Таг: лекување

1 2 3 6 10 / 58 НАПИСИ
ТЕШКО БОЛНИОТ ЏИМИ КАРТЕР ОТСЕГА ЌЕ БИДЕ САМО НА ДОМАШНА НЕГА

ТЕШКО БОЛНИОТ ЏИМИ КАРТЕР ОТСЕГА ЌЕ БИДЕ САМО НА ДОМАШНА НЕГА

Поранешниот американски претседател Џими Картер реши да прима домашна нега и да го помине преостанатото време од животот со семејството, место во болн ...
РАКОТ НА ПЕЛЕ Е ВО НАПРЕДНА ФАЗА, КАЖАА ЛЕКАРИТЕ

РАКОТ НА ПЕЛЕ Е ВО НАПРЕДНА ФАЗА, КАЖАА ЛЕКАРИТЕ

Ракот на Пеле е во напредна фаза, објавија од болницата во Сао Пауло, каде што се лекува 82-годишната фудбалска легенда. Трикратниот светски првак ...
СТАРОТО ШКОЛО ВО КУЧКОВО ЌЕ СТАНЕ ЦЕНТАР ЗА ЛЕКУВАЊЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ДЕЦА БОЛНИ ОД РАК

СТАРОТО ШКОЛО ВО КУЧКОВО ЌЕ СТАНЕ ЦЕНТАР ЗА ЛЕКУВАЊЕ И РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ДЕЦА БОЛНИ ОД РАК

Старото училиште во скопско Кучково ќе стане регионален центар за лекување деца кои имале рак. Објектот ќе се пренамени во место за лекување деца посл ...
ОД ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА ЗАБОЛУВААТ 3-4 ЛУЃЕ НА МИЛИОН ЖИТЕЛИ, ЃУРГИЦА ЌАЕВА СЕ ИЗБОРИ ВО МАКЕДОНИЈА ДА СЕ РЕГИСТРИРААТ ПРВИТЕ ЛЕКОВИ

ОД ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА ЗАБОЛУВААТ 3-4 ЛУЃЕ НА МИЛИОН ЖИТЕЛИ, ЃУРГИЦА ЌАЕВА СЕ ИЗБОРИ ВО МАКЕДОНИЈА ДА СЕ РЕГИСТРИРААТ ПРВИТЕ ЛЕКОВИ

Пулмонална хипертензија (ПХ), народски позната како глад за воздух, се карактеризира со замор и сини усни, кои асоцираат на една тешка и непредвидлива ...
ОД ПРВИ ОКТОМВРИ БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ЌЕ СЕ ЛЕКУВААТ НА КЛИНИКИТЕ ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ И ЗА ПУЛМОЛОГИЈА

ОД ПРВИ ОКТОМВРИ БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ЌЕ СЕ ЛЕКУВААТ НА КЛИНИКИТЕ ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ И ЗА ПУЛМОЛОГИЈА

Од 1 октомври, сите пациенти со цистична фиброза на возраст до 18 години ќе се лекуваат на Универзитетската Клиника (УК) за детски болести, додека пац ...
58 ОТСТО ОД ДЕЦАТА ВО ВОСПИТНО-ПОПРАВНИОТ ДОМ „ТЕТОВО“ СЕ СО ПСИХИЈАТРИСКИ ДИЈАГНОЗИ, А ГИ ЛЕКУВА ПСИХИЈАТАР ЗА ВОЗРАСНИ СО ЛЕКОВИ ЗА ВОЗРАСНИ, ВЕЛИ НАСЕР ЗИБЕРИ

58 ОТСТО ОД ДЕЦАТА ВО ВОСПИТНО-ПОПРАВНИОТ ДОМ „ТЕТОВО“ СЕ СО ПСИХИЈАТРИСКИ ДИЈАГНОЗИ, А ГИ ЛЕКУВА ПСИХИЈАТАР ЗА ВОЗРАСНИ СО ЛЕКОВИ ЗА ВОЗРАСНИ, ВЕЛИ НАСЕР ЗИБЕРИ

Дури кај 58 отсто деца од Воспитно-поправниот дом „Тетово“ констатирани се поставени психијатриски дијагнози, а ги лекува психијатар за возрасни, мест ...
ПРЕПОРАКИТЕ ЗА ЛЕКУВАЊЕ ОД КОВИД ОБЈАВЕНИ НА САЈТОТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО, ЗА ИВЕРМЕКТИНОТ НЕМА НАУЧНИ ДОКАЗИ ДЕКА ПОМАГА

ПРЕПОРАКИТЕ ЗА ЛЕКУВАЊЕ ОД КОВИД ОБЈАВЕНИ НА САЈТОТ НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО, ЗА ИВЕРМЕКТИНОТ НЕМА НАУЧНИ ДОКАЗИ ДЕКА ПОМАГА

Од денес, препораките за лекување на ковид-19 се достапни на сајтот на Министерството за здравство, со цел сите лекари вклучени во лекувањето на оваа ...
ЗДРУЖЕНИЕТО „ЕСЕ“ БАРА ДРЖАВАТА ДА ПЛАЌА ЗА РАН СКРИНИНГ НА РАК НА ГРЛОТО НА МАТКАТА, СО ШТО БИ СЕ СПАСИЛЕ 30-50 ЖИВОТИ ГОДИШНО

ЗДРУЖЕНИЕТО „ЕСЕ“ БАРА ДРЖАВАТА ДА ПЛАЌА ЗА РАН СКРИНИНГ НА РАК НА ГРЛОТО НА МАТКАТА, СО ШТО БИ СЕ СПАСИЛЕ 30-50 ЖИВОТИ ГОДИШНО

Со организиран скрининг на рак на грлото на матката, годишно би можеле да се спасат меѓу 30 и 50 животи во Македонија, се вели во анализата што ја под ...
НЕ СТЕ КОЊИ ДА СЕ ЛЕЧИТЕ СО „ИВЕРМЕКТИН“ ПРОТИВ КОВИД-19, ВЕЛИ АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ НА САД

НЕ СТЕ КОЊИ ДА СЕ ЛЕЧИТЕ СО „ИВЕРМЕКТИН“ ПРОТИВ КОВИД-19, ВЕЛИ АГЕНЦИЈАТА ЗА ЛЕКОВИ НА САД

„Не сте коњи. Ниту крави. Сериозно, сите, престанете да го земате лекот 'иверкемтин'“, предупреди на Твитер Агенцијата за храна и лекови (ФДА) на САД. ...
УШТЕ 13 ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 И 112 ПОЗИТИВНИ ОД 4.196 ТЕСТОВИ, АКТИВНИ СЕ 3.833 БОЛНИ

УШТЕ 13 ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 И 112 ПОЗИТИВНИ ОД 4.196 ТЕСТОВИ, АКТИВНИ СЕ 3.833 БОЛНИ

Во последните 24 часа од компликации на ковид-19 починаа 13 лица од кои 7 во болница, а останатите 6 во домашни услови. Починатите се на возраст од 55 ...
1 2 3 6 10 / 58 НАПИСИ