Таг: криза

1 2 3 5 10 / 44 НАПИСИ
ОПШТИНСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ 8 ДЕНА НЕ ДАВАШЕ НАВРЕМЕНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА КРИЗАТА СО ВОДА, КАЖАА СОВЕТНИЦИТЕ ВО КУМАНОВСКИОТ СОВЕТ

ОПШТИНСКИОТ КРИЗЕН ШТАБ 8 ДЕНА НЕ ДАВАШЕ НАВРЕМЕНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА КРИЗАТА СО ВОДА, КАЖАА СОВЕТНИЦИТЕ ВО КУМАНОВСКИОТ СОВЕТ

Дел од советниците во Советот на Општина Куманово не се задоволни како Општинскиот штаб за заштита и спасување ја менаџираше 8-дневната криза со водос ...
УСВОЕН СОЛИДАРНИОТ ДАНОК СО КОЈ ЕДНОКРАТНО ЌЕ СЕ ОДАНОЧАТ КОМПАНИИТЕ КОИ ОСТВАРИЛЕ ЕКСТРА ПРОФИТ

УСВОЕН СОЛИДАРНИОТ ДАНОК СО КОЈ ЕДНОКРАТНО ЌЕ СЕ ОДАНОЧАТ КОМПАНИИТЕ КОИ ОСТВАРИЛЕ ЕКСТРА ПРОФИТ

Пратениците денеска го усвоија Законот за солидарен данок со кој дополнително ќе се оданочуваат компаниите кои лани оствариле промет над 10 милиони ев ...
БАНКАТА „ЈУ-БИ-ЕС“ ЈА КУПИ „КРЕДИТ СВИС“ ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ГЛОБАЛНА БАНКАРСКА КРИЗА

БАНКАТА „ЈУ-БИ-ЕС“ ЈА КУПИ „КРЕДИТ СВИС“ ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ГЛОБАЛНА БАНКАРСКА КРИЗА

Банката „Ју-Би-Ес“ (УБС) потпиша договор за купување на ривалската швајцарска банка „Кредит свис“ во обид да се избегнат понатамошни превирања на паза ...
ПРОДОЛЖУВА ПАДОТ НА ШВАЈЦАРСКИОТ БАНКАРСКИ ГИГАНТ „КРЕДИТ СВИС“, РЕАГИРААТ И СВЕТСКИТЕ БЕРЗИ

ПРОДОЛЖУВА ПАДОТ НА ШВАЈЦАРСКИОТ БАНКАРСКИ ГИГАНТ „КРЕДИТ СВИС“, РЕАГИРААТ И СВЕТСКИТЕ БЕРЗИ

Вредноста на акциите на проблематичниот швајцарски банкарски гигант „Кредит Свис“ падна на рекордно ниско ниво додека инвеститорите остануваат крајно ...
КОМПЛИМЕНТ ЗА ВЛАДАТА Е ШТО МИЦКОСКИ БАРА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ ВО МАЈ, А НЕ НА ЗИМА ОТИ НЕ САКА ДА СЕ СПРАВУВА СО ЕНЕРГЕТСКА И ЕКОНОМСКА КРИЗА, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

КОМПЛИМЕНТ ЗА ВЛАДАТА Е ШТО МИЦКОСКИ БАРА ПРЕДВРЕМЕНИ ИЗБОРИ ВО МАЈ, А НЕ НА ЗИМА ОТИ НЕ САКА ДА СЕ СПРАВУВА СО ЕНЕРГЕТСКА И ЕКОНОМСКА КРИЗА, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

Тоа што лидерот на опозиционата ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски бара избори во мај е комплимент за Владата, бидејќи тој не сака избори во зима, не сака ...
АКО СЕ ПРОДЛАБОЧИ МЛЕЧНАТА КРИЗА ВО МАКЕДОНИЈА, ЌЕ НЕМА ВЕЌЕ ПРОИЗВОДСТВО НА МЛЕКО, ФАРМИТЕ БАРААТ СУБВЕНЦИИТЕ ДА НЕ ДОЦНАТ

АКО СЕ ПРОДЛАБОЧИ МЛЕЧНАТА КРИЗА ВО МАКЕДОНИЈА, ЌЕ НЕМА ВЕЌЕ ПРОИЗВОДСТВО НА МЛЕКО, ФАРМИТЕ БАРААТ СУБВЕНЦИИТЕ ДА НЕ ДОЦНАТ

Нашата фарма во 2017 година произведе 900 илјади литри млеко, а годинава очекуваме намалено производство од само 180 илјади литри млеко. Поради ова, б ...
ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР ЗНАЕ ШТО Е КРИЗА, ЌЕ БАРАМЕ ПОМОШ ОД ВЛАДАТА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ПРОМОЦИЈА НА ТУРИЗМОТ

ТУРИСТИЧКИОТ СЕКТОР ЗНАЕ ШТО Е КРИЗА, ЌЕ БАРАМЕ ПОМОШ ОД ВЛАДАТА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ПРОМОЦИЈА НА ТУРИЗМОТ

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ), Љупчо Јанески не очекува голема бројка на хотелските капацитети кои ќе затворат в ...
ЗАНАЕТЧИИТЕ ПОРАДИ КРИЗАТА ГИ ЗАТВОРААТ ДУЌАНИТЕ И РАБОТАТ НА ЦРНО, КОМОРАТА БАРА ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА

ЗАНАЕТЧИИТЕ ПОРАДИ КРИЗАТА ГИ ЗАТВОРААТ ДУЌАНИТЕ И РАБОТАТ НА ЦРНО, КОМОРАТА БАРА ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА

Економската криза удрира и врз занаетчиите, кои поаради високите трошоци и давачки кон државата се приморани да ги затворат дуќаните и да преминат во ...
БЕГАЈ ТАМУ!

БЕГАЈ ТАМУ!

ЕУ Вистинска и ЕУ од Али експрес. Маседоан ди Норд, зеро пуа. ...
НЕ ПРИФАЌАМ УЦЕНИ И ЗАКАНИ ОД МИЦКОСКИ, НЕ СЕ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ ТУКУ РАБОТА И МЕНАЏИРАЊЕ НА КРИЗАТА, ОДГОВОРИ КОВАЧЕВСКИ

НЕ ПРИФАЌАМ УЦЕНИ И ЗАКАНИ ОД МИЦКОСКИ, НЕ СЕ ПОТРЕБНИ ИЗБОРИ ТУКУ РАБОТА И МЕНАЏИРАЊЕ НА КРИЗАТА, ОДГОВОРИ КОВАЧЕВСКИ

Примиерот Димитар Ковачевски вели дека на земјава не и се потребни избори туку многу работа и решавање на најголемата економска криза по Втората светс ...
1 2 3 5 10 / 44 НАПИСИ