Таг: менструација

ШТО ПРАВИШ КОГА ИМАШ МЕНСТРУАЦИЈА НА АНТАРКТИКОТ? – ОБУКА ЗА БРИТАНСКИТЕ НАУЧНИЧКИ ВО ПОЛАРНИТЕ ЕКСПЕДИЦИИ

ШТО ПРАВИШ КОГА ИМАШ МЕНСТРУАЦИЈА НА АНТАРКТИКОТ? – ОБУКА ЗА БРИТАНСКИТЕ НАУЧНИЧКИ ВО ПОЛАРНИТЕ ЕКСПЕДИЦИИ

Справувањето со менструалниот циклус за време на теренската работа на Арктикот или Антарктикот може да биде предизвик. А сепак, зборувањето за менстру ...
65 ОТСТО ОД ЖЕНИТЕ НЕ СЕ СПРЕМНИ ЗА МЕНОПАУЗАТА, ИМ ТРЕБА ПОДДРШКА ЗА ОВАА СТРЕСНА ФАЗА, АПЕЛИРААТ ГИНЕКОЛОЗИТЕ

65 ОТСТО ОД ЖЕНИТЕ НЕ СЕ СПРЕМНИ ЗА МЕНОПАУЗАТА, ИМ ТРЕБА ПОДДРШКА ЗА ОВАА СТРЕСНА ФАЗА, АПЕЛИРААТ ГИНЕКОЛОЗИТЕ

Висок процент од жените, дури 65 отсто, велат дека се неподготвени за менопаузата, природен дел од стареењето кој се должи на природното опаѓање на ре ...
СРЕДНОШКОЛКИТЕ ВО СКОПЈЕ ЌЕ ДОБИВААТ БЕСПЛАТНИ МЕНСТРУАЛНИ ПРОИЗВОДИ

СРЕДНОШКОЛКИТЕ ВО СКОПЈЕ ЌЕ ДОБИВААТ БЕСПЛАТНИ МЕНСТРУАЛНИ ПРОИЗВОДИ

Средношколките во училиштата во Скопје под надлежност на Градот ќе добиваат бесплатни менструални производи. Во буџетот за наредната 2022 година за ов ...
ЕДНА ЖЕНА ВО ЖИВОТОТ ТРОШИ 8 ПРОСЕЧНИ ПЛАТИ НА МЕНСТРУАЛНИ ВЛОШКИ, НЕВЛАДИНИТЕ БАРААТ НАМАЛУВАЊЕ НА ДАНОКОТ И БЕСПЛАТНИ ПРОИЗВОДИ ЗА УЧЕНИЧКИТЕ

ЕДНА ЖЕНА ВО ЖИВОТОТ ТРОШИ 8 ПРОСЕЧНИ ПЛАТИ НА МЕНСТРУАЛНИ ВЛОШКИ, НЕВЛАДИНИТЕ БАРААТ НАМАЛУВАЊЕ НА ДАНОКОТ И БЕСПЛАТНИ ПРОИЗВОДИ ЗА УЧЕНИЧКИТЕ

Жената во Македонија во текот на својот живот троши осум месечни плати само за трошоци поврзани со менструални производи и лекарства за менструална бо ...
ШКОТСКА СТАНА ПРВА ЗЕМЈА НА СВЕТОТ ВО КОЈА СРЕДСТВАТА ЗА МЕНСТРУАЛНА ХИГИЕНА ЌЕ БИДАТ БЕСПЛАТНИ

ШКОТСКА СТАНА ПРВА ЗЕМЈА НА СВЕТОТ ВО КОЈА СРЕДСТВАТА ЗА МЕНСТРУАЛНА ХИГИЕНА ЌЕ БИДАТ БЕСПЛАТНИ

Шкотска стана прва земја на светот во која средствата за менструална хигиена ќе бидат бесплатни за сите жени, откако пратениците во шкотскиот парламен ...
ПРОМОВИРАНА НОВА НИЈАНСА НА ЦРВЕНА БОЈА КОЈА ЈА НАГЛАСУВА ПОЗИТИВНОСТА НА МЕНСТРУАЦИЈАТА

ПРОМОВИРАНА НОВА НИЈАНСА НА ЦРВЕНА БОЈА КОЈА ЈА НАГЛАСУВА ПОЗИТИВНОСТА НА МЕНСТРУАЦИЈАТА

Институтот за бои Пантон промовираше нова нијанса на црвена боја наречена „период“, за да помогне да се тргне стигмата што ја следи менструацијата. ...
ПРВИОТ МУЗЕЈ ЗА ВАГИНА СЕ ОТВОРА ВО ЛОНДОН

ПРВИОТ МУЗЕЈ ЗА ВАГИНА СЕ ОТВОРА ВО ЛОНДОН

Во северозападен Лондон викендов се отвора првиот музеј на светот посветен на вагината и анатомијата на женските полови органи. Музејот се отвора со п ...
МЕНСТРУАЦИЈАТА ВО ЗЕМЈАВА Е ЛУКСУЗ, 15 ОТСТО ОД ДЕВОЈЧИЊАТА КОРИСТАТ ВЕСНИЦИ НАМЕСТО ВЛОШКИ ОТИ СЕ СКАПИ

МЕНСТРУАЦИЈАТА ВО ЗЕМЈАВА Е ЛУКСУЗ, 15 ОТСТО ОД ДЕВОЈЧИЊАТА КОРИСТАТ ВЕСНИЦИ НАМЕСТО ВЛОШКИ ОТИ СЕ СКАПИ

Петнаесет отсто од девојчињата во Македонија користат весници наместо хигиенски влошки за време на менструалниот циклус, поради високата цена на средс ...
МЕНСТРУАЛЕН ЧЕТВРТОК

МЕНСТРУАЛЕН ЧЕТВРТОК

1 Во набиената агенда на историски настани во Македонија, на 22 август се случи уште еден историски настан. Почна судењето за организираниот напад на ...
9 / 9 НАПИСИ