Таг: ловџии

ВО ЦЕНТАРОТ НА ШТИП НАЈДЕНА ПЦОВИСАНА ЛИСИЦА

ВО ЦЕНТАРОТ НА ШТИП НАЈДЕНА ПЦОВИСАНА ЛИСИЦА

Во центарот на Штип, на тротоарот кај мостот кај штипската гимназија, е најдена пцовисана лисица. Неколку часа, таа гo привлекуваше вниманието на мину ...
ШАКАЛИТЕ СЕ НАМНОЖИЈА ВО ВЕЛЕШКО И СТАНАА ЗАКАНА ПО ЛУЃЕТО И ДИВЕЧОТ, А НЕ СМЕАТ ДА СЕ ЛОВАТ

ШАКАЛИТЕ СЕ НАМНОЖИЈА ВО ВЕЛЕШКО И СТАНАА ЗАКАНА ПО ЛУЃЕТО И ДИВЕЧОТ, А НЕ СМЕАТ ДА СЕ ЛОВАТ

Шакалот во последните неколку години е толку намножен во велешко, што претставува опасност по жителите на селата. Реакции има од населените места во в ...
НЕВООБИЧАЕНО ЗА НОЕМВРИ, ШУМСКИ ПОЖАР ЧЕТИРИ ДЕНА ГОРИ КАЈ СЕЛО МОКРЕНИ

НЕВООБИЧАЕНО ЗА НОЕМВРИ, ШУМСКИ ПОЖАР ЧЕТИРИ ДЕНА ГОРИ КАЈ СЕЛО МОКРЕНИ

Четири дена, од понеделникот до вчеравечер, пожар зафатил површини во околината на село Мокрени. Станувало збор за т.н. подземен пожар, во кој горат п ...
ПО ТРИ ГОДИНИ ПАУЗА, 150 ЛОВЏИИ ПОЛАГАА ЛОВЕЧКИ ИСПИТ ВО ВЕЛЕС

ПО ТРИ ГОДИНИ ПАУЗА, 150 ЛОВЏИИ ПОЛАГАА ЛОВЕЧКИ ИСПИТ ВО ВЕЛЕС

Во редици и групи, 150 потенцијални ловџии чекаа во Велес да го полагаат ловечкиот испит што го организираа Министерството за земјоделие, шумарство и ...
СТРУМИЧКИТЕ ЛОВЏИИ ПРОТЕСТИРААТ ДЕКА ВЛАСТА САКА ДА ИМ ГО ЗЕМЕ ДРУШТВОТО

СТРУМИЧКИТЕ ЛОВЏИИ ПРОТЕСТИРААТ ДЕКА ВЛАСТА САКА ДА ИМ ГО ЗЕМЕ ДРУШТВОТО

Членовите на Ловното друштво „Беласица“ велат дека власта им се одмаздува откако не беше избран за претседател кандидатот кој е висок член во ОК на ВМ ...
5 / 5 НАПИСИ