Таг: Клиничка болница

1 220 / 20 НАПИСИ
ШТИПЈАНЕЦ СЕ ЗАРАЗИЛ СО КОВИД-19 ПРЕД ОПЕРАЦИЈА НА КОЛК, ТРОЈЦА БОЛНИЧАРИ ВО ИЗОЛАЦИЈА

ШТИПЈАНЕЦ СЕ ЗАРАЗИЛ СО КОВИД-19 ПРЕД ОПЕРАЦИЈА НА КОЛК, ТРОЈЦА БОЛНИЧАРИ ВО ИЗОЛАЦИЈА

Штипјанец кој имал повреда на колк, пред да биде опериран се заразил со КОВИД-19. Операцијата требало да се изврши на Ортопедското одделение во Штип, ...
НАРОДНИОТ ТЕАТАР СОШИ 300 МАСКИ ЗА БИТОЛСКИТЕ МЕДИЦИНАРИ

НАРОДНИОТ ТЕАТАР СОШИ 300 МАСКИ ЗА БИТОЛСКИТЕ МЕДИЦИНАРИ

Народниот театар од Битола денес ќе донира триста заштитни маски во Клиничката болница во Битола, за да придонесе за поголема заштита на здравствените ...
ВО БИТОЛСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА ДОЈКА

ВО БИТОЛСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА ДОЈКА

Клиничката болница во Битола доби Центар за дојка, откако денеска во употреба беше пуштен најсовремен мамограф за скининг на карцином на дојка. Во Цен ...
ЌЕ СЕ ОТВОРА МОБИЛНА АПТЕКА ЗА ЖИТЕЛИТЕ ОД БИТОЛСКИОТ РЕГИОН

ЌЕ СЕ ОТВОРА МОБИЛНА АПТЕКА ЗА ЖИТЕЛИТЕ ОД БИТОЛСКИОТ РЕГИОН

Мобилна аптека за жителите кои се тешко подвижни и имаат потреба од хронична терапија, како и за оние што живеат во руралните и одделечени места околу ...
МАНУ ЌЕ КАЖЕ ОД КАДЕ Е ИЗВОРОТ НА ХЕПАТИТОТ ВО ШТИПСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

МАНУ ЌЕ КАЖЕ ОД КАДЕ Е ИЗВОРОТ НА ХЕПАТИТОТ ВО ШТИПСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА

Државниот здравствен и санитарен инспекторат кој изврши контрола во Клиничката болница во Штип, каде пред три месеци беше откриено присуство на хепати ...
ШВЕДСКИОТ КРАЛСКИ ИНСТИТУТ ИЗРАБОТИ ПРОЕКТ ЗА ЕКО ГРЕЕЊЕ И ЛАДЕЊЕ НА БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА

ШВЕДСКИОТ КРАЛСКИ ИНСТИТУТ ИЗРАБОТИ ПРОЕКТ ЗА ЕКО ГРЕЕЊЕ И ЛАДЕЊЕ НА БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА

Клиничката болница од Битола која досега се грее на мазут, во иднина ќе треба да добие еколошки систем за греење, ладење и вентилација преку хибриден ...
ШЕСТЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО ЗАРАЗЕНО ОД МАЛИ СИПАНИЦИ ВО КАРБИНЦИ

ШЕСТЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО ЗАРАЗЕНО ОД МАЛИ СИПАНИЦИ ВО КАРБИНЦИ

Цело семејство се заразило од мали сипаници во селото Карбинци, од истоимената општина кај Штип, соопшти раководството на штипската Клиничка болница к ...
НЕДОСТИГА ХЕМОТЕРАПИЈА ЗА ДЕЛ ОД БОЛНИТЕ ВО БИТОЛА, ОД БОЛНИЦАТА ВЕЛАТ ДЕКА ЌЕ СЕ НАБАВИ В ПОНЕДЕЛНИК

НЕДОСТИГА ХЕМОТЕРАПИЈА ЗА ДЕЛ ОД БОЛНИТЕ ВО БИТОЛА, ОД БОЛНИЦАТА ВЕЛАТ ДЕКА ЌЕ СЕ НАБАВИ В ПОНЕДЕЛНИК

За дел од пациентите со малигни заболувања во Битола недостигаат лекови за хемотерапија на Одделението за онкологија при битолската Клиничка болница, ...
БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ НА ЦРН ДРОБ ВО МОБИЛЕН ЦЕНТАР ОД ХРВАТСКА

БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ НА ЦРН ДРОБ ВО МОБИЛЕН ЦЕНТАР ОД ХРВАТСКА

Бесплатни прегледи на црн дроб, како и тестирања за хепатит Ц и ХИВ се вршат деновиве со помош на Мобилен инфо хеп центар сместен во возило со најсовр ...
ТЕТОВО СО САМО ТРИ ИНСПЕКТОРИ ПО ЕКОЛОГИЈА СЕ БОРИ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ

ТЕТОВО СО САМО ТРИ ИНСПЕКТОРИ ПО ЕКОЛОГИЈА СЕ БОРИ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ

Со првите поладни есенски денови во Тетово почна енормно да расте и загаденоста на воздухот со штетните ПМ 10 честички. Минатата зима Тетово еден пери ...
1 220 / 20 НАПИСИ