗЕЈОТ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ ЌЕ СЕ УРИВААТ ЗА ДА БИДЕ ЗЕЛЕНИЛО ОТИ ПРОСТОРOT Е ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ

КУЌИТЕ КАЈ КАЛЕ И КАЈ МУЗЕЈОТ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ ЌЕ СЕ УРИВААТ ЗА ДА БИДЕ ЗЕЛЕНИЛО ОТИ ПРОСТОРOT Е ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ

Сите куќи кои се наоаѓаат кај скопската тврдина Кале и Музејот на современа уметност (МСУ) треба да се урнат, а просторот ќе биде парковско зеленило. ...
7 РОМСКИ СЕМЕЈСТВА ТВРДАТ ДЕКА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА ГИ БРКА ОД ЦЕНТАРОТ ВО ВИЗБЕГОВО ЗАШТО СЕ ЗБОГАТИЛЕ ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА

7 РОМСКИ СЕМЕЈСТВА ТВРДАТ ДЕКА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА ГИ БРКА ОД ЦЕНТАРОТ ВО ВИЗБЕГОВО ЗАШТО СЕ ЗБОГАТИЛЕ ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА

Седум ромски семејства од групата која беше згрижена од под скопското Кале, а живееше под отворено небо со децата, треба да го напуштат прифатниот цен ...
54-ГОДИШНИОТ МАРАТОНЕЦ АДЕМ СЕЛМАНИ СЕКОЈ ДЕН ТРЧА ОКОЛУ ТЕТОВСКОТО КАЛЕ

54-ГОДИШНИОТ МАРАТОНЕЦ АДЕМ СЕЛМАНИ СЕКОЈ ДЕН ТРЧА ОКОЛУ ТЕТОВСКОТО КАЛЕ

На 54-годишниот тетовскиот атлетичар Адем Селмани секој ден му е исполнет со трчање, иако Тетово нема никакви услови ниту инфраструктура за тренирање ...
ЗАПУШТЕНОТО ТЕТОВСКО КАЛЕ ЌЕ СТАНЕ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР

ЗАПУШТЕНОТО ТЕТОВСКО КАЛЕ ЌЕ СТАНЕ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР

„Кале, срцето на Тетово“ е иницијатива чија цел е дел од тетовското Кале да се претвори во современ културен центар каков на градот одамна му недостас ...
МАЛ ПОЖАР ПОД СКОПСКО КАЛЕ, ВЕДНАШ Е ИЗГАСНАТ

МАЛ ПОЖАР ПОД СКОПСКО КАЛЕ, ВЕДНАШ Е ИЗГАСНАТ

Вечерва околу 9.30 часот изби мал пожар под скопското Кале. Противпожарната бригада интервенираше веднаш на терен и го изгасна пожарот, кој зафати тре ...
1 2 3 4 10 / 39 НАПИСИ