Таг: Маслодајна

1 2 10 / 19 НАПИСИ
И МИНИСТЕРОТ НИКОЛОВСКИ СМЕТА ДЕКА ПОКАЧЕНАТА СТАПКА НА ДДВ ЗА СОНЧОГЕД Е НЕПРИФАТЛИВА, АМА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ ЈА НАМАЛУВА НИТУ ПО ШЕСТ МЕСЕЦИ

И МИНИСТЕРОТ НИКОЛОВСКИ СМЕТА ДЕКА ПОКАЧЕНАТА СТАПКА НА ДДВ ЗА СОНЧОГЕД Е НЕПРИФАТЛИВА, АМА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ НЕ ЈА НАМАЛУВА НИТУ ПО ШЕСТ МЕСЕЦИ

И министерот за земјоделие Љупчо Николовски не се согласува со владината одлука сончогледот да има покачен ДДВ на 10 отсто, како луксузен производ. Та ...
ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА БАРА СОНЧОГЛЕДОТ ДА СЕ ТРГНЕ ОД ЛИСТАТА НА ЛУКСУЗНИ ПРОИЗВОДИ, НА КОИ ДДВ ИМ СЕ ПОКАЧИ НА 10 ОТСТО

ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА БАРА СОНЧОГЛЕДОТ ДА СЕ ТРГНЕ ОД ЛИСТАТА НА ЛУКСУЗНИ ПРОИЗВОДИ, НА КОИ ДДВ ИМ СЕ ПОКАЧИ НА 10 ОТСТО

Велешка Маслодајна бара сончогледот да се тргне од листа на луксузни производи, откако ДДВ за оваа индустриска култура Владата го покачи од 5 на 10 от ...
ЦЕНАТА НА СОНЧОГЛЕДОТ ПОНИСКА ОД ЛАНИ, НЕМА ДОВОЛНО КОЛИЧИНИ, ПА ВЕЛЕШКА „МАСЛОДАЈНА“ ОТКУПУВА ОД СРБИЈА

ЦЕНАТА НА СОНЧОГЛЕДОТ ПОНИСКА ОД ЛАНИ, НЕМА ДОВОЛНО КОЛИЧИНИ, ПА ВЕЛЕШКА „МАСЛОДАЈНА“ ОТКУПУВА ОД СРБИЈА

Во тек е откупот на сончогледот кај единствениот преработувач во масло за јадење во земјава, велешка „Маслодајна“. Досега се откупени три илјади тони, ...
СОНЧОГЛЕДОВОТО ЌОСПЕ ОД МАСЛОДАЈНА НЕМА КОЈ ДА ГО КУПИ ЗА СТОЧНА ХРАНА, ОТИ Е НАМАЛЕН СТОЧНИОТ ФОНД

СОНЧОГЛЕДОВОТО ЌОСПЕ ОД МАСЛОДАЈНА НЕМА КОЈ ДА ГО КУПИ ЗА СТОЧНА ХРАНА, ОТИ Е НАМАЛЕН СТОЧНИОТ ФОНД

Зголемениот откуп на сончоглед и неговата преработка создадоа проблем во работата на велешка Маслодајна, единствен преработувач на сончогледот во масл ...
ЦЕНАТА НА МАСЛОТО ЗА ЈАДЕЊЕ НЕМА ДА СЕ МЕНУВА ДО СЛЕДНАТА ПРОЛЕТ, ВЕЛАТ ОД ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА

ЦЕНАТА НА МАСЛОТО ЗА ЈАДЕЊЕ НЕМА ДА СЕ МЕНУВА ДО СЛЕДНАТА ПРОЛЕТ, ВЕЛАТ ОД ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА

Масло за јадење ќе има доволно и цената нема да се менува најмалку до следната пролет, велат од велешка Маслодајна, единствен производител на маслото ...
ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА ЌЕ ГО ОТКУПИ ЦЕЛИОТ РОД НА СОНЧОГЛЕД ОД ЗЕМЈАВА, СЕ ОЧЕКУВА ДА БИДЕ ЧЕТИРИ ПАТИ ПОГОЛЕМ ОД ЛАНИ

ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА ЌЕ ГО ОТКУПИ ЦЕЛИОТ РОД НА СОНЧОГЛЕД ОД ЗЕМЈАВА, СЕ ОЧЕКУВА ДА БИДЕ ЧЕТИРИ ПАТИ ПОГОЛЕМ ОД ЛАНИ

Камиони со сончоглед веќе се пред капиите на велешка Маслодајна, каде започна откупот. Цената е 550 евра по тон, кон ова се додаваат и 1,2 денари по к ...
ВОЗИЛО СО РЕПРОМАТЕРИЈАЛ ЗА ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА ШЕСТ ДЕНА НА ТЕРМИНАЛ ЧЕКАЛО ДОЗВОЛА ЗА УВОЗ ОТИ НЕМАЛО ИНТЕРНЕТ

ВОЗИЛО СО РЕПРОМАТЕРИЈАЛ ЗА ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА ШЕСТ ДЕНА НА ТЕРМИНАЛ ЧЕКАЛО ДОЗВОЛА ЗА УВОЗ ОТИ НЕМАЛО ИНТЕРНЕТ

Шест дена стоел камионот со репроматеријал на велешка Маслодајна на терминал за увоз, бидејќи немало интернет за да се испрати дозволата од Бирото за ...
ЌЕ ИМА ЗЕЈТИН ВО ПРОДАВНИЦИТЕ ОД УТРЕ ИЛИ ЗАДУТРЕ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ БЕКТЕШИ

ЌЕ ИМА ЗЕЈТИН ВО ПРОДАВНИЦИТЕ ОД УТРЕ ИЛИ ЗАДУТРЕ, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ БЕКТЕШИ

Министерот за економија Крешник Бектеши кажа дека состојбата со маслото за јадење е стабилна, а од велешка „Маслодајна“ додаваат дека е зголемена поба ...
МАГАЦИНИТЕ ПОЛНИ СО МАСЛО ЗА ЈАДЕЊЕ, РАФТОВИТЕ ВО ПРОДАВНИЦИТЕ ПРАЗНИ ОТИ ТРГОВЦИТЕ НЕМААТ ИНТЕРЕС ДА ПРОДАВААТ БЕЗ МАРЖА

МАГАЦИНИТЕ ПОЛНИ СО МАСЛО ЗА ЈАДЕЊЕ, РАФТОВИТЕ ВО ПРОДАВНИЦИТЕ ПРАЗНИ ОТИ ТРГОВЦИТЕ НЕМААТ ИНТЕРЕС ДА ПРОДАВААТ БЕЗ МАРЖА

Магацините на велешката „Маслодајна“ се полни со масло за јадење, додека полиците во маркетите се празни, зејтин нема. Таква е состојбата во Скопје, Б ...
„МАСЛОДАЈНА“ ОТКУПИ 6,5 ИЛЈАДИ ТОНИ СОНЧОГЛЕД ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МАСЛО ЗА ЈАДЕЊЕ

„МАСЛОДАЈНА“ ОТКУПИ 6,5 ИЛЈАДИ ТОНИ СОНЧОГЛЕД ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МАСЛО ЗА ЈАДЕЊЕ

Привршува откупот на сончогледот во велешката фабрика за масло „Кристал“. Започна од крајот на август и досега се откупени 6,5 илјади тони, или безмал ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ