Таг: каменолом

1 2 10 / 12 НАПИСИ
ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЈА ЗАБРАНИ РАБОТАТА НА ВАРНИЦАТА ВО ВЕЛЕС

ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЈА ЗАБРАНИ РАБОТАТА НА ВАРНИЦАТА ВО ВЕЛЕС

Велешани бараат одговор кој дозволил Варницата во Велес да врши минирање минатиот месец, иако од Државниот инспекторат за животна средина и просторно ...
ФАБРИКАТА ЗА ВАР И КАМЕНОЛОМОТ ВО ПРЕВАЛЕЦ НАСЛЕДИЛЕ „А“ ИНТЕГРИРАНА ДОЗВОЛА НАДВОР ОД ПРОЦЕДУРА, ВЕЛАТ ОД ОПШТИНА ВЕЛЕС

ФАБРИКАТА ЗА ВАР И КАМЕНОЛОМОТ ВО ПРЕВАЛЕЦ НАСЛЕДИЛЕ „А“ ИНТЕГРИРАНА ДОЗВОЛА НАДВОР ОД ПРОЦЕДУРА, ВЕЛАТ ОД ОПШТИНА ВЕЛЕС

Локалната власт од Велес ја оспори легитимноста на „А“ еколошка дозвола на фабриката во населбата Превалец. Општина Велес поднела жалба до Државната к ...
ОДРОН ОД МИНИРАЊЕ ВО КАМЕНОЛОМ БЛОКИРАШЕ ДЕЛ ОД ПАТОТ ГОСТИВАР-МАВРОВО

ОДРОН ОД МИНИРАЊЕ ВО КАМЕНОЛОМ БЛОКИРАШЕ ДЕЛ ОД ПАТОТ ГОСТИВАР-МАВРОВО

Голем одрон блокира дел од патот Кичево-Скопје, на делницата од Гостивар кон Маврово. Според информациите од ЈП„Македонија пат“ одронот се појавил око ...
ЗАГАДУВАЊЕТО НА РЕКАТА ТОПОЛКА Е ОД ФАБРИКАТА ЗА ВАР КАЈ ПРЕВАЛЕЦ, ПРОДОЛЖЕНА ЗАБРАНАТА ЗА РАБОТА

ЗАГАДУВАЊЕТО НА РЕКАТА ТОПОЛКА Е ОД ФАБРИКАТА ЗА ВАР КАЈ ПРЕВАЛЕЦ, ПРОДОЛЖЕНА ЗАБРАНАТА ЗА РАБОТА

Три седмици по усната забрана за работа на каменоломот и варница Превалец-Технопавер кај Велес, реката Тополка е чиста и бистра. Државниот инспекторат ...
ВРЕМЕНА ЗАБРАНА ЗА РАБОТА ЗА КАМЕНОЛОМОТ КАЈ ПРЕВАЛЕЦ, ДОДЕКА СЕ ИСПИТА ОД ШТО БИЛА ЗАГАДЕНА РЕКАТА ТОПОЛКА КАЈ ВЕЛЕС

ВРЕМЕНА ЗАБРАНА ЗА РАБОТА ЗА КАМЕНОЛОМОТ КАЈ ПРЕВАЛЕЦ, ДОДЕКА СЕ ИСПИТА ОД ШТО БИЛА ЗАГАДЕНА РЕКАТА ТОПОЛКА КАЈ ВЕЛЕС

Државниот инспекторат за животна средина издаде времена усна наредба каменоломот и варница Превалец-Технопавер да престане со работа, додека не излеза ...
ОПШТИНАТА НЕ МУ ДАДЕ ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА НА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА

ОПШТИНАТА НЕ МУ ДАДЕ ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА НА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА

  Општина Битола  го одби барањето за издавање на Б интегрирана еколошка дозвола на фирмата „Стентон ДОО“ за ископ на гранит на месноста Билби ...
ПРЕКИНА СО РАБОТА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА

ПРЕКИНА СО РАБОТА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА

Фирмата ДОО „Стентон“ денеска запре со ископување на гранит над Битола. Времената мерка ќе ја применуваат сè додека не им биде издадена Б интегрирана ...
ГЛОБА ЗА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА ЗАШТО СЕ КОПАЛО БЕЗ ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА

ГЛОБА ЗА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА ЗАШТО СЕ КОПАЛО БЕЗ ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА

Овластен инспектор од Општина Битола започна постапка за изрекување глоба за ДОО „Стентон“ , фирмата која ископува гранит во каменоломот над Битола,   ...
ДА НЕ СЕ ИЗДАВА ДОЗВОЛА ЗА КАМЕНОЛОМОТ, ИЗГЛАСАА ЗАЕДНО СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ ВО СОВЕТОТ НА БИТОЛА

ДА НЕ СЕ ИЗДАВА ДОЗВОЛА ЗА КАМЕНОЛОМОТ, ИЗГЛАСАА ЗАЕДНО СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ ВО СОВЕТОТ НА БИТОЛА

Да не се издава „Б“ интегрирана дозвола за каменоломот за ископ на гранит, кој веќе извесен период работи во месноста Билбил Камен на 800 метри одделе ...
ОД ОПШТИНА БИТОЛА ИМ БИЛО ЗАБРАНЕТО ДА ОДАТ НА ТРИБИНА ЗА КАМЕНОЛОМОТ НАД ГРАДОТ  

ОД ОПШТИНА БИТОЛА ИМ БИЛО ЗАБРАНЕТО ДА ОДАТ НА ТРИБИНА ЗА КАМЕНОЛОМОТ НАД ГРАДОТ  

Општина Битола ја игнорираше трибината на битолските екологисти од здружението „За нас се работи“ посветена на процесот на експлоатација на минерални ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ