Таг: Министерка за труд и социјална политика

ЗА НАД 4 ОТСТО Е НАМАЛЕН БРОЈОТ НА ЖРТВИ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО, НАЈПРИЈАВУВАНА Е ПСИХОЛОШКАТА ТОРТУРА

ЗА НАД 4 ОТСТО Е НАМАЛЕН БРОЈОТ НА ЖРТВИ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО, НАЈПРИЈАВУВАНА Е ПСИХОЛОШКАТА ТОРТУРА

За 4,3 проценти е намален бројот на жртви на семејно насилство во 2022 во споредба со 2021, кажа денеска министерката за труд и социјална политика Јов ...
СПРЕМАМЕ ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА ОД НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

СПРЕМАМЕ ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА ОД НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска и холандскиот амбасадор во земјава Дирк Јан Коп денес разговараа за новиот Закон за спречува ...
ВРАБОТЕНИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ ДА НЕ СЕ СОБИРААТ НА ПАУЗА ЗА КАФЕ, АПЕЛИРАШЕ МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

ВРАБОТЕНИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ ДА НЕ СЕ СОБИРААТ НА ПАУЗА ЗА КАФЕ, АПЕЛИРАШЕ МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

По пауза од седум месеци, над 14 илјади деца од денес се враќаат во градинките, со почитување на строги протоколи за заштита од ковид-19. На денешниот ...
НЕГУВАТЕЛКИТЕ И ВОСПИТУВАЧКИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ ОД СЕПТЕМВРИ СО ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЗА 5 ОТСТО

НЕГУВАТЕЛКИТЕ И ВОСПИТУВАЧКИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ ОД СЕПТЕМВРИ СО ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЗА 5 ОТСТО

Негувателките и воспитувачките на децата во градинките од септември ќе добијат повисоки плати, најави денес во Велес министерот за финансии Драган Тев ...
ОТВОРЕНА НОВА ГРАДИНКА ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО КАРАСЛАРИ

ОТВОРЕНА НОВА ГРАДИНКА ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО КАРАСЛАРИ

Отворен е клон на градинката во велешкото село Караслари каде се згрижени 20-тина деца, а има капацитет за 40. Проектот е започнат во 2016 година, обј ...
134 ТЕТОВЦИ И ПО СМРТТА ПРИМАЛЕ СОЦИЈАЛНА ПОМОШ

134 ТЕТОВЦИ И ПО СМРТТА ПРИМАЛЕ СОЦИЈАЛНА ПОМОШ

Министерката за труд и социјална политика, Фросина Ташевска-Ременски, соопшти дека за 134 починати лица од Тетово и од Тетовско и по нивната смрт се и ...
6 / 6 НАПИСИ