Таг: лекар

1 2 323 / 23 НАПИСИ
ЗАТВОРОТ „ИДРИЗОВО“ ЗАБРАНИ ОСУДЕНИЧКИ ДА ДАВААТ ЛЕКОВИ И МЕТАДОН, ПО РЕАКЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНОТ

ЗАТВОРОТ „ИДРИЗОВО“ ЗАБРАНИ ОСУДЕНИЧКИ ДА ДАВААТ ЛЕКОВИ И МЕТАДОН, ПО РЕАКЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНОТ

Затворот „Идризово“ забрани осуденички да ја делат дневната терапија со таблети и со метадон, по интервенцијата на Народниот правобранител Иџет Мемети ...
ВО ЗАТВОРИТЕ СЕ УМИРА ОТИ ВЛАСТА ТРИ ГОДИНИ ЈА КОЧИ РЕФОРМАТА

ВО ЗАТВОРИТЕ СЕ УМИРА ОТИ ВЛАСТА ТРИ ГОДИНИ ЈА КОЧИ РЕФОРМАТА

Осудени лица оставени без лекар, без лекови и затворски амбуланти без соодветна медицинска опрема е состојба за која канцеларијата на Народниот правоб ...
НАД 2.500 ЗАТВОРЕНИЦИ ВО ИДРИЗОВО ОСТАВЕНИ БЕЗ ЛЕКАР

НАД 2.500 ЗАТВОРЕНИЦИ ВО ИДРИЗОВО ОСТАВЕНИ БЕЗ ЛЕКАР

Пренатрупаниот затвор Идризово, кој последнава година брои меѓу 2.300 и 2.600 затвореници, оставен е без лекар, дознава САКАМДАКАЖАМ.МК. Единствената ...
1 2 323 / 23 НАПИСИ