Таг: мајки

ПУТИН СЕ СРЕТНА СО МАЈКИ НА РУСКИ ВОЈНИЦИ И ИМ КАЖА ДА НЕ ВЕРУВААТ ВО СÈ ШТО ЌЕ ВИДАТ НА ТЕЛЕВИЗИЈА И ИНТЕРНЕТ

ПУТИН СЕ СРЕТНА СО МАЈКИ НА РУСКИ ВОЈНИЦИ И ИМ КАЖА ДА НЕ ВЕРУВААТ ВО СÈ ШТО ЌЕ ВИДАТ НА ТЕЛЕВИЗИЈА И ИНТЕРНЕТ

Владимир Путин првпат се сретна со мајки на руски војници кои се борат во Украина, истакнувајќи дека не жали што го почна она што го нарекува специјал ...
13-ГОДИШНИ ДЕВОЈЧИЊА СЕ НАЈМЛАДИТЕ РОДИЛКИ ВО ЗЕМЈАВА

13-ГОДИШНИ ДЕВОЈЧИЊА СЕ НАЈМЛАДИТЕ РОДИЛКИ ВО ЗЕМЈАВА

Само 13 години имале најмладите мајки во последните неколку години и се од Битолскиот регион, беше кажано стручниот состанок на гинеколози од цела Мак ...
ПОРОДИЛНО ОД 12 МЕСЕЦИ НЕМА ДА ИМА ГОДИНАВА КАКО ШТО СЕ НАЈАВУВАШЕ, НОВИОТ ЗАКОН ДВЕ ГОДИНИ Е ВО РАБОТНИ ГРУПИ

ПОРОДИЛНО ОД 12 МЕСЕЦИ НЕМА ДА ИМА ГОДИНАВА КАКО ШТО СЕ НАЈАВУВАШЕ, НОВИОТ ЗАКОН ДВЕ ГОДИНИ Е ВО РАБОТНИ ГРУПИ

Годинава нема да биде донесен новиот Закон за работни односи со кој породилното отсуство ќе биде 12 месеци наместо 9. Иако ексминистерката за труд и с ...
ЗАКОНОТ СО КОЈ ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО ЌЕ БИДЕ 12 МЕСЕЦИ УШТЕ Е ВО РАБОТНИ ГРУПИ

ЗАКОНОТ СО КОЈ ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО ЌЕ БИДЕ 12 МЕСЕЦИ УШТЕ Е ВО РАБОТНИ ГРУПИ

Нема абер од донесување на новиот Закон за работни односи со кој породилното отсуство ќе се зголеми на 12 месеци. Од Министерството за труд и социјалн ...
ДА СЕ СТАВИ ЗДРАВЈЕТО НА БЕБИЊАТА ПРЕД СÈ, ПОБАРАА МАЈКИТЕ ОД БИТОЛА НА ПРОТЕСТОТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО

ДА СЕ СТАВИ ЗДРАВЈЕТО НА БЕБИЊАТА ПРЕД СÈ, ПОБАРАА МАЈКИТЕ ОД БИТОЛА НА ПРОТЕСТОТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО

Има бебиња со мала родилна тежина кои не ги примиле потребните вакцини согласно возраста, а сега ќе треба да ги пуштиме во градинка во услови кога дем ...
ДВЕ ДЕЦА ЗАВРШИЈА ОСНОВНО, ТРЕТОТО Е ВО ПЕТОЛЕТКА, ЧЕТВРТОТО ЌЕ ТРГНЕ НА УЧИЛИШТЕ, ОД РАЃАЊЕ НЕМААТ НИ ЛИЧНО ИМЕ, НИ МАТИЧЕН БРОЈ

ДВЕ ДЕЦА ЗАВРШИЈА ОСНОВНО, ТРЕТОТО Е ВО ПЕТОЛЕТКА, ЧЕТВРТОТО ЌЕ ТРГНЕ НА УЧИЛИШТЕ, ОД РАЃАЊЕ НЕМААТ НИ ЛИЧНО ИМЕ, НИ МАТИЧЕН БРОЈ

Две мајки од Скопје, Џ.Х. и В.Ш., пред повеќе години поднеле барање за упис на нивните деца во матичната книга на родени, но до денеска тие деца се фа ...
ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО СЕ ПРОДОЛЖУВА ДОДЕКА ТРААТ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19

ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО СЕ ПРОДОЛЖУВА ДОДЕКА ТРААТ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19

Породилното отсуство се продолжува додека траат мерките на Владата за заштита и ширење на коронавирусот, соопшти Министерството за труд и социјална по ...
БОЛНИЦИТЕ ВО ТЕТОВО, БИТОЛА И ШТИП ДА НЕ ПРЕПРАЌААТ РОДИЛКИ ВО СКОПЈЕ, ЕДНА ОД МЕРКИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СМРТНОСТА КАЈ МАЈКИТЕ И БЕБИЊАТА

БОЛНИЦИТЕ ВО ТЕТОВО, БИТОЛА И ШТИП ДА НЕ ПРЕПРАЌААТ РОДИЛКИ ВО СКОПЈЕ, ЕДНА ОД МЕРКИТЕ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СМРТНОСТА КАЈ МАЈКИТЕ И БЕБИЊАТА

Секое родилиште ќе има живото-спасувачки лекови за мајки и бебиња, а родилки нема да се препраќаат од Битола, Штип и Тетово во Скопје, најави денес ми ...
НАЈМЛАДАТА МАЈКА ВО ТЕТОВСКО ИМА ЕДВАЈ 15 ГОДИНИ

НАЈМЛАДАТА МАЈКА ВО ТЕТОВСКО ИМА ЕДВАЈ 15 ГОДИНИ

Во гинеколошкото одделение на тетовската болница се породи младата Џемиле. Роди здраво женско дете. На прв поглед, ништо невоообичаено, родилка како и ...
ПРОМЕТЕЈ И ОБЛЕЧЕН ГИ ЗАСРАМИ ЖЕНИТЕ

ПРОМЕТЕЈ И ОБЛЕЧЕН ГИ ЗАСРАМИ ЖЕНИТЕ

Група мајки на ученици од неколку скопски школи, организирани од учителките и директорите на школите, во петокот се обидоа да направат акција за чисте ...
10 / 10 НАПИСИ