Таг: Кенија

ЕЛИУД КИПЧОГЕ СТАНА ПРВ ЧОВЕК ВО ИСТОРИЈАТА КОЈ ИСТРЧАЛ МАРАТОН ЗА ПОМАЛКУ ОД ДВА ЧАСА

ЕЛИУД КИПЧОГЕ СТАНА ПРВ ЧОВЕК ВО ИСТОРИЈАТА КОЈ ИСТРЧАЛ МАРАТОН ЗА ПОМАЛКУ ОД ДВА ЧАСА

Елиуд Кипчоге стана прв човек во историјата кој успеал да истрча маратон за помалку од два часа, спуштајќи се за 20 секунди под магичната бариера. ...
УЧЕНИЧКА ВО КЕНИЈА СЕ САМОУБИ ОТИ НАСТАВНИКОТ ЈА ЗАСРАМИЛ ДЕКА УНИФОРМАТА Ѝ БИЛА ИЗВАЛКАНА ОД МЕНСТРУАЦИЈА

УЧЕНИЧКА ВО КЕНИЈА СЕ САМОУБИ ОТИ НАСТАВНИКОТ ЈА ЗАСРАМИЛ ДЕКА УНИФОРМАТА Ѝ БИЛА ИЗВАЛКАНА ОД МЕНСТРУАЦИЈА

Ученичка во Кенија се самоубила откако била засрамена за време на час бидејќи имала менструација и униформата ѝ била извалкана. Кениските медиуми прен ...
АФРИКАНЦИТЕ ГО ОКУПИРАА ПОДИУМОТ НА 15. ВИЗ ЕР СКОПСКИ МАРАТОН, НОВ ДРЖАВЕН РЕКОРД НА ПОП АРСОВА

АФРИКАНЦИТЕ ГО ОКУПИРАА ПОДИУМОТ НА 15. ВИЗ ЕР СКОПСКИ МАРАТОН, НОВ ДРЖАВЕН РЕКОРД НА ПОП АРСОВА

Африканските тркачи доминираа и на 15. издание на Виз ер Скопски маратон, освојувајќи ги првите три места и во машка и во женска конкуренција. Од нив, ...
КЕНИЕЦОТ БИВОТ ПОБЕДНИК НА 14. СКОПСКИ МАРАТОН

КЕНИЕЦОТ БИВОТ ПОБЕДНИК НА 14. СКОПСКИ МАРАТОН

Каниецот Еванс Кипкемои Бивот е победник на 14. Скопскиот маратон. Тој делницата долга 42 километри ја истрча со време од 2 часа, 14 минути и осум сек ...
СЕВЕРНИОТ БЕЛ НОСОРОГ ИСЧЕЗНУВА, ПОЧИНА ПОСЛЕДНИОТ МАЖЈАК

СЕВЕРНИОТ БЕЛ НОСОРОГ ИСЧЕЗНУВА, ПОЧИНА ПОСЛЕДНИОТ МАЖЈАК

Северниот бел носорог е на работ на изумирање, откако последниот мажјак од видот почина, потврдија денес конзерваторите од Кенија. Носорогот Судан ...
КЕНИЈА ЌЕ КАЗНУВА СО 4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УПОТРЕБА НА ПЛАСТИЧНИ ЌЕСИ

КЕНИЈА ЌЕ КАЗНУВА СО 4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УПОТРЕБА НА ПЛАСТИЧНИ ЌЕСИ

Кенија изгласа до сега најтежок закон против користење пластични ќеси во обид да го намали загадувањето на земјата. Секој кој произведува, продава или ...
ИЗБЕГАЛЕ 87 ПАЦИЕНТИ ОД ПСИХИЈАТРИСКА БОЛНИЦА ВО КЕНИЈА

ИЗБЕГАЛЕ 87 ПАЦИЕНТИ ОД ПСИХИЈАТРИСКА БОЛНИЦА ВО КЕНИЈА

Најмалку 87 пациенти избегале од единствената психијатриска болница во Кенија, откако биле оставени без надзор бидејќи медицинските работници вработен ...
7 / 7 НАПИСИ