Таг: кумановска болница

КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА 4 ГОДИНИ НЕМА МАМОГРАФ, ЛЕКАРИТЕ НЕМААТ УВИД КОЛКАВ Е БРОЈОТ НА НОВИ БОЛНИ ОД РАК НА ДОЈКА

КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА 4 ГОДИНИ НЕМА МАМОГРАФ, ЛЕКАРИТЕ НЕМААТ УВИД КОЛКАВ Е БРОЈОТ НА НОВИ БОЛНИ ОД РАК НА ДОЈКА

Повеќе од 4 години не работи мамографот во Кумановската болница, па 30 илјади жени се оставени без соодветна здравствена заштита. Стариот апарат, кој ...
НЕ КРИЈТЕ ГИ КОНТАКТИТЕ И ПАТУВАЊАТА ВО СТРАНСТВО, ГО ЗАГРОЗУВАТЕ МЕДИЦИНСКИОТ ПЕРСОНАЛ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА КАДЕ ШТО Е ПРВАТА ПОЧИНАТА ОД КОРОНАВИРУСОТ

НЕ КРИЈТЕ ГИ КОНТАКТИТЕ И ПАТУВАЊАТА ВО СТРАНСТВО, ГО ЗАГРОЗУВАТЕ МЕДИЦИНСКИОТ ПЕРСОНАЛ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА КАДЕ ШТО Е ПРВАТА ПОЧИНАТА ОД КОРОНАВИРУСОТ

Директорката на Кумановската болница Снежана Захариева, каде што е првата почината пациентка од коронавирусот, попладнево на својата фејсбук страна ап ...
КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА ЌЕ КУПИ НОВИ АПАРАТИ ВРЕДНИ 100.000 ЕВРА

КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА ЌЕ КУПИ НОВИ АПАРАТИ ВРЕДНИ 100.000 ЕВРА

Општата болница Куманово до крајот на годината планира да потроши над 100.000 евра сопствени средства за набавка на најнеопходните апарати за нормално ...
КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА И ЗИМАВА ЌЕ СЕ ГРЕЕ НА МАЗУТ, НЕМА ПАРИ ДА СЕ ГАСИФИЦИРА

КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА И ЗИМАВА ЌЕ СЕ ГРЕЕ НА МАЗУТ, НЕМА ПАРИ ДА СЕ ГАСИФИЦИРА

Ќе обезбеди ли Министерството за здравство во новиот буџет средства за гасификација на Општата болница во Куманово, се прашуваат деновиве кумановци, к ...
ФАЛАТ ДОКТОРИ ВО КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА, ЌЕ СЕ ПРИМААТ НОВИ ПО ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

ФАЛАТ ДОКТОРИ ВО КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА, ЌЕ СЕ ПРИМААТ НОВИ ПО ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

Педесетина доктори специјалисти недостасуваат во Општата болница Куманово, во која што лекарска услуга добиваат околу 200.000 пациенти од североисточн ...
ДВАЈЦА ПАЦИЕНТИ ПОЧИНАЛЕ ВО РАСИПАНАТА КОЛА НА БРЗА ПОМОШ

ДВАЈЦА ПАЦИЕНТИ ПОЧИНАЛЕ ВО РАСИПАНАТА КОЛА НА БРЗА ПОМОШ

Двајца пациенти од Крива Паланка починале во возило на Брза помош, додека како итни случаи се превезувале на лекување на скопските клиники. Откако син ...
ПАЦИЕНТ ПОЧИНА ВО РАСИПАНА КОЛА НА БРЗА ПОМОШ

ПАЦИЕНТ ПОЧИНА ВО РАСИПАНА КОЛА НА БРЗА ПОМОШ

Пациент од Крива Паланка со Брза помош бил испратен во Ургентниот центар во Скопје денеска, но возилото се расипало и тој починал додека се отстранува ...
МИГРАНТИТЕ ДОБИЈА АМБУЛАНТА ВО КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА

МИГРАНТИТЕ ДОБИЈА АМБУЛАНТА ВО КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА

Мигрантите од Сирија и останатите држави кои се зафатени со воени дејствија добија амбуланта во Општата болница Куманово. Во иднина, сите здравствени ...
8 / 8 НАПИСИ