Таг: Клиника за онкологија и радиотерапија

КАТО СИСТЕМОТ СО КОЈ СЕ КОНТРОЛИРААТ ТЕРАПИИТЕ НА ОНКОЛОГИЈА Е ЗАКЛУЧЕН ВО БОЛНИЧКА СОБА, УШТЕ АНАЛИЗИРАМЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ КОРИСТИ ИЛИ ЌЕ НАБАВИМЕ НОВ, РЕЧЕ МЕЏИТИ

КАТО СИСТЕМОТ СО КОЈ СЕ КОНТРОЛИРААТ ТЕРАПИИТЕ НА ОНКОЛОГИЈА Е ЗАКЛУЧЕН ВО БОЛНИЧКА СОБА, УШТЕ АНАЛИЗИРАМЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ КОРИСТИ ИЛИ ЌЕ НАБАВИМЕ НОВ, РЕЧЕ МЕЏИТИ

КАТО системот за контрола на терапиите на пациентите на Клиниката за онкологија и радиотерапија не е фрлен, ниту е во подрум, туку е во првичната прос ...
КРАТКО ВРЕМЕ ГО НЕМАШЕ ЛЕКОТ ЗА ОПЕРИРИРАНИТЕ ОД РАК НА ДОЈКА, ОД УТРЕ ЌЕ ИМА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА ОНКОЛОГИЈА

КРАТКО ВРЕМЕ ГО НЕМАШЕ ЛЕКОТ ЗА ОПЕРИРИРАНИТЕ ОД РАК НА ДОЈКА, ОД УТРЕ ЌЕ ИМА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА ОНКОЛОГИЈА

Деновиве имаше краток недостаток само на субкутаната форма на лекот „херцептин“, но од утре ќе го имаме лекот, вели за САКАМДАКАЖАМ.МК, директорката н ...
СО МЕСЕЦИ НЕМА ЛЕКОВИ ЗА БОЛНИ ОД РАК И ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ, ВЛАДАТА НЕ ОДГОВАРА НА ПИСМАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ, А ЕДЕН ЛЕК ПРИВАТНО ЧИНИ 2.000 ЕВРА ЗА МЕСЕЧНА ДОЗА

СО МЕСЕЦИ НЕМА ЛЕКОВИ ЗА БОЛНИ ОД РАК И ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ, ВЛАДАТА НЕ ОДГОВАРА НА ПИСМАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ, А ЕДЕН ЛЕК ПРИВАТНО ЧИНИ 2.000 ЕВРА ЗА МЕСЕЧНА ДОЗА

Оперирани од рак, како и пациенти со ретки болести со месеци алармираат дека се оставени без потребните терапии за нивните лекувања, а тоа се лекови ш ...
ПАЦИЕНТКИТЕ СО РАК НА ДОЈКА НЕ МОЖЕ ДА ПРАВАТ ЕХО ИЛИ МАМОГРАФИЈА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО, МОРААТ ДА ПЛАЌААТ НА ПРИВАТНИ КЛИНИКИ

ПАЦИЕНТКИТЕ СО РАК НА ДОЈКА НЕ МОЖЕ ДА ПРАВАТ ЕХО ИЛИ МАМОГРАФИЈА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО, МОРААТ ДА ПЛАЌААТ НА ПРИВАТНИ КЛИНИКИ

Пациентките со рак на дојка се оневозможени да прават ехо или мамографија во јавното здравство, и за ваков преглед треба да се упатат во некоја приват ...
ПАЦИЕНТИТЕ ШТО ПРИМААТ ХЕМОТЕРАПИЈА ДА ПРОДОЛЖАТ ДА ДОАЃААТ ВО ЗАКАЖАНИТЕ ТЕРМИНИ, СЕ ОДЛОЖУВААТ РЕДОВНИТЕ ПРЕГЛЕДИ

ПАЦИЕНТИТЕ ШТО ПРИМААТ ХЕМОТЕРАПИЈА ДА ПРОДОЛЖАТ ДА ДОАЃААТ ВО ЗАКАЖАНИТЕ ТЕРМИНИ, СЕ ОДЛОЖУВААТ РЕДОВНИТЕ ПРЕГЛЕДИ

Клиника за радиотерапија и онкологија во Скопје соопшти дека пациентите што примаат хемотерапија и имунотерапија во овој период со ширење на коронавир ...
НАД 50 ОТСТО ОД СЛУЧАИТЕ НА РАК НА КОЖА СЕ ОТКРИВААТ МНОГУ ДОЦНА

НАД 50 ОТСТО ОД СЛУЧАИТЕ НА РАК НА КОЖА СЕ ОТКРИВААТ МНОГУ ДОЦНА

Повеќе од половина од пациентите на кои им е дијагностициран рак на кожа се откриваат многу доцна, кога болеста е во напредна фаза и можноста за нивно ...
6 / 6 НАПИСИ