Таг: Лео Варадкар

ИРЦИТЕ ИЗГЛАСАА ДА СЕ СМЕНАТ СТРОГИТЕ ОДРЕДБИ ЗА АБОРТУС, ПРЕМИЕРОТ НАЈАВИ НОВ ЗАКОН ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

ИРЦИТЕ ИЗГЛАСАА ДА СЕ СМЕНАТ СТРОГИТЕ ОДРЕДБИ ЗА АБОРТУС, ПРЕМИЕРОТ НАЈАВИ НОВ ЗАКОН ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

Граѓаните на Ирска се изјаснија дека сакаат промена на строгите одредби за абортус. На рефендумот 69,4 отсто од граѓаните гласале дека сакаат се укине ...
ИРСКА ГО ДОБИ ПРВИОТ ГЕЈ ПРЕМИЕР

ИРСКА ГО ДОБИ ПРВИОТ ГЕЈ ПРЕМИЕР

Синот на индиски имигрант, кој се откри дека е хомосексуалец  во 2015, ќе биде новиот премиер на Ирска, откако е избран за претседател на најголемата ...
2 / 2 НАПИСИ