Таг: ковид

1 2 3 4 10 / 36 НАПИСИ
ПО ОДЛУКА НА АПЕЛАЦИОНИОТ СУД ОД ГОСТИВАР ПОВТОРНО ЗАПОЧНА СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ ВО МОДУЛАРНАТА БОЛНИЦА ВО ТЕТОВО, ПРВОТО РОЧИШТЕ ОДЛОЖЕНО ЗА 25 СЕПТЕМВРИ

ПО ОДЛУКА НА АПЕЛАЦИОНИОТ СУД ОД ГОСТИВАР ПОВТОРНО ЗАПОЧНА СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ ВО МОДУЛАРНАТА БОЛНИЦА ВО ТЕТОВО, ПРВОТО РОЧИШТЕ ОДЛОЖЕНО ЗА 25 СЕПТЕМВРИ

Денес во Основниот суд Тетово започна и веднаш беше одложен почетокот на судскиот процес поврзан со пожарот во тетовската модуларна болница. Случајот ...
СНИМКИТЕ КАЈ ЛУЃЕ КОИ ДОЛГО ЧУВСТВУВААТ ПОСЛЕДИЦИ ОД КОВИД ПОКАЖУВААТ ОШТЕТУВАЊА НА БЕЛИТЕ ДРОБОВИ, МОЗОКОТ И БУБРЕЗИТЕ, ОТКРИ НОВА СТУДИЈА

СНИМКИТЕ КАЈ ЛУЃЕ КОИ ДОЛГО ЧУВСТВУВААТ ПОСЛЕДИЦИ ОД КОВИД ПОКАЖУВААТ ОШТЕТУВАЊА НА БЕЛИТЕ ДРОБОВИ, МОЗОКОТ И БУБРЕЗИТЕ, ОТКРИ НОВА СТУДИЈА

Луѓето кои долго ги чувствуваат последиците од ковид-19 откако биле во болница имаат поголема веројатност да добиле одредени оштетувања на главните ор ...
СУДИЈАТА ЈОРДАН ВЕЛКОВСКИ НА ПЕТТИ ЈУНИ ЌЕ ЈА ИЗРЕЧЕ ПРЕСУДАТА ПРОТИВ ТРОЈЦАТА ОБВИНЕТИ ЗА ПОЖАРОТ ВО ТЕТОВСКАТА МОДУЛАРНА БОЛНИЦА

СУДИЈАТА ЈОРДАН ВЕЛКОВСКИ НА ПЕТТИ ЈУНИ ЌЕ ЈА ИЗРЕЧЕ ПРЕСУДАТА ПРОТИВ ТРОЈЦАТА ОБВИНЕТИ ЗА ПОЖАРОТ ВО ТЕТОВСКАТА МОДУЛАРНА БОЛНИЦА

Со кажувањето на завршните зборови на Обвинителството и на одбраната, заврши главната расправа за пожарот во модуларната ковид-болница во Клиничката б ...
ЗГОЛЕМЕН Е БРОЈОТ НА ДЕЦА СО ПРОБЛЕМИ  ВО ГОВОРОТ КАКО ПОСЛЕДИЦА ОД КОВИД ИЗОЛАЦИЈАТА

ЗГОЛЕМЕН Е БРОЈОТ НА ДЕЦА СО ПРОБЛЕМИ  ВО ГОВОРОТ КАКО ПОСЛЕДИЦА ОД КОВИД ИЗОЛАЦИЈАТА

Бројот на деца кои имаат проблеми со говорот се зголемува, а една од причините е затвореноста дома во време на ковид изолацијата, велат стручните лица ...
ЗАВРШИ ДОКАЗНАТА ПОСТАПКА ВО СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ ВО ТЕТОВСКАТА КОВИД БОЛНИЦА, ЗАВРШНИ ЗБОРОВИ НА 25 АПРИЛ

ЗАВРШИ ДОКАЗНАТА ПОСТАПКА ВО СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ ВО ТЕТОВСКАТА КОВИД БОЛНИЦА, ЗАВРШНИ ЗБОРОВИ НА 25 АПРИЛ

Со сослушување на последните тројца сведоци на одбраната, заврши доказната постапка за пожарот во модуларната ковид болница во Тетово кој се случи на ...
НЕМАШЕ ПРОТИВПОЖАРНИ АПАРАТИ ВО ТЕТОВСКАТА МОДУЛАРНА КОВИД БОЛНИЦА, КАЖАА СВЕДОЦИТЕ НА СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ

НЕМАШЕ ПРОТИВПОЖАРНИ АПАРАТИ ВО ТЕТОВСКАТА МОДУЛАРНА КОВИД БОЛНИЦА, КАЖАА СВЕДОЦИТЕ НА СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ

Со сослушување на сведоците од Обвинителството, во Основниот суд во Тетово продолжи главната расправа за пожарот во модуларната ковид болница од 8 сеп ...
КОНЕЧНО ПОЧНА ГЛАВНАТА РАСПРАВА ВО СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ ВО ТЕТОВСКАТА КОВИД БОЛНИЦА

КОНЕЧНО ПОЧНА ГЛАВНАТА РАСПРАВА ВО СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ ВО ТЕТОВСКАТА КОВИД БОЛНИЦА

По две одлагања, денеска во Основниот суд во Тетово започна судскиот процес за пожарот во модуларата ковид болница во Тетово од 8 септември лани. Јавн ...
СТУДЕНТКА ЧИИ РОДИТЕЛИ ЛАНИ ПОЧИНАЛЕ ОД КОВИД-19 ЈА ДОБИ ПРВАТА СТИПЕНДИЈА ОД ШТИПСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ „Д-Р СИМОН ВАСИЛЕВ“

СТУДЕНТКА ЧИИ РОДИТЕЛИ ЛАНИ ПОЧИНАЛЕ ОД КОВИД-19 ЈА ДОБИ ПРВАТА СТИПЕНДИЈА ОД ШТИПСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ „Д-Р СИМОН ВАСИЛЕВ“

Здружението „Д-р Симон Василев“ од Штип, основано пред осум месеци по минатогодишната прерана смрт на хирургот, ја додели првата стипендија на Ирена В ...
23 МИЛИОНИ ЕВРА ПОМАЛКУ ПРИХОДИ ВО БУЏЕТОТ ПОРАДИ НЕВРАТЕНИ ПАРИ ОД ВЛАДИНИТЕ МЕРКИ ЗА ПОМОШ ПРИ КОВИД, УТВРДИ ЗАВОДОТ ЗА РЕВИЗИЈА

23 МИЛИОНИ ЕВРА ПОМАЛКУ ПРИХОДИ ВО БУЏЕТОТ ПОРАДИ НЕВРАТЕНИ ПАРИ ОД ВЛАДИНИТЕ МЕРКИ ЗА ПОМОШ ПРИ КОВИД, УТВРДИ ЗАВОДОТ ЗА РЕВИЗИЈА

Намaлени приходи во државниот буџет од 1.437.005 илјади денари или околу 23 милиони евра, констатирал Државниот завод за ревизија (ДЗР) како последица ...
ЗГОЛЕМЕН ИНТЕРЕС ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОВИД ВО ВЕЛЕС, ПОЧНА ДА СЕ ДАВА И ВАКЦИНАТА НА „МОДЕРНА“

ЗГОЛЕМЕН ИНТЕРЕС ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОВИД ВО ВЕЛЕС, ПОЧНА ДА СЕ ДАВА И ВАКЦИНАТА НА „МОДЕРНА“

Во Велес е зголемен интересот за вакцинација со четврта дозата против ковид-19. За еден месец во вакциналниот пункт во Здравствениот дом околу 400 пац ...
1 2 3 4 10 / 36 НАПИСИ